Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Argentīnas WRC ralliju ar ātrāko laiku iesāk Solbergs

Argentīnas WRC ralliju ar ātrāko laiku iesāk Solbergs
Peters Solbergs
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt tika aizvadīts pirmais Argentīnas WRC rallija ātrumposms. Tajā nepārspēts palika Peters Solbergs, kurš aiz sevis atstāja Dani Sordo. Jāatzīmē, ka šī rallija kopējais garums sastādīs 502 kilometrus!

Vispirms kvalifikācijas braucienos nepārspēti palika abi ''Citroen'' braucēji, kuri aiz sevis atstāja P.Solbergu un Sordo. Ņemot vērā, ka, pierakstot trasi, lija un bija ļoti dubļains, vadošie sportisti nolēma trasē doties kā pirmie, lai arī citos grants rallijos parasti tika izvēlēta starta vieta pēc iespējas vēlāk.

Vakarā tika dots starts pirmajam sešus kilometrus garajam ātrumposmam. Tajā ļoti ātrs bija Solbergs, kurš komandas biedru Sordo (Latvala atgūstas pēc savainojuma, tāpēc viņu aizvieto spāņu pilots) apsteidza par 3,6 sekundēm. Trešais bija Mads Ostbergs, kurš savam tautietim zaudēja 4,8 sekundes.

Lēni bija abi ''Citroen'' piloti – Sebastjans Lēbs palika astotais, bet Miko Hirvonens tikai 11. vietā. Te gan jāatzīmē tas, ka ''Ford'' piloti brauca ar mīkstā sastāva riepām, kamēr "Citroen" izvēlējās cietās riepas.

Pavisam drīz tiks dots starts rallija pirmajai dienai, kurā sportistiem būs jāveic pieci posmi ar kopējo garumu 204 kilometri. Pavisam kopā ekipāžām trīs dienās būs jāveic 19 ātrumposmi ar kopējo garumu 502 kilometri. Jāatzīmē, ka, salīdzinot ar pagājušā gada Argentīnas ralliju, tad šogad sportistiem būs jāveic par 120 kilometriem vairāk. Noteikti jāpiemin, ka šajā rallijā trīs posmu garums būs virs 50 kilometriem – divi ātrumposmi būs 51 kilometru gari, bet viena dopa garums būs gandrīz 66 kilometri!

Argentīnas rallija rezultāti pēc pirmā posma:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.P.SolbergsFord Fiesta RS WRC4:54.9
2.D.SordoFord Fiesta RS WRC+3.6
3.M.OstbergsFord Fiesta RS WRC+4.8
4.J.NovikovsFord Fiesta RS WRC+5.2
4.O.TanaksFord Fiesta RS WRC+5.2
6.T.NoivilsCitroen DS3 WRC+5.6
7.S.OžjēŠkoda Fabia S2000+8.0
8.S.LēbsCitroen DS3 WRC+10.2
............
11.M.HirvonensCitroen DS3 WRC+13.3

, 2012-04-27 21:10, pirms 12 gadiem
let's go Ford
, 2012-04-27 23:16, pirms 12 gadiem
Nu Lēbs tāpat saliks visu pa plauktiņie!

Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Elfins Evans. Foto: Honza Fronek

Evans: "Ņemot vērā jauno punktu sistēmu, par to nav nekāda atalgojuma"

Pēc aizvadītā Horvātijas WRC rallija Elfins Evans atzina, ka, ņemot vērā jauno punktu sistēmu, viņš, izcīnot otro vietu, ieguva "nulles atalgojumu".
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.