Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Ar valsts rekordiem peldēšanā bagātais aprīļa mēnesis

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ar valsts rekordiem peldēšanā bagātais aprīļa mēnesis
Foto: LPF.

Pagājušais mēnesis atnesa vairākas labas ziņas peldēšanas sabiedrībai, jo aprīlī tika uzstādīti trīs Latvijas rekordi sievietēm 50m baseinā. Turklāt par šādiem panākumiem parūpējās nevis viena, bet trīs mūsu peldētājas – Arina Baikova, Gabriela Ņkitina un Arina Sisojeva.

Pirmās patīkamās ziņas par valsts rekorda tika saņemtas aprīļa sākumā, kad Kazaņā notiekošajā Krievijas atklātajā čempionātā peldēšanā Latvijas izlases peldētāja Arina Baikova, kura FINA Attīstības programmas ietvaros uzturas un trenējas Kazaņā, 1500m brīvā stila peldējumā priekšsacīkstēs uzrādīja rezultātu 17:27.28 (678 FINA punkti), pirmo reizi kādai no mūsu peldētājām veicot šo distanci ātrāk par 17 ar pusi minūtēm un iepriekšējo rekordu pārspējot par vairāk nekā 8 sekundēm. Amerikānietes Katlīnas Ledeki pirms trim gadiem uzstādītais pasaules rekords ir par divām minūtēm labāks – 15:20,48.

Aprīļa otrajā pusē Baltkrievijas atklātajā čempionātā peldēšanā, kas norisinājās Brestā, tika sasniegti divi valsts rekordi. Vispirms Gabriela Ņikitina 50m distanci tauriņstilā veica 26.93 sekundēs (746 FINA punkti) un par divām sekundes simtdaļām pārspēja pirms trīs gadiem Budapeštā pašas sasniegto valsts rekordu. Ņikitinas sasniegtais rezultāts atbilst FINA 2022.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas B normatīvam (27,24), savukārt A normatīvs ir 26,32. Pasaules rekords ir 24,43 sekundes, kas pieder zviedrietei Sārai Šēstrēmai.

Dienu vēlāk Arina Sisojeva finālā 100m brasa distancē pavadīja 1:09.72 sekundes (778 FINA punkti), izcīnot otro vietu un par teju divām desmitdaļām pārspējot līdzšinējo, pirms septiņiem gadiem olimpietes Aļonas Ribakovas sasniegto valsts rekordu. Sisojevas uzrādītais rezultāts atbilst FINA 2022.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas B normatīvam (1:09,79). Olimpisko spēļu B normatīvs ir 1:09,08. Pasaules rekords ir piecas ar pusi sekundes ātrāks nekā Latvijas – 1:04,13 (Lilija Kinga (ASV)).

Jau ziņojām, ka sākotnēji šajā nedēļas nogalē paredzētās Olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensības ir pārceltas uz 13. un 14.maiju, kad varētu, cerams, krist vēl kāds vai kādi Latvijas rekordi, šīm te trim dāmām pievienojoties arī Ievai Maļukai un arī kādam mūsu peldētājam vīriešu konkurencē.

     [+] [-]

, 2021-05-01 09:06, pirms 3 gadiem
Būtu jauki ja teksts būtu pārlasīts pirms publicēšanas.
Pirmās patīkamās ziņas par valsts rekorda tika saņemtas aprīļa sākumā
Šeit kā jau mēs redzam ir
1. u burta vietā uzrakstīts a
2. aizmirsts aiz rekorda pierakstīt krisšanu