Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Maļuka atsakās no fināla un labo Latvijas rekordu 400 metros brīvajā stilā (+video)

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Maļuka atsakās no fināla un labo Latvijas rekordu 400 metros brīvajā stilā (+video)
Ieva Maļuka. Foto: Latvijas Peldēšanas federācija

Latvijas peldētāja Ieva Maļuka šodien tika kronēta par čempioni 400 metros brīvajā stilā, turklāt viņa laboja valsts rekordu.

Rīta programmā notika priekšsacīkstes, un Ieva Maļuka laboja Latvijas rekordu 100 metros tauriņstilā, distanci veicot 1:00,67 minūtēs. Iepriekš rekords piederēja Gabrielai Ņikitinai. Tomēr Maļuka atteicās no iespējas piedalīties fināla peldējumā, lai labāk sagatavotos 400 metriem brīvajā stilā.

Šāds lēmums attaisnojās, jo Maļuka otro reizi šodien laboja Latvijas rekordu. Viņa finišu sasniedza pēc četrām minūtēm un 19,81 sekundes, pašai piederošo rekordu labojot par teju piecām sekundēm un tiekot kronēta par Latvijas čempioni.

Rekorda peldējuma video

Latvijas čempioni tika noskaidroti vēl vairākās distancēs. 50 metros brīvajā stilā zeltu ieguva Zane Embrekte un Kirils Naumovs. 100 metros brasā triumfēja Arina Sisojeva un Andrejs Frolovs. 200 metros uz muguras labākie bija Kristina Steins un Ģirts Feldbergs. 100 metros tauriņstilā uzvarēja Daniela Bērziņa un Kirils Naumovs. Savukārt 400 metros brīvajā stilā līdzās Maļukai par čempionu tika kronēts Artūrs Markovs. Jāizceļ, ka tikai Maļuka un Steins spēja arī uzvarēt peldējumā, netriumfējot kādam no ārzemniekiem.

96. Latvijas atklātais čempionāts turpināsies rītdien un svētdien. Čempionāta translācija tiešraidē būs pieejama kanālā Sportacentrs.com TV. Tiešraides sākums katru dienu 10:00 (priekšsacīkstes) un 17:00 (fināli).

Izmantotie resursi:
https://swimming.lv/ar-diviem-nacio...