Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

SOK atcēlusi Krievijas Olimpiskās komitejas diskvalifikāciju

Andrejs Siliņš

SOK atcēlusi Krievijas Olimpiskās komitejas diskvalifikāciju
Krievijas Olimpiskās komitejas prezidents Aleksandrs Žukovs
Foto: TASS / Scanpix

LETA. Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) dažas dienas pēc Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu noslēguma ceturtdien atcēlusi Krievijai piešķirto dopinga diskvalifikāciju, trešdien kā pirmā paziņoja Krievijas puse, bet vēlāk apstiprināja arī SOK.

"Krievijas Olimpiskās komitejas pilnvaras ir pilnībā atjaunotas," savas valsts žurnālistiem paziņoja Krievijas Olimpiskās komitejas prezidents Aleksandrs Žukovs, kurš pauda, ka SOK vēsts viņiem bijusi īsa, bet tajā pausts, ka tas noticis pēc negatīvu dopinga analīžu konstatēšanas.

Pati SOK šādu lēmumu apstiprināja nedaudz vēlāk.

"Saņemti pēdējo testu rezultāti Olimpisko sportistu no Krievijas delegācijai," teikts SOK paziņojumā. "SOK var apstiprināt, ka visi atlikušie testi ir negatīvi, tāpēc, kā tika noteikts 25.februāra valdes lēmumā, Krievijas Olimpiskās komitejas diskvalifikācija tiek automātiski atcelta."

Pēc ziņojuma, ka Krievijā notikusi sistemātiska manipulācija ar antidopinga noteikumiem un sistēmu, tostarp pozitīvu dopinga analīžu pazušanu 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs, pērn decembrī SOK piesprieda diskvalifikāciju Krievijas Olimpiskajai komitejai.

Šī iemesla dēļ Phjončhanā drīkstēja piedalīties vien īpaši pārbaudīti Krievijas sportisti, turklāt viņi startēja zem olimpiskā karoga, turklāt zem nosaukuma Olimpiskie sportisti no Krievijas. Kaut sākotnēji tika cerēts, ka jau noslēguma ceremonijā Krievijas sportistiem ļaus doties zem sava karoga, tomēr divas pozitīvās dopinga analīzes Phjončhanā šādu lēmumu apturēja, kaut Krievija SOK samaksāja 15 miljonu ASV dolāru (12 miljonu eiro) soda naudu.

Tomēr tagad dažas dienas vēlāk Krievijas diskvalifikācija ir atcelta.

Phjončhanā aizliegto vielu lietošanā tika pieķerti kērlingists Aleksandrs Krušeļņickis un bobslejiste Nadežda Sergejeva. Krušeļnickim ar sievu Aleksandru Brizgalovu tika atņemta jaukto pāru sacensībās izcīnītā bronza, kura vēlāk jau tika pasniegta Norvēģijas duetam, kamēr Sergejevas pilotētais dāmu divnieks ieņēma 12.vietu, arī šo rezultātu anulējot.

Tā kā SOK diskvalifikāciju neatcēla spēļu laikā, vēsturē paliks ieraksts, ka Phjončhanā ir startējuši vien Olimpiskie sportisti no Krievijas ar abreviatūru OAR, bet spēlēs nav piedalījusies Krievija.

Izmantotie resursi:
LETA

  +3 [+] [-]

, 2018-02-28 16:38, pirms 6 gadiem
īsti jau nesaprotu mērķi kādēl Krievi startēja zem SOK karoga , ja tagad atceļ DNF

  +7 [+] [-]

, 2018-02-28 16:44, pirms 6 gadiem
15 miljoni + dažādi slēptie bonusi SOK locekļiem un abrakadabra - Krievijā dopinga vairs nav.Lai dzīvo sports! Sports - tu esi miers! Vēl tik Soču rezultāti jāatjauno un Rodčenkovs jāizdod Krievijai sodīšanai.Gaidam Savicka uzrunu par ļaunajiem imperiālistiem Dukuriem un taisnības uzvaru.Apturiet pasauli, es izkāpju...

  +7 [+] [-]

, 2018-02-28 16:47, pirms 6 gadiem
Noteikums tipa bija tāds, ja OS laikā nepieķer nevienu dopingotāju tad SOK atceļ DSQ.. bet SOK kārtējo reizi parādīja savu mīkstumu, jo divi RUS sportisti tika pieķerti dopinga lietošanā!

  +2 [+] [-]

, 2018-02-28 16:53, pirms 6 gadiem
norcha 172 rakstīja: 15 miljoni + dažādi slēptie bonusi SOK locekļiem un abrakadabra - Krievijā dopinga vairs nav.Lai dzīvo sports! Sports - tu esi miers! Vēl tik Soču rezultāti jāatjauno un Rodčenkovs jāizdod Krievijai sodīšanai.Gaidam Savicka uzrunu par ļaunajiem imperiālistiem Dukuriem un taisnības uzvaru.Apturiet pasauli, es izkāpju...
Kaut kāds sausais atlikums no tā visa tomēr ir. DSQ taču nenoņem ar atpakaļejošu datumu, tā kā krieviem mīslis noraustījies bija ne pa jokam un uz visu to baru tikai 2 nejēgas iekrita. SOds par to- trikolora lupatas aizliegums noslēguma parādē.

Tā kā nekāp vis vēl ārā. Ja pēc kāda laika parādīsies krieviem labvēlīgs spriedums par Sočiem, tad gan es tev piebiedrošos.

     [+] [-]

, 2018-02-28 16:56, pirms 6 gadiem
Patiesībā SOK pat ir parādījuši stingru mugurkaulu, jo tomēr neatļāva, lai arī kā vateņi necerēja, soļot OS nobeigumā ar savu karogu.
Pats galvenais tomēr ir panākts atiecībā uz RU- no doping, no party.

  -2 [+] [-]

, 2018-02-28 16:59, pirms 6 gadiem
Nu par to kērlingistu - SOK vairāk iestājās kerlingista pusē, pēc detalizēto rezultātu šaņemšanas. Lai uzrādītu tādu koncentrāciju (meldonija) esot jāapēd divas paciņas ar tabletēm vienā piegājienā. Kas nav reāli, visi saprot ka tur ir pieberts. Tas, protams, nekādā veidā nenoņem atbildību no paša sportista - viņam pašam ir jāseko līdz kur viņš ko ēd. Tāpēc ne par kādām attaisnošanām nevar būt ne runas, bet skaidrs, ka nejau viņš lietoja. Tāpēc šo gadījumu neņēma vērā, vērtējot KOK atjaunošanas varbūtību. Par to bobslejisti nezinu, bet tur nebija arī nekādu rezultātu.

  +3 [+] [-]

, 2018-02-28 17:04, pirms 6 gadiem
Zaļā gaisma 80'o gadu atgriešanai sportā. Lielvaras un naudas maisi varēs rīt anaboliskos preperātus un pārējie varēs vilkties viņiem astē.
Ar SOK svētību IIHF pazaudēja normālas attiecības ar NHL un tagad vēl zaļā gaisma dopingam (par dopinga lietotājiem arī skaitu NOR astmatiķus).
Varbūt visi NOR atlēti tagad varēs beidzot nekaunīgi atzīt sezi par astmas slimniekiem un krievi varēs pirms OS sagatavot nododamos analīžu paraugus.

Bez emocijām sakot, ziemas OS vairs nebūs uzskatāmas par sporta sastāvdaļu, izņemot kādu daļu no ekstrēmajiem sporta veidiem, kur dominē fanātisms (halfpipe, slopstyle utml.).

Domāju, ka nav pamata cerēt uz to, ka par šādu cirku nepataisīs vasaras OS, diemžēl.

  +3 [+] [-]

, 2018-02-28 17:08, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: īsti jau nesaprotu mērķi kādēl Krievi startēja zem SOK karoga , ja tagad atceļ DNF
DNF - Did Not Finish
DSQ - Disqualification

     [+] [-]

, 2018-02-28 17:09, pirms 6 gadiem
Lieliski - valsts atbalstīta un organizēta dopinga mašinēra ar kulmināciju Sočos, kad vienkārši visam RU sastāvam mīzelus maina nenoguruši. Sods - izlaist 1 Olimpiskās spēles (kurās tāpata OARs paspēja sasmērēties - šķiet, ka vienīgie vispār pieķertie?) un laipni lūgti atpakaļ Olimpiskajā pulkā. Nav ko īsti piebilst.

     [+] [-]

, 2018-02-28 17:10, pirms 6 gadiem
Malači. Turpinās sūkāt krievu desu. Šie dopingos, maksās un būs čikiniekā. Tas viss jau izskatās pēc klaunādes. Tulīt atdos visus medāļus atpakaļ. Nos*kās putinosam un gatavs

     [+] [-]

, 2018-02-28 17:29, pirms 6 gadiem
LeoT rakstīja: Nu par to kērlingistu - SOK vairāk iestājās kerlingista pusē, pēc detalizēto rezultātu šaņemšanas. Lai uzrādītu tādu koncentrāciju (meldonija) esot jāapēd divas paciņas ar tabletēm vienā piegājienā. Kas nav reāli, visi saprot ka tur ir pieberts. Tas, protams, nekādā veidā nenoņem atbildību no paša sportista - viņam pašam ir jāseko līdz kur viņš ko ēd. Tāpēc ne par kādām attaisnošanām nevar būt ne runas, bet skaidrs, ka nejau viņš lietoja. Tāpēc šo gadījumu neņēma vērā, vērtējot KOK atjaunošanas varbūtību. Par to bobslejisti nezinu, bet tur nebija arī nekādu rezultātu.
Varu palūgt source, kur par šo var vairāk izlasīt? Derēs arī krievu/angļu valodās. Paldies.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-28 17:30, pirms 6 gadiem
SOK un WADA nav un arī nebija nekādas intereses par patieso dopinga lietošanas stāvokli Krievijā. Viņi izmantoja momentu, lai no trases noņemtu kā vairākus vadošos sportistus, tā arī Krieviju kā valsti un sadalītu 2018. gada OS medaļas savā starpā, paralēli ieņirdzot par krieviem.

Krievi, protams, muļķi, ka deva šādu iespēju par sevi paņirgāties, taču, no otras puses, šīs valsts sports no tā iegūs - sporta farmācija būs spiesta pacelties kvalitatīvi jaunā līmenī. Tāpat kā tas ir viņu tiešajiem konkurentiem.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-28 17:34, pirms 6 gadiem
erty rakstīja: Zaļā gaisma 80'o gadu atgriešanai sportā. Lielvaras un naudas maisi varēs rīt anaboliskos preperātus un pārējie varēs vilkties viņiem astē.
Ar SOK svētību IIHF pazaudēja normālas attiecības ar NHL un tagad vēl zaļā gaisma dopingam (par dopinga lietotājiem arī skaitu NOR astmatiķus).
Varbūt visi NOR atlēti tagad varēs beidzot nekaunīgi atzīt sezi par astmas slimniekiem un krievi varēs pirms OS sagatavot nododamos analīžu paraugus.

Bez emocijām sakot, ziemas OS vairs nebūs uzskatāmas par sporta sastāvdaļu, izņemot kādu daļu no ekstrēmajiem sporta veidiem, kur dominē fanātisms (halfpipe, slopstyle utml.).

Domāju, ka nav pamata cerēt uz to, ka par šādu cirku nepataisīs vasaras OS, diemžēl.
Lielvalstis to darīja, dara un darīs. Ar vai bez Krievijas publiskās izvazāšanas.
NHL un IIHF attiecībās SOK nekādā veidā neiejaucās, jo tur strīds bija par IIHF saņemtās naudas (SOK sev patur tikai 10% OS peļņas) pārdali starp NHL un starptautisko federāciju.

  -1 [+] [-]

, 2018-02-28 17:36, pirms 6 gadiem
Ojāri, tiksimies Tokijā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2018-02-28 17:43, pirms 6 gadiem
Uz šo brīdi šis cirks ir beidzies,bet priekšā ir veseli 4 gadi gan jau, ka izdomās jaunu nomelnošanas scenāriju. Atgādināšu,ka nekādus pierādījumus mēs tā arī neesam redzējuši. Tukši salmi izpropogandēti caur mēdijiem un viss, bet auniem jau neko vairāk nevajag.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2018-02-28 18:11, pirms 6 gadiem
Joymaker rakstīja: Для лабатых нациков эта новость как серпом по яйцам!)) Только вот почему то никого не волнуют больные норвежские лыжники с тяжёлой формой астмы. Человек может умереть в любой момент а его шлют на Олимпиаду. Может латышам тоже астматиков отправить на соревнования. А то они сидят обиженные с одной халявной бронзой))
拿出你陳腐的法西斯廢物
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2018-02-28 18:29, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: ja nesaproti krieviski un pielīdzini latīņu alfabētu ķīniešu valodai, tad esi lohs forever
Krievi izmanto latīņu alfabētu???? Nu ti i loh. Ja nav normālā valodā, var atbildēt jebkurā

  +2 [+] [-]

, 2018-02-28 18:30, pirms 6 gadiem
Narkomāns Jānis rakstīja: 拿出你陳腐的法西斯廢物
Labs Tikai to mēslu citēt gan nevajadzēja, lai ķeburi nerēgojas.

Smieklīgi tie norvēģu astmas apkarotāji. Būtu palasījuši kaut ko vairāk, kāpēc sportisti ( arī peldētāji, riteņbraucēji) saslimst ar astmu .

  +2 [+] [-]

, 2018-02-28 19:09, pirms 6 gadiem
Joymaker rakstīja: Для лабатых нациков эта новость как серпом по яйцам!)) Только вот почему то никого не волнуют больные норвежские лыжники с тяжёлой формой астмы. Человек может умереть в любой момент а его шлют на Олимпиаду. Может латышам тоже астматиков отправить на соревнования. А то они сидят обиженные с одной халявной бронзой))
Sveiks, biomusar
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-02-28 19:28, pirms 6 gadiem
Aste rakstīja: Smieklīgi tie norvēģu astmas apkarotāji. Būtu palasījuši kaut ko vairāk, kāpēc sportisti ( arī peldētāji, riteņbraucēji) saslimst ar astmu .
Tas prasa zināmu piepūli, vieglāk tomēr ir bezjēgā atkārtot kkur dzirdētas frāzes.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-28 19:41, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: jūties kruts apsaukājot citas tautības cilvēkus internetā par musariem? diena izdevusies?
Vai tad tas ir cilvēks? Kaut kāds virtuālais tēls,kurš pie tam rupji lamājas un rāda fakuci. Kas cits kā bioatkritums tas ir?

     [+] [-]

, 2018-02-28 19:56, pirms 6 gadiem
Joymaker rakstīja: Для лабатых нациков эта новость как серпом по яйцам!)) Только вот почему то никого не волнуют больные норвежские лыжники с тяжёлой формой астмы. Человек может умереть в любой момент а его шлют на Олимпиаду. Может латышам тоже астматиков отправить на соревнования. А то они сидят обиженные с одной халявной бронзой))
Ха ха ха
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-02-28 20:53, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: Nelasīju viņa komentāru, jo krieviski tik labi nesaprotu.
Tad kada velna pec tu atbalsti krievus tik traki?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-02-28 21:35, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: maz ticams ka būs jaunas diskvalifikācijas jo tas izskatītos pēc klaunādes
Varētu padomāt,ka šoreiz tas viss neizskatījās pēc klaunādes. Sviests pilnīgs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-03-01 00:28, pirms 6 gadiem
noladets rakstīja: Tad kada velna pec tu atbalsti krievus tik traki?
Viņš atbalstīs jebko, tikai ne latviešus.Slimība tāda.