Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Sloupstailā labākā šveiciete Gremu, Sildaru atnes Igaunijai bronzu

Sloupstailā labākā šveiciete Gremu, Sildaru atnes Igaunijai bronzu
Ailina Eilēna Gu, Matilde Gremu un Kelija Sildaru. Foto: Reuters/Scanpix

Pekinas olimpiskajās spēlēs noslēgušās frīstaila sloupstaila sacensības sievietēm. Par to uzvarētāju kronēja Matildi Gremu no Šveices, kuru nespēja pārspēt mājinieku cerība Ailina Eilēna Gu. Tikmēr pirmo medaļu Igaunijai bronzas vērtē sagādāja Kelija Sildaru.

Pekinas olimpiskajās spēlēs slēpošanas frīstailā nākamo medaļu komplektu sadalīja sievietes sloupstaila disciplīnā. Pirmdien notika kvalifikācijas sacensības, kurās noskaidrojās 12 finālistes. Pēc kvalifikācijas bija skaidrs, ka būs jauna olimpiskā čempione, jo neviens no diviem mēģinājumiem neizdevās Phjončhanā uzvarējušajai šveicietei Sārai Heflinai. Kvalifikācijā labāko rezultātu uzrādīja Igaunijas olimpiskā cerība, 19 gadus vecā Kelija Sildaru, bet bija skaidrs, ka viņai nopietnu izaicinājumu finālsacensībās metīs "Big Air" sacensību uzvarētāja, Ailina Eilēna Gu no Ķīnas, kura kvalifikācijā bija trešā.

• Sacensības pirmā uzsāka "Big Air" disciplīnā bronzu izcīnījusī šveiciete Matilde Gremu, bet viņas pirmais brauciens amizanti beidzās ar nokritušu slēpi, veicot vienu no slaidiem. Daudz labāk veicās sudraba medaļniecei Tesai Ledu no Francijas, kura pirms lielajiem lēcieniem nedaudz sasvērās, bet izpildīja savu programmu, tiekot pie 72.91 punkta, par ko bija pārsteigta, šķiet, sliktā nozīmē.

• Tomēr virkne konkurentu netika pat tik tālu, jo nespēja bez kritiena veikt latviešu būvēto trasi. Jau ar pirmajiem trikiem sekciju daļā savu favorītes statusu apliecināja Ailina Eilēna Gu, kura arī lēcienus veica augstā amplitūdā, spējot tos nosēdināt. Tiesneši gan bija gana bargi, par vienu mazu kļūdu sekcijā atņemot daudzus punktus un dodot Ķīnas sportistei vien 69.90. Drošu, bet pārliecinošu braucienu aizvadīja Kelija Sildaru, precīzi atstrādājot visus savus lēcienus. Precizitāte atnesa igaunietei vadību sacensībās ar 82.06 punktiem.

Otrajā braucienā nekādas neveiksmes nepiedzīvoja Gremu, izpildot savu programmu ar sarežģītākiem lēcieniem nekā Sildaru, pelnīti ar nopelnītiem 86.56 punktiem kļūstot par sacensību līderi. Savu rezultātu neuzlaboja Ledu, kura jau pirmajā lielajā lēcienā piedzīvoja kritienu. Ledu uz ceturto vietu nobīdīja Krievijas Olimpiskās komitejas pārstāve Anastasija Tataļina, bet arī viņa tika novērtēta vien ar 74.15 punktiem. Ar sarežģītu pēdējo lēcienu bija gana, lai Tataļinu par 0.12 punktiem apsteigtu Megija Voisina no ASV. Tikmēr neveiksmi piedzīvoja Gu, kas krita pēc lēciena no slaida, atstājot cīņu par medaļām uz trešo braucienu. Vēl vienu drošu braucienu veica Sildaru, bet pēdējo lēcienu nosēdināja, zaudējot slēpi. Igauniete kritienu nepiedzīvoja, bet savu rezultātu neuzlaboja, saglabājot otro vietu.

Trešo braucienu pirmā veica līdere Gremu, kura piedzīvoja kritienu pēdējā lēcienā. Nu šveicietei atlika gaidīt, ko paveiks konkurentes cīņā par olimpisko spēļu čempiones titulu. Bez kārotās medaļas sacensībās palika Ledu, kura piedzīvoja vēl vienu neveiksmi. Tikmēr ļoti labi savu pēdējo braucienu veica Tataļina, kura veica līdz tam vienu no sarežģītākajiem pēdējiem lēcieniem sacensībās un ar 75.51 punktu atguva trešo vietu. Savu labāko braucienu veica Voisina, bet tikai par dažām desmitdaļām uzlaboja savu rezultātu, nepārspējot Tataļinu. Pēdējā iespēja bija Gu, kas daudz neriskēja, cenšoties iztikt bez kļūdām, kas viņu pievīla pirmajos braucienos. Tiesneši mājinieku favorītei pēc ilgām pārdomām piešķīra 86.23 punktus, kas tobrīd ļāva pakāpties uz otro vietu, apsteidzot Sildaru.

Pirms pēdējā brauciena Sildaru bija garantējusi bronzas medaļu, bet varēja paņemt vairāk. Igauniete bez lielām problēmām nosēdināja visus savus lēcienus, bet nedaudz pietrūka ātruma. Tiesneši lēma, ka šis mēģinājums nebija vismaz 80 punktu vērtē (78.75), ļaujot triumfēt Matildei Gremu no Šveices. Līdz galam apmierināta ar sudrabu nebija Ailina Eilēna Gu no Ķīnas, bet Igaunijai pirmo medaļu bronzas vērtē šajās olimpiskajās spēlēs atnesa Kelija Sildaru.

Pekinas olimpiskās spēles, frīstails, sloupstails sievietēm

VietaSportistePunkti
1.M.Gremu (SUI)86.56
2.A.E.Gu (CHN)86.23
3.K.Sildaru (EST)82.06
4.A.Tataļina (ROC)75.51
5.M.Voisina (USA)74.28
6.J.Kili (NOR)73.11
7.T.Ledu (FRA)72.91
8.K.Muira (GBR)71.30

Pekinas olimpiskās spēles, frīstails, medaļnieki

DatumsDisciplīnaZeltsSudrabsBronza
05.02Moguls vīriešiemV.Valberjs (SWE)M.Kingsberijs (CAN)I.Horišima (JPN)
06.02Moguls sievietēmDž.Entonija (AUS)Dž.Kaufa (USA)A.Smirnova (ROC)
08.02Big Air sievietēmGu (CHN)Ledu (FRA)Gremu (SUI)
09.02Big Air vīriešiemRūds (NOR)Stīvensons (USA)Harlauts (SWE)
10.02Akrobātiskie lēc. kom.ASVĶīnaKanāda
14.02Akrobātiskie lēc. siev.Sju (CHN)Huskova (BLR)Nika (USA)
15.02Sloupstails sievietēmGremu (SUI)Gu (CHN)Sildaru (EST)
16.02Sloupstails vīriešiem
16.02Akrobātisie lēc. vīr.
17.02Skikross sievietēm
18.02Rampa sievietēm
18.02Skikross vīriešiem
19.02Rampa vīriešiem

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums


, 2022-02-15 05:28, pirms 2 gadiem
Balta blondīne tagad skaitās ķīniete. Nu ok
, 2022-02-15 09:19, pirms 2 gadiem
Celmiņa fanāts rakstīja: Balta blondīne tagad skaitās ķīniete. Nu ok
Matj kitajozka viņai. Bet viņai paveicās, ka medaļas paņēma, jo to daiļslidotāju, kas arī paņēma Ķīnas pilsonību un izgāzās komandu sacensībās tur Ķīnas faneļi pēc tam bez sāls apēda.