Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Brantam sudrabs, Klotam bronza pirmajā pasaules čempionātā parabobslejā

Brantam sudrabs, Klotam bronza pirmajā pasaules čempionātā parabobslejā
Arturs Klots, Edgars Maskalāns un Alvils Brants
Foto: Publicitātes foto

18. un 19 martā, Parksitijas trasē ASV, pirmajā pasaules čempionātā parabobslejā piedalījās Austrālijas, Nīderlandes, ASV, Latvijas, Kanādas, Nīderlandes, Norvēģijas, Austrijas un Spānijas sportisti. Kopā 13 piloti, to skaitā arī no Latvijas – Alvils Brants un Arturs Klots.

Uzvaru svinēja kanādietis Lonijs Bisonets, otro vietu izcīnīja Latvijas pārstāvis Alvils Brants (Jūrmala), bet trešais bija Arturs Klots (Valka).

Alvils, kurš spraigā cīņā kļuva par pirmo parabobsleja vicečempionu pasaulē un bronzas medaļas ieguvējs Arturs, pārsteidza pieredzējušo olimpiskās Soltleiksitijas sporta speciālistu sabiedrību, apsteidzot čempionāta favorītu Āronu Lenigemu (7. vieta), kurš startē šajā trasē kopš 2003. gada un pārējos šī kontinenta pārstāvjus, kuriem neizdevās izmantot mājas trases priekšrocības. Rezultātu blīvums liecina par spraigu cīņu šajā čempionātā, tādēļ liels prieks un lepnums par abu sportistu izcīnītajām vietām.

Paldies arī olimpietim, Latvijas bobsleja izlases bijušajam pilotam Edgaram Maskalānam, kura padomi šosezon abiem sportistiem nodrošināja sudraba medaļas Pasaules kausu posmos un šeit, Parksitijas trasē. Lieliski sarīkotais pasaules čempionāts bija kārtējais solis pretim parabobsleja iekļaušanai paralimpisko spēļu programmā.