Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Komandu sacensībās pēc pirmās dienas vadībā Kanādas daiļslidotāji

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Komandu sacensībās pēc pirmās dienas vadībā Kanādas daiļslidotāji
Megana Duhamela un Ēriks Redfords
Foto: EPA/Scanpix

Phjončhanas olimpisko spēļu daiļslidošanas sacensības sākušās ar komandu sacensībām, un īso programmu aizvadījuši pāri un vīrieši. Favorītes statusu izdevies apliecināt Kanādas izlasei, bet trīs punktus atpaliek amerikāņi.

Divas reizes par pasaules čempioniem kļuvušie Megana Duhamela un Ēriks Redfords nodemonstrēja lielisku sniegumu, savai komandai nopelnot deviņus punktus par otro vietu pāru sacensībās. Savukārt Patriks Čans, kurš karjeras laikā ieguvis olimpisko sudrabu, piedzīvoja divus kritienus un vīriešu īsajā programmā ierindojās trešajā vietā. Kopā viņi savāca 17 punktus

Par trim punktiem atpaliek Amerikas Savienotās Valstis, kas gan pāru, gan vīriešu īsajā programmā ierindojās ceturtajā vietā. "Domāju, ka atrodamies labā pozīcijā," sacīja komandas kapteine Aleksa Skimeka-Knīrima. Neitanam [Čenam] bija mazliet nesekmīga programma. To skatījāmies, kamēr autobusā braucām uz sacensībām. Mums jautāja, vai tāpēc būs lielāks spiediens. Gan mums, gan Neitanam šīs ir pirmās olimpiskās spēles, tāpēc viss ir jauns. Cits citu atbalstām, un uzskatu, ka turpinājums būs vēl labāks."

Trešajā vietā pašlaik atrodas Japāna, kuras līderis Šoma Uno bija labākais vīriešu īsajā programmā. Neskatoties uz neveiksmīgo piezemēšanos četrkāršajā lēcienā, viņš savāca 103,25 punktus. "Skatījos citu priekšnesumus un zināju, ka viņi kļūdījās. Arī es kļūdījos, bet spēju to kompensēt," teica 2017. gada pasaules čempionāta sudraba medaļnieks. Japāņu duets Miu Suzaki un Ruiči Kihara bija astotie.

Tikai ceturtajā vietā ir Olimpiskie atlēti no Krievijas, kuri pirms četriem gadiem komandu sacensībās izcīnīja zeltu. Jevgeņija Tarasova un Vladimirs Morozovs piepildīja cerības un uzvarēja pāru programmā, bet Mihails Koļada bija tikai astotais. Arī krieviem ir 13 punkti, taču Japānai priekšroka, pateicoties labākiem rezultātiem slidojumos. Ja Krievija ir negatīvs pārsteigums, tad Izraēla ar piekto vietu ir pozitīvs pārsteigums.

Komandu sacensībās medaļas tiks sadalītas tikai pirmdienas rītā pēc Latvijas laika, pirms tam aizvadot arī brīvo programmu un ledus dejas.

Komandu sacensības

VValstsPunkti
1.Kanāda17
2.ASV14
3.Japāna13
4.OAK13
5.Izraēla11
6.Ķīna10
7.Itālija10
8.Vācija10
9.Dienvidkoreja6
10.Francija6

Izmantotie resursi:
https://www.isu.org/inside-single-p...