Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Phjončhanā pirmais dopinga lietošanā pieķertais: japāņu šorttrekists Saito

Phjončhanā pirmais dopinga lietošanā pieķertais: japāņu šorttrekists Saito
Kei Saito (pa kreisi)
Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AFP. Japānas šorttrekists Kei Saito kļuvis par pirmo Phjončhanas olimpiskajās spēlēs dopinga lietošanā pieķerto sportistu, paziņojusi Sporta arbitrāžas tiesa (CAS), kas pirmdien izskatīja šo gadījumu.

Saito organismā konstatēta aizliegtā viela acetalozamīds, kas ir diurētiķu grupas medikaments, kurš sportā tiek lietots, lai maskētu citu, daudz nozīmīgāku dopinga produktu lietošanu, bet ikdienā šīs zāles izmanto dažādu slimību ārstēšanā, sākot no epilepsijas līdz sirds mazspējai. Dopinga analīzes 21 gadu vecajam japāņu šorttrekistam tika veiktas ārpus sacensībām vēl pirms olimpisko spēlēm, līdz ar to viņš nepaguva piedalīties nevienās sacīkstēs.

Saito brīvprātīgi atstājis olimpisko spēļu sportistu ciematu, kā arī viņam uz izmeklēšanas laiku piespriesta pagaidu diskvalifikācija. Pats sportists, kurš ikdienā studē bioloģiju, noliedzis, ka būtu lietojis ko aizliegtu, solot pierādīt, ka nav vainīgs. Zīmīgi, ka Phjončhanas olimpiskajās spēlēs plāno startēt arī viņa māsa Hitomi Saito. Japānas delegācija atklājusi, ka pozitīvas bijušas abas Saito paņemtās analīžu proves.

"Es vēlos cīnīties, lai pierādītu, ka neesmu vainīgs. Es neatceros, ka būtu lietojis ko aizliegtu, tāpēc šāds iznākums man ir nesaprotams," paziņojumā norādījis Saito, kurš Phjončhanā ieradās 4.februārī, bet jau nākamajā rītā pie viņa ieradušies dopinga oficieri un paņēmuši analīzes. Zīmīgi, ka šorttrekists tika pārbaudīts arī 29.janvārī, taču tad analīzes bija negatīvas. Saito līdz ar to kļuvis par pirmo Japānas sportistu, kuram ziemas olimpiskajās spēlēs konstatēta pozitīva dopinga analīze. Kā zināms, tad 2020.gadā Tokijā notiks vasaras olimpiskās spēles.

Phjončhanā Saito bija plānojis startēt 5000 metru stafetē. Līdzšinējā karjerā viņa lielākie panākumi ir trešās vietas pasaules junioru čempionātā stafetē.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-02-13 09:26, pirms 6 gadiem
Pagāja stunda - 0 komentāru. Ja būtu pieķēruši OAR, tad būtu jau ap simts troļļu iekomentējuši Divkosība.
, 2018-02-13 09:28, pirms 6 gadiem
tyutin rakstīja: Pagāja stunda - 0 komentāru. Ja būtu pieķēruši OAR, tad būtu jau ap simts troļļu iekomentējuši Divkosība.
Pievienojos.
, 2018-02-13 09:33, pirms 6 gadiem
tyutin rakstīja: Pagāja stunda - 0 komentāru. Ja būtu pieķēruši OAR, tad būtu jau ap simts troļļu iekomentējuši Divkosība.
Kādas tad iespējas kādam OAR šobrīd ir lietot kko? Ja pareizi saprotu, tad viņus tur tā tur uz grauda, ka, ja vispār būtu kāda aizdoma par lietošanu, tad viņi nemaz tur nebūtu.
, 2018-02-13 09:35, pirms 6 gadiem
tyutin rakstīja: Pagāja stunda - 0 komentāru. Ja būtu pieķēruši OAR, tad būtu jau ap simts troļļu iekomentējuši Divkosība.
Cerams, ka pieķers 😃
, 2018-02-13 09:39, pirms 6 gadiem
cukurs rakstīja: Cerams, ka pieķers 😃
Tad iekomentēsi, vai nē?
, 2018-02-13 10:12, pirms 6 gadiem
tyutin rakstīja: Pagāja stunda - 0 komentāru. Ja būtu pieķēruši OAR, tad būtu jau ap simts troļļu iekomentējuši Divkosība.
Guļ vēl
, 2018-02-13 10:35, pirms 6 gadiem
tyutin rakstīja: Pagāja stunda - 0 komentāru. Ja būtu pieķēruši OAR, tad būtu jau ap simts troļļu iekomentējuši Divkosība.
Tu par savu kaimiņu, zagli-alkānu arī lamātos, bet neko neteiktu, par tādu pašu citā pasaules malā.
Valodas barjeras dēļ, mēs vispār neko nezinām, kas notiek Japānas sportā.
, 2018-02-13 10:50, pirms 6 gadiem
Protams ka okupantus dopingistus komentēs vairāk, kā vispār latvietim var rasties jautājums, kāpēc okupantu komentē vairāk par japāni?
, 2018-02-13 11:04, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: Protams ka okupantus dopingistus komentēs vairāk, kā vispār latvietim var rasties jautājums, kāpēc okupantu komentē vairāk par japāni?
Slims cilvēks.
, 2018-02-13 11:09, pirms 6 gadiem
Ja. Var padomat musu bāleliņi netika pieķerti.
Jautajums; apzinati vai ka citādi lietots.
, 2018-02-13 11:31, pirms 6 gadiem
Dienvidkoreja pie sada raksta drosvien ir salidzinosi vairaak komentaru, neka ja kads piekertu OAR sportistu. Viss normali. Katram savi okupanti.
, 2018-02-13 12:15, pirms 6 gadiem
Nu lieciet taču mierā to japāņu epileptiķi!
, 2018-02-13 14:29, pirms 6 gadiem
Japānis to vitamīnu nesaēdās pēc imperatora pavēles, tā arī atšķirība, Tjuķin-Puķin...
, 2018-02-13 16:47, pirms 6 gadiem
Вы вкурсе что теперь что бы привести тело в порядок и подкачаться не обязательно ходить в тренажорку.Нeдaвнo нaткнулcя на блoг чувака кoторый нaкaчал тeлo домa с помощью специального поясa, я решил попробовать и уже через неделю увидел результат, а через две убрал пивной живот и пpоявился преcc, подкaчaл pуки и cпину.Тeперь жeнa тожe зaхoтeлa попpoбовать увидeв мой peзультат. Вот тот блог--- Блог Дмитрия Якушева: Как легко накачать пресс?
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.