Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

LSFP prezidents Fogelis: "Jāpanāk, ka ar mums sarunājas kā ar veselu, vienotu nozari!"

Agris Suveizda

LSFP prezidents Fogelis: "Jāpanāk, ka ar mums sarunājas kā ar veselu, vienotu nozari!"
Einars Fogelis. Foto: F64

Piedaloties 84 organizācijas biedriem, Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) – sporta nevalstiskā organizācija ar plašāko pārstāvniecību – savā ikgadējā kopsapulcē vakardien atskatījās uz iepriekšējā gada darbības rezultātiem, kā arī apstiprināja 2024. gada budžetu, teikts organizācijas mājaslapā.

Balsošana par LSFP reorganizāciju, to pievienojot Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK), tika noņemta no kopsapulces darba kārtības, ņemot vērā LOK Ģenerālās asamblejas lēmumu neatbalstīt iecerēto kārtību.

LSFP prezidents Einars Fogelis, uzrunājot kopsapulces dalībniekus, atgādināja, ka vienotas un spēcīgas sporta organizācijas izveide bija pašu biedru – sporta federāciju, rosināta, un uzsvēra vajadzību pēc vienotas un spēcīgas sporta nozares pārstāvja, kas būtu uzticams sadarbības partneris valdībai, pašvaldībām, sponsoriem un citiem iesaistītajiem: “Mums ir jāpanāk, ka ar mums sarunājas kā ar veselu, vienotu nozari!” Viņš aicināja sporta federāciju pārstāvjus uz atklātu diskusiju par nozares nākotni un tālāko stratēģiju.

Kopsapulces debatēs izskanēja viedokļi par trūkumiem, lai iecerētā organizāciju apvienošanās varētu notikt, tostarp – nelīdzvērtīgiem nosacījumiem olimpisko un neolimpisko sporta federāciju starpā, sasteigtību, atklātības trūkumu un nepietiekamu uzklausīšanu, īsā laikā notikušajām izmaiņām sporta nozares finansēšanas kārtībā.

Kā ierasts kopsapulcē tika uzklausīts LSFP prezidenta ziņojums par paveikto pagājušajā gadā, ar LSFP klātesošo biedru vienbalsīgu balsojumu "par" apstiprināts 2023. gada darbības pārskats, LSFP Revīzijas komisijas ziņojums un 2024. gada budžets.

Einars Fogelis savā runā vairākkārt uzsvēra, ka sporta nozares un LSFP prioritāte ir sabiedrības veselība, tāpēc būtiski ir domāt gan par ikviena sabiedrības locekļa motivēšanu fiziski aktīvam dzīvesveidam, gan arī par sporta treneru darba motivēšanu. LSFP veic sporta speciālistu sertifikāciju Latvijā, un šobrīd LSFP Sertificēto sporta speciālistu reģistrā iekļauti gandrīz 5000 speciālisti ar tiesībām strādāt par sporta treneri.

Kopsapulces noslēgumā vairākums klātesošo biedru – 58, balsoja par to, lai mērķis par vienas galvenās sporta organizācijas izveidi tiktu saglabāts, uzticot LSFP valdei uzklausīt sporta federācijas, lai apkopotu viedokļus un nonāktu pie visām pusēm pieņemama risinājuma.

LSFP ir sporta nozares patstāvīga atzīto sporta federāciju apvienība, kas apvieno 95 Latvijā atzītas sporta federācijas, tostarp – 87 sporta veidu un piecas darbības jomu sporta federācijas, trīs pielāgotā sporta federācijas cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Izmantotie resursi:
https://lsfp.lv/jaunumi/zinas/aizva...