Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Brestā Latvijas rekords peldēšanā arī Sisojevai

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Brestā Latvijas rekords peldēšanā arī Sisojevai
Arina SIsojeva. Foto: Latvijas peldēšanas federācija.

Pēc vakar iedvesmojošā Gabrielas Ņikitinas snieguma Baltkrievijas atklātais čempionāts veiksmīgi turpinājies arī citai Latvijas izlases sportistei. Šovakar ar jaunu nacionālo rekordu izcēlusies Arina Sisojeva, kas pārspējusi mūsu olimpietei Aļonai Ribakovai piederošo valsts rekordu 100m brasā.

Brestā notiekošajā kaimiņvalsts čempionātā Sisojeva priekšsacīkstēs 100m distanci veica ar mērķi kvalificēties sacensību finālam, ko izdevās izdarīt ar trešo ātrāko laiku un pat ar visai pieticīgu finiša rezultātu – viena minūte un 11. 22 sekundes (1:11.22). Rīta sesijā izvēlētā stratēģija sportistei ļāva ietaupīt spēkus vakara programmai un tas atmaksājās ar uzviju – finālā Sisojeva distancē pavadīja vienu minūti un 09.72 sekundes (778 FINA punkti), tādējādi izcīnot otro vietu un par teju divām desmitdaļām pārspējot līdzšinējo, pirms septiņiem gadiem sasniegto, valsts rekordu. Līdz ar to Arina Sisojeva tagad ir valsts rekrodiste 50m un 100m brasā.

Jāatzīmē, ka sportistes uzrādītais rezultāts atbilst FINA 2022.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas B normatīvam, tādējādi sportiste ir nodrošinājusi iespēju startēt pasaules čempionātā jau divās disciplīnās. Iepriekš Sisojeva izpildīja B normatīvu arī divas reizes īsākā distancē (32:21). Līdz XXXII Vasaras olimpisko spēļu kvalifikācijas B normatīvam 100m brasā sportistei pietrūka 0.64 sekundes.

Par Baltkrievijas čempioni šajā distancē ar jaunu nacionālo rekordu kļuva Alīna Žmuška, kas distanci veica vienā minūtē un 06.62 sekundēs (892 FINA punkti), pirmo reizi kādai no baltkrievietēm šajā disatncē izpeldot no 1:07 un rīta sesijā pašas uzstādīto Baltkrievijas rekordu labojot par 0,39 sekundēm. Žmuškas sasniegtais rezultāts ir stabils ir olimpisko spēļu kvalifikācijas A normatīvs. Zmuška startēja arī pirms diviem mēnešiem Rīgā, kur ieguva otrās vietas aiz talantīgās Igaunijas peldētājas Eneli Jefimovas (2006.dz.g.).

Atgādināsim, ka vakar Brestā Gabriela Ņikitina pacēla Latvijas rekorda latiņu 50m tauriņstilā, arī izpildot FINA PČ kvalifikācijas B normatīvu (26.93).