Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Sēnas ūdens kvalitātes dēļ briesmās nonākušas olimpiskās triatlona sacensības

Emils Ozerinskis

Sēnas ūdens kvalitātes dēļ briesmās nonākušas olimpiskās triatlona sacensības
Maratona peldētājs Džordans Vilimovskis. Foto: AFP/Scanpix

Britu medijs BBC ziņo par to, ka laboratoriski veiktās pārbaudes cauri Parīzei tekošās Sēnas upes ūdens paraugos radījušas bažas par olimpisko spēļu norisi triatlonā, kurā viena no sastāvdaļām ir peldēšana atklātā ūdenstilpnē. Triatlona sacensību paredzētajā starta punktā ūdens analīzes uzrādījušas satraucošu bakteriālo piesārņojuma līmeni.

Francijas valdība jau 1923. gadā izdeva aizliegumu peldēt Sēnas upē tās sliktās ūdens kvalitātes dēļ. Gaidāmajās Parīzes olimpiskajās spēlēs triatlona sacensībām Francijas garākā upe gan tiktu "atvērta", tomēr jaunākie izmeklējumi rada lielas bažas par apstākļiem un sportistu drošību.

14 ņemtajos paraugos pie Aleksandra III tilta, kur paredzēts Parīzes spēļu triatlona starts, nav uzrādīta "laba" ūdens kvalitāte. Fiksēts paaugstināts baktēriju piesārņojums, kas var izraisīt ausu un acu infekcijas, ādas iekaisumus un caureju izraisošo gastroenterītu.

Parīzes olimpiskās spēles sāksies 26. jūlijā, bet triatlona kungu un dāmu sacensības iecerētas 30. un 31. jūlijā. Savukārt komandu sacensības triatlonā paredzētas 5. augustā. Satraukumu par piesārņojumu palielina potenciālās lietus gāzes, kas varētu vēl vairāk palielināt piesārņojuma intensitāti Sēnas upē. Organizatori uzsvēruši, ka triatlons ir ieplānos Parīzes spēļu ievadā, tādēļ ir iespējams sacensības pārcelt uz vēlāku norises laiku, kad lietus būs mitējies.

Bez triatlona sacensībām Sēnas upē paredzēts arī piecu kilometru maratona peldējums un arī vairākas sacensības sekojošajās Parīzes paralimiskajās spēlēs.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/olympics/...

     [+] [-]

, 2024-04-10 21:18, pirms 3 nedēļām
Vai tad tas, ka Sēna ir piedir*ta, nebija zināms tad, kad plānoja distances?