Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Visi Latvijas izlases orientieristi kvalificējas PČ finālam

Visi Latvijas izlases orientieristi kvalificējas PČ finālam
Foto: LOF preses dienests

Svētdien Somijā sākās Pasaules Čempionāts orientēšanās sportā. Pirmā distance, kas tika aizvadīta Vuokatti apkārtnes mežos, bija garās distances kvalifikācija. Latvijas izlases pārstāvjiem izdevās lielisks starts, jo visi seši sportisti kvalificējās finālam. Edgars Bertuks, līdzīgi kā pērn, uzvarēja savā kvalifikācijas grupā.

Pasaules Čempionāts Somijā ir orientēšanās vasaras sezonas kulminācijas punkts un norisinās slēpošanas centra Vuokati apkārtnē no 7. līdz 14.jūlijam. Sportisti sacentīsies trīs individuālajās distancēs un stafetēs.

Čempionāts šodien sākās ar garās distances kvalifikāciju, kurā piedāvātais apvidus un apstākļi bija smagāki, nekā tika cerēts - kalni, izcirtumi, purvi un karstums. Distances bija pietiekami garas, pie tam labākajiem sportistiem neizdevās sasniegt organizatoru prognozētos uzvarētāju laikus. Vīriešu kvalifikācijas distances bija 12.4km garas, bet sieviešu - 8.5km. Sacensības notika trīs kvalifikācijas grupās vīriešiem un trīs sievietēm, 15 labākie no katras iekļuva finālā, kurš norisināsies parīt.

Visi seši Latviju pārsātvošie orientieristi kvalificējās finālam. Vispārliecinošāk tas izdevās Edgaram Bertukam, kurš centīsies izcīnīt čempiona titulu tieši garajā distancē - Bertuks uzvarēja savā kvalifikācijas grupā un nodrošināja izdevīgu starta pozīciju finālā. Izlases debitants Jānis Kūms kvalificējās finālam kā 12. savā kvalifikācijas grupā. Kalvis Mihailovs ieņēma 13.vietu un ar to pietika, lai kvalificētos finālam. Starp sievietēm labākais rezultāts izdevās Aijai Skrastiņai, kura, par spīti angīnai, kvalificējās kā 6. savā grupā. Inga Dambe un Līga Ārniece abas ieņēma 8.vietas savās kvalifikācijas grupās.

Edgars Bertuks par savu sniegumu: “Latvijas apvidus! Šodien nejutos ātrs, bija tāds kā lēnums, laikam vēl jūt tā vīrusiņa sekas. Acīmredzot jau ātrums pietika, bet sajūtas nav kā pagājušā gada kvalifikācijā kur arī tika izcīnīta uzvara - aut. piez.. Kļūdījos līdz 2 minūtēm, vienā vietā pārķēru etapu, bet laicīgi attapos. Apvidus ir diezgan sarežģīts, ir izmantotas jaunaudzes un izcirtumi. Plāns turpmāk ir atpūsties, pamērcēt kājas aukstā ūdenī, paskatīties sprintu. Ceru, ka turpmāk laika apstākļi būs vēsāki.”

Rīt Pasaules Čempionātā būs sprinta diena, kad pašā rīta agrumā tiks aizvadītas kvalifikācijas sacensības un vakarā - fināls. Latviju sprintā pārstāvēs Artūrs Pauliņš, Andris Jubelis, Mārtiņš Sirmais, Līga Ārniece un Laura Vīķe.

Informāciju sagatavoja
Jānis Tamužs,
LOF preses dienests


"Aronas kausa" uzvarētāja Signe Sirmā. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

LK posmā orientēšanās "Aronas kausā" Ļaudonā uzvaras un vieta startam BČ Sirmajai un Krūmiņam

Ļaudonā aizvadīts jau septītais un astotais Latvijas kausa posms - "Aronas kauss", kur dalībnieki sacentās dinamiskā vidējā distancē un sezonas otrajā garajā distancē, kas izcēlās ar Latvijas mērogiem neraksturīgi lielu kāpumu. Izaicinošajā apvidū labākie izrādījās Signe Sirmā un Rihards Krūmiņš.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Pirmais trijnieks sievietēm pēc pirmās dienas. Foto: LOF.

Cīņā ar lietuviešiem LK 2. posmā orientēšanās "Kurzemes pavasarī" uzvar latvieši

Pagājušajā nedēļas nogalē Ventspils apkārtnē norisinājās tradīcijām bagātais Kurzemes pavasaris, kas pulcēja vairāk nekā 750 dalībnieku. Signe Sirmā un Ilgvars Caune kļuva par labākajiem elites grupās, uzvarot abās sacensību dienās un pārspējot sīvos konkurentus no Lietuvas.