Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Vasiļjevs: "Tas ir milzu gods pārstāvēt savu valsti"

Andrejs Siliņš

Vasiļjevs: "Tas ir milzu gods pārstāvēt savu valsti"
Deniss Vasiļjevs
Foto: AFP / Scanpix

"Teorētiski šī bija programma, kura man jāzina kā pieci pirksti. Man ar lēcieniem ir tendence, ka nedēļu sanāk, mēnesi nesanāk, pēc tam atkal sanāk," pēc starta vīru īsajā programmā Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs, kur izcīnīta 21. vieta, sarunā ar diena.lv sacīja Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs.

"Man bija milzīga bauda te slidot. Ledus ir lielisks, publika – satriecoša. Tā ir vistīrākā bauda būt šādās sacensībās, jo ne katram sportistam vispār izdodas te nokļūt. Un tas ir milzu gods pārstāvēt savu valsti. Sacensties ar pasaules labākajiem ir milzu pieredze. Man ļoti patika. Pozitīvas emocijas," savu debiju olimpiskajās spēlēs raksturoja Vasiļjevs.

Ar savu sniegumu īsajā programmā 18 gadus vecais sportists palicis apmierināts: "Man praktiski viss sanāca. Diemžēl arī kļūda sanāca. Neizpildīju lēcienu, kuram jābūt vissarežģītākajam manā programmā. Visas sezonas gaitā ne reizes tajā nekļūdījos, un, lūk, olimpiskajās spēlēs tas, protams, nepadevās. Visu pārējo labi izdarīju. Protams, bija nelielas neprecizitātes, bet, lai tās pamanītu, vēl ir jāzina, uz ko skatīties. Uzskatu, ka noslidoju labi. Skatītāji un tiesneši programmu uzņēma labi. Esmu apmierināts."

"Es saņēmu mīnusu. Lēcienu izpildīju, taču nenoturējos kājās. Varbūt pat nedaudz nepiegriezu. Precīzi vēl nezinu, jo jau fokusējos nākamajām darbībām. Lēciens bija tikai viens no elementu virknes. Teorētiski, tur bija jābūt sarkanajam un mīnusiem, jo bija kritiens. Citādi nemaz nevarēja būt," savu kritienu un tiesnešu reakciju uz to komentēja Deniss, kurš uzskata, ka ar visu citu ticis gala labi. "Tiesa, vēl neesmu redzējis protokolu. Tikai punktus summā. Tomēr uzskatu, ka pārējais viss bija izdarīts labi. Pat ar plusiem."

"Teorētiski šī bija programma, kura man jāzina kā pieci pirksti. Man ar lēcieniem ir tendence, ka nedēļu sanāk, mēnesi nesanāk, pēc tam atkal sanāk. Tos visu laiku jāpielāgo, jāpieslīpē. Kā ģitāra – ja to ilgi nespēlē, tā jānoskaņo. Tieši tāpat ir ar lēcieniem. Un ne vienmēr sanāk tā, ka lēcieni ir pieslīpēti tieši tajā brīdī, kad tas visvairāk vajadzīgs. Nekad nav iespējams būt gatavam par simt procentiem."

Vasiļjevs neslēpa, ka pirms iziešanas uz ledus satraukums licis par sevi manīt: "Jā, ļoti satraucos. Man ļoti reti sanāk slidot pēdējam grupā. Un tas patiesībā ir ļoti sarežģīti man. Nosēdēt, nogaidīt, psiholoģiski sagaidīt iznākšanu uz ledus ir ļoti sarežģīti. Man pie tā jāstrādā. Jāiemācās slidot pēdējam grupā. Visi izklaigājās: “Olimpiāde, olimpiāde!” Tāpēc, ka visi apkārtējie pret šo attiecas daudz nopietnāk, arī tu pats iegūsti papildus satraukumu, kļūsti piesardzīgāks, uzvedies ne gluži tā, kā parasti.

Konkrētus favorītus daugavpilietis nosaukt nevēlējās: "Paskatoties olimpisko spēļu vēsturi, pēdējās trīs spēlēs zelta medaļas izcīnīja daiļslidotāji, no kuriem neviens to negaidīja. Tikai tāpēc, ka viņi slidoja tīri, bet pārējie centās no sevis izspiest visu sulu, un viņiem neizdevās visu izpildīt tīri un skaisti. Sanāca tā, ka viņu risks neattaisnojās, un viņi zaudēja. Šeit katrs daiļslidotājs ir labs, jo viņš vismaz tika līdz šejienei. Šeit ir visi labākie, un daudzi no viņiem var izcīnīt zelta medaļu."

Izmantotie resursi:
https://www.diena.lv/raksts/sports/...

  +1 [+] [-]

, 2018-02-16 13:34, pirms 6 gadiem
Vasiļjev, turies, viss būs štokos!!!

Ko lai saka, aprēķins iet uz stabilitāti un nemēģināt četrkāršo lēcienu ir devis rezultātu! Būtu riskējis, iespējams, būtu paslīdējis un tagad visi rietu.

     [+] [-]

, 2018-02-16 15:50, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Vasiļjev, turies, viss būs štokos!!!

Ko lai saka, aprēķins iet uz stabilitāti un nemēģināt četrkāršo lēcienu ir devis rezultātu! Būtu riskējis, iespējams, būtu paslīdējis un tagad visi rietu.
Ironija?