Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Somijas hokejistes otro reizi pēc kārtas olimpiskajās spēlēs izcīna bronzu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Somijas hokejistes otro reizi pēc kārtas olimpiskajās spēlēs izcīna bronzu
Somijas izlases hokejiste Suzanna Tapani svin vārtu guvumu. Foto: David Cerny/Reuters/Scanpix

Pekinas ziemas olimpisko spēļu hokeja turnīra sievietēm bronzas medaļas izcīnīja Somijas valstsvienība, kas mačā par trešo vietu ar 4:0 ļoti droši pārspēja Šveices izlasi.

Somija un Šveice savā starpā spēkojās grupu turnīrā, kad šveicietēm nedaudz negaidīti izdevās uzvarēt ar 3:2. Izslēgšanas spēles somietes iesāka ar Japānas izlases sagraušanu (7:1), pēcāk pusfinālā ar 1:4 atzīstot vienas no favorītēm ASV pārākumu. Savukārt Šveice ceturtdaļfinālā ar 4:2 pārspēja Krievijas Olimpiskās Komitejas (ROC) komandu, turpretim pusfinālā ar 3:10 kapitulēja Kanādas priekšā.

• Šodien līdzvērtīgākā cīņa laukumā bija vērojama pirmajā periodā, kad Šveicei bija divas iespējas spēlēt skaitliskajā vairākumā. Par spīti tam vienīgos vārtus guva Somija, 12. minūtē izceļoties 20 gadus vecajai Vīvi Vainikai.

• Otrajā trešdaļā šveicietes izturēja pamatīgu somiešu spiedienu, saglabājot salīdzinoši labas izredzes cīņā par atspēlēšanos.

Par pagrieziena punktu kļuva Suzannas Tapani izrāviens mazākumā, somietei dubultojot savas komandas pārsvaru (2:0). Atlikušajā laikā pa reizei vairākumu realizēja 19 gadus vecā Nellī Leitinena un krietni pieredzējušākā Mišela Karvinena.

• Somijas izlases uzvara bija likumsakarīga, somietēm veicot par 32 metieniem pa vārtiem vairāk (47-15) kā Šveices vienībai.

Somijas sieviešu izlase olimpisko bronzu izcīnīja ceturto reizi vēsturē. Iepriekšējās reizēs tas izdevies 1998. gadā Nagano, 2010. gadā Vankūverā un 2018. gadā Phjončanā. 2002. gadā Soltleiksitijā un 2006. gadā Turīnā somietes olimpiskajā turnīrā finišēja ceturtajā vietā. Somiešu kontā arī 13 pasaules meistarsacīkšu bronzas un viens sudrabs.

Rīt pulksten 6:10 pēc Latvijas laika sāksies fināls, kurā pašreizējā pasaules čempione Kanāda eksaminēs olimpisko čempioni ASV. Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē Pekinā ar 4:2 pārākas bija kanādietes.

Izmantotie resursi:
https://olympics.com/beijing-2022/o...

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums