Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Igaunijas jaunais sportists Ilvess izcīna ceturto vietu ziemeļu divcīņas PK posmā

Rolands Eliņš

Igaunijas jaunais sportists Ilvess izcīna ceturto vietu ziemeļu divcīņas PK posmā
Kristjans Ilvess
Foto: AP/Scanpix

Igaunijas sportists Kristjans Ilvess sestdien Japānā izcīnīja ceturto vietu Pasaules kausa sacensībās ziemeļu divcīņā, kurās uzvarēja mājinieks Akito Vatabe.

Pašlaik 21 gadu vecajam Ilvesam šis ir labākais sasniegums karjerā. Tiesa, šajās sacensībās nestartēja vairāki vadošie šī sporta veida pārstāvji.

Tramplīnlēkšanā Ilvess lēca 132,0 metru tālumā, kas bija tālākais lēciens, bet ar 132,5 punktiem viņš bija otrais, desmit kilometru distanču slēpošanas disciplīnu sākot 16 sekundes aiz Vatabes.

Vatabe līdz finišam nosargāja savu līderpozīciju un svinēja drošu uzvaru. Otrajā vietā finišēja norvēģis Jans Šmids, kurš atpalika vienu minūti un 12,6 sekundes, bet vēl teju desmit sekundes lēnāks bija trešās pozīcijas ieguvējs Manuels Faists no Vācijas.

Tikmēr Ilvess uzvarētājam zaudēja divas minūtes un 14 sekundes, izcīnot stabilu ceturto vietu.

Rīt turpat Hakubā notiks vēl vienas Pasaules kausa sacensības, kas ziemeļu divcīņas sportistiem būs pēdējās pirms Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 845 punktiem ir Vatabe, kuram ar 785 punktiem seko Šmids, kamēr trešais ar 528 punktiem ir norvēģis Jergens Grābaks, kurš sestdienas sacensībās nepiedalījās.

Savukārt Ilvess ar 155 punktiem atrodams 21.pozīcijā.

Izmantotie resursi:
LETA

  +3 [+] [-]

, 2018-02-03 13:23, pirms 6 gadiem
Patīkami, Igauņiem atkal labs divcīņnieks.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-03 13:36, pirms 6 gadiem
Patīkams pārsteigums, ka SC uzrakstījis par ziemeļu divcīņu. Es jau domāju, ka tas notiks tikai OS laikā. Akito Vatabe beidzot būtu pelnījis iegūt PK, jo jau vairākas sezonas (ja atmiņa neviļ, tad septiņas) viņš ir ieguvis vietas top 3 PK sezonas gala kopvērtējumā, bet pašu PK vēl nav izcīnījis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja