Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Maļuka otro gadu pēc kārtas finišē piektā Eiropas junioru čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Maļuka otro gadu pēc kārtas finišē piektā Eiropas junioru čempionātā
Ieva Maļuka. Foto: Latvijas Peldēšanas federācija

Talantīgā Latvijas peldētāja Ieva Maļuka ceturtdien Kazaņā otro gadu pēc kārtas izcīnīja piekto vietu Eiropas junioru čempionāta 100 metru brīvā stila distancē.

Sacensības Maļuka sāka trešdien, kad priekšsacīkstes peldējumu noslēdza 56,01 sekundē, kas deva septīto labāko laiku. Savukārt vakara sesijā jaunā latviete uzrādīja ceturto rezultātu, finišējot pēc 55,57 sekundēm un par 0,37 sekundēm uzlabojot sev piederošo valsts rekordu.

Ceturtdienas vakarā finālā Maļuka distanci noslēdza 55,63 sekundēs un izcīnīja piekto vietu. Ja ceturto vietu guvusī spāniete Karmena Veilere-Sastre bija vien 0,03 sekunžu attālumā, līdz pjedestālam bija 0,25 sekundes, bet no čempiones vācietes Izabelas Marijas Gozes viņa atpalika jau 0,77 sekundes.

Zīmīgi, ka iepriekšējo valsts rekordu, kas bija 55,94 sekundes, Maļuka sasniedza tieši pirms gada - pērnā Eiropas junioru čempionāta finālā, kurā arī tika izcīnīta piektā vieta. 16 gadus vecā Maļuka Eiropas junioru čempionātā drīkstēs piedalīties arī nākamgad. Divu pirmo vietu ieguvējas nākamgad šajās meistarsacīkstēs vairs nestartēs, bet trešo un ceutrto vietu izcīnījušās sportistes gan drīkstēs peldēt.

Pirms tam šodien rīta sesijā Latvijas sportisti neizcēlās ar augstvērtīgiem rezultātiem. Tā 200 metros brasā meitenēm Arina Sisojeva, kura dienu iepriekš gandrīz tika pusfinālā četras reizes īsākā distancē, šoreiz ar rezultātu divas minūtes un 43,59 sekundes samierinājās ar priekšpēdējo, 33. vietu, kamēr 200 metru kompleksajā distancē Artūrs Markovs finišēja pēc divām minūtēm un 9,98 sekundēm, ieņemot 28. vietu 31 sportista vidū.

Latviju šajā čempionātā kopā pārstāvēs seši sportisti. Sacensību pieteikumos visaugstākajā pozīcijā atrodas 2018. gada Eiropas junioru čempionāta sudraba medaļas ieguvējs 50 metru brasā Didzis Rudavs, kurš arī šogad šajā distancē atrodas starp pieciem ātrākajiem sportistiem. Eiropas junioru čempionāts ilgs līdz šīs nedēļas beigām.

  +2 [+] [-]

, 2019-07-04 19:13, pirms 5 gadiem
Super! Prieks, ka mums beidzot aug konkurētspējīga peldētāja! Lai izdodas!

  +1 [+] [-]

, 2019-07-04 20:50, pirms 5 gadiem
Līdz olimpiskajam A normatīvam pavisam maz pietrūkst,lai izdodas to sasniegt!