Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Pēc vairāku mēnešu pauzes Rīgā aizvadītas pirmās peldēšanas sacensības

Rolands Eliņš

Pēc vairāku mēnešu pauzes Rīgā aizvadītas pirmās peldēšanas sacensības
Gabriela Ņikitina. Foto: swimming.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 28.-29. augustā, pēc vairāku mēnešu pauzes Latvijā tika aizvadītas pirmās starptautiska mēroga sacensības peldēšanā, kurā startēja ne vien Latvijas labākie sportisti, bet arī komandas no Lietuvas un Igaunijas.

Sacensībās, kas norisinājās pastiprinātos epidemioloģiskās drošības piesardzības apstākļos, kopumā piedalījās 600 sportistu no Baltijas valstīm, taču viņu vidū visaugstvērtīgākos rezultātus uzrādīja tieši rīdzinieces – Gabriela Ņikitina (767 punkti), Ieva Maļuka (760 punkti) un Arina Sisojeva (702 punkti). Tāpat sacensībās veiksmīgi startēja Daņila Petrikins, kurš divu dienu programmā izcīnīja četras zelta un 1 sudraba medaļu, kā arī Daniils Bobrovs, kas palika nepārspēts visās četrās disciplīnās, kurās izgāja uz starta.

Komandu vērtējumā visveiksmīgāk startēja sporta kluba “Delfīns” pārstāvji, kas kopumā izcīnīja 13 zelta, 7 sudraba un 7 bronzas medaļas. Par vienu zelta medaļu mazāk izcīnīja Lietuvas komanda “Impuls Swimming Academy”, savukārt trešo vietu kopvērtējumā ieguva Zolitūdes sportisti.

Šīs bija pirmās sacensības 50m peldbaseinā kopš marta, kad Ķīpsalā tika aizvadīts Baltijas valstu čempionāts, un tās norisinājās ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta finansiālu atbalstu.

Sacensību rezultāti un protokoli pieejami organizatora mājaslapā: Front Page - Madwave Challenge