Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Dadzīte atkārtoti ievēlēta par Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidenti

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Dadzīte atkārtoti ievēlēta par Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidenti
Daiga Dadzīte un Aigars Apinis
Foto: Gints Ivuškāns, F64

Rīgas Domes telpās pirmdien risinājās Latvijas Paralimpiskās komitejas (LPK) ģenerālā asambleja, kuras laikā notika arī prezidenta vēlēšanas. Kopā nobalsojot 16 federācijām, vienbalsīgi LPK prezidenta amatā atkal tika ievēlēta Daiga Dadzīte, informē organizācijas pārstāve Zane Skujiņa.

Daiga Dadzīte savas darbības paralimpiskajā kustībā uzsāka tālajā 2006.gadā. Šoreiz viņa bija vienīgā kandidāte uz Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidenta amatu. Visas 16 federācijas balsoja "par", līdz ar to Dadzīte tika ievēlēta jau otro reizi.

Ģenerālas asamblejas laikā atkārtoti ievēlēts tika arī LPK viceprezidents Aigars Apinis. Tiesa, titulētajam vieglatlētam bija konkurents Aigars Miklāvs no Latvijas Ratiņbasketbola federācijas, viņš bija izvirzījis savu kandidatūru uz viceprezidenta amatu, taču pēdējā brīdī savu kandidatūru atsauca un vēlēšanās nestartēja.

LPK Ģenerālā asambleja norisinās vienu reizi četros gados un tajā piedalās visas Latvijas Paralimpiskās komitejas paspārnē esošās federācijas. Tās laikā tiek veikts atskats uz 4 gadu laikā padarīto, kā arī no jauna ievēlēts LPK prezidents un viceprezidents. Kopš 2010.gada maija prezidenta amatu pilda Daiga Dadzīte, kas līdz 2013.gada augustam bija arī Latvijas Ratiņbasketbola federācijas prezidente.

Kā zināms, vasaras sporta veidos Latvijas sportistiem ir lieli panākumi, taču ziemas paralimpiskajās spēlēs mūsējie nestartē finansējuma trūkuma dēļ. Neskatoties uz šādu disbalansu, vienbalsīgais atbalsts līdzšinējai prezidentei liecina par to, ka visas iesaistītās federācijas ar LPK darbu ir apmierinātas.

Izmantotie resursi:
www.lpkomiteja.lv