Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Dānijā uzvar Janovskis, Vofindens panāk Holderu

Dānijā uzvar Janovskis, Vofindens panāk Holderu
Kriss Holders, Macejs Janovskis, Tajs Vofindens
Foto: sportowefakty.pl

Pasaules spīdveja čempionāta 3. posmā pie uzvaras ticis poļu spīdvejists Macejs Janovskis, bet kopvērtējumā uz pirmo pozīciju pakāpies pagājušā gada čempions Tajs Vofindens. Situācija turnīra tabulā gan ir ļoti blīva.

Horsenā notikušajā posmā netrūka spriedzes un arī skaistu braucienu. Polis Macejs Janovskis ļoti stabili aizvadīja visu posmu, tiekot pie pelnitas uzvaras, kas viņam bija otrā karjerā! Ļoti vāji iesāka austrālietis Kriss Holders, tomēr tieši viņš lielajā finālā apsteidza Vofindenu un ieguva otro vietu. Trešais Vofindens, bet finālā tika diskvalificēts Niki Pedersens, kuram bonusā nācis arī savainojums. Interesanti, ka Pedersens finālā tika, lai arī neuzvarēja nevienā no braucieniem. Vēl vairāk, pusfinālā viņam ļoti palīdzēja Gregs Henkoks, kurš, braucot otrajā vietā, gandrīz krita un palaida sev priekšā Pedersenu.

Kārtējās labās sacīkstes Latvijā labi pazīstamajam zviedram Antonio Lindbekam, kurš šoreiz ar 10 punktiem ieņēma sesto vietu. Kopvērtējumā viņš ir pakāpies uz piekto pozīciju. Krietni vājāks starts Fredrikam Lindgrenam, kuram šoreiz tikai divi punkti un 16. vieta.

Situācija kopvērtējumā ir ļoti interesanta, jo uz pirmajām vietām pretendē uzreiz vairāki braucēji. Šobrīd pirmais ir Vofindens, bet tikpat punktu ir arī Krisam Holderam. Par vienu punktu atpaliek Henkoks, bet vēl par diviem Janovskis. Lindbeka atpalicība no pirmās vietas sastāda deviņus punktus.

Nākamais posms 25. jūnijā norisināsies Prāgā.

Grand Prix, 3. posms, Dānija

VBraucējsValstsP
1.Macejs JanovskisPolija16
2.Kriss HoldersAustrālija13
3.Tajs VofindensLielbritānija15
4.Niki PedersensDānija10
5.Gregs HenkoksASV14
6.Antonio LindbeksZviedrija10

Kopvērtējuma tabula

VBraucējsP
1.Tajs Vofindens39
2.Kriss Holders39
3.Gregs Henkoks38
4.Macejs Janovskis36
5.Antonio Lindbeks30
6.Peters Kildemands28


, 2016-06-13 09:26, pirms 8 gadiem
Spīdveja kvalifikācijas noteikumus varētu ieviest arī Rallycross.
Rallycross braucieni uz laiku ir pilnīgs sviests, vajag pariet uz punktiem ...
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva
3

Ļebedevs: "Gribu pārliecināt gan sevi, gan citus, ka esmu pasaules līmeņa braucējs"

Profesionālais spīdveja braucējs, pērnā gada Latvijas čempions Andžejs Ļebedevs par pagājušo gadu stāsta: “It kā jau viss sanāca, bet ne tā, kā bija cerēts. Biju plānojis, ka Eiropas čempionātā iekļūšu TOP3, nesanāca. Paliku ceturtais. Tas, protams, arī ir labs rezultāts. Tas šogad, 2024. gadā garantē manu startu finālos. Esmu gandarīts, ka kārtējo reizi esmu kļuvis par Latvijas čempionu spīdvejā. Startēju arī piecos Pasaules čempionāta posmos spīdvejā. Tas pārliecināja organizatorus, ka esmu atbilstošā līmenī.”
Andžejs Ļebedevs

Nākamgad Daugavpilī notiks Eiropas čempionāta pusfināls spīdvejā

LETA. Nākamā gada Eiropas spīdveja čempionāta pretendentu sacensības jeb pusfināls norisināsies Daugavpilī, vēsta Starptautiskā motosporta federācija (FIM).