Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Svētdien atjaunotajā Brenguļu autotrasē izšķirošais folkreiss un čempionu autokross

Svētdien atjaunotajā Brenguļu autotrasē izšķirošais folkreiss un čempionu autokross
Publicitātes foto

Svētdien, 27. septembrī pl.10:00 Valmierā, Brenguļu autotrasē notiks LAF Folkreisa Vasaras kausa pēdējais posms un LAF Krosa komisijas autokrosa kausa 12. sacīkste, kas izveidojusies par Latvijas krosa braucēju čempionu sacīksti. Abos seriālos jānoskaidro godalgoto vietu ieguvēji. Pati Brenguļu autotrase, mainoties tās saimniekiem, piedzīvojusi pirmo grandiozo pārmaiņu soli.

LAF Krosa komisijas kausa pēdējā posma uzdevums ir noskaidrot, kurš seriālā gūs medaļnieku godu. Zināms, ka par 12. posmu garās sezonas uzvarētāju kļuvis Andis Kļava, taču tikai viens punkts šķir otrās un trešās vietas dalītājus, attiecīgi, Raimondu Lastmani un Raivi Grigoroviču.

Tomēr uzmanība tiks pievērsta ne tikai kopvērtējuma cīņām. Tā kā Latvijas un Baltijas autokrosa čempionāts jau noslēdzies, rīkotāji sezonas pēdējo sacīksti izveidojuši kā Latvijas čempionu cīņu. Tā rezultātā uz starta stāsies vairāki šā gada Latvijas un Baltijas čempioni un medaļnieki, piemēram, 2000 Super klases abu seriālu uzvarētājs Ainārs Kenigsbergs, 1600 klases Latvijas un Baltijas labākais Rūdolfs Bogens un citi. Līdzjutēji ar īpašu intrigu gaida leģendārā dueļa – Raimonds Jerāns pret Jāni Kozlovski – atjaunošanos. Abi savulaik sīvās cīņās dalīja Open klases čempiona titulus, Brenguļos katrs ir nolēmis vēlreiz pārspēt principiālo konkurentu.

LAF Folkreisa Vasaras kausa sestajā posmā tiks noskaidrots sezonas uzvarētājs. Pašlaik vadībā ir madonietis Edijs Sloka, kuram seko Mārtiņš Spīķis. Viņi abi ir reālākie uzvaras pretendenti, lai gan teorētiskas iespējas uz uzvaru kopvērtējumā ir arī Edvīnam Vansovičam. Edvīna gadījumā gan neiztikt bez paša uzvaras un konkurentu dramatiskām neveiksmēm.Slokas pozīcijas ir visai drošas – ja Spīķis svētdien uzvar, Edijam pietiek ar astoto vietu. Tomēr aptuveni 40 dalībnieku konkurencē arī šis ir nopietns uzdevums. Folkreisa Junioru kausā tuvu titulam ir Spīķis, tomēr viņš nedrīkstēs kļūdīties, jo Mārtiņu Vēl var pārspēt Matīss Pelēnis.

Komandu vērtējumā duelis par pirmo vietu sezonā būs starp Carlife Autosport Team (Mārtiņš, Intars, Juris Spīķi, Nauris Ločmelis) un EMA Racing (Matīss Šadris, Emīls Baltaiskalns, Andis Dreimanis). Starp abām līderkomandām ir septiņi punkti, bet vienā posmā iegūstamais maksimums ir 37 punkti. Trešajā vietā, ar teorētiskām izredzēm uz uzvaru, Autocross.lv Folkreisa komanda (Viesturs Plētiens, Renārs Ēķis, Ritvars Kārkliņš).

Brenguļu autotrase šīs vasaras laikā piedzīvojusi ievērojamas pārmaiņas gan skatītāju, gan sportistu ērtībām. Trases attīstību savā rīcībā pārņēmis Latvijas autokrosa VAZ Klasika klases čempions Arnis Odiņš un viņa komanda – kopš tā brīža trase ievērojami uzlabota. Komandas mērķis – Latvijas čempionāta posms 2016. gadā.

Čempionu autokrosa titulētākie sportisti
Raimonds Jerāns: Četrkārtējs Latvijas autokrosa čempions Open klasē (2008., 2009., 2011., 2012.). Divkārtējs Baltijas vicečempions Open klasē.
Ainārs Kenigsbergs: Divkārtējs Latvijas autokrosa čempions 2000 Super klasē (2009., 2015.). Baltijas čempions 2000 Super klasē (2015.).
Jānis Kozlovskis: Latvijas autokrosa čempions Open klasē (2010.), Igaunijas čempions VII grupas bagijiem (2005.), Baltijas autokrosa kausa ieguvējs VII grupas bagijiem (2008.)
Rūdolfs Bogens: Latvijas autokrosa čempions 1600 klasē (2015.), Baltijas autokrosa čempions 1600 klasē (2015.), LAF Folkreisa Vasaras kausa uzvarētājs un LAF Folkreisa Ranga uzvarētājs (2012.)
Edijs Ošs: NEZ Ziemeļeiropas rallijkrosa čempionāta bronzas medaļnieks (2015.)
Monta Beierbaha: Latvijas autokrosa čempionāta Junioru kausa uzvarētāja (2015.)

Titulēti sportisti Brenguļos arī Folkreisā:
Adrians Pūga: Latvijas Bērnu čempionāta bronzas medaļnieks Beta bagiju klasē (2012.)
Ritvars Kārkliņš: Latvijas Ziemas autosprinta čempions
Edvīns Vanovičs: Latvijas trofireidu čempions
Juris Spīķis: Baltijas autokrosa čempions 2000 Super klasē (2014.), NEZ Ziemeļeiropas rallijkrosa vicečempions NEZ 2000 klasē (2015.). Latvijas autokrosa vicečempions 2000 Super klasē (2012.)
Jānis Spīķis: Latvijas autokrosa čempions 2000 Super klasē (2010.), Divkārtējs Baltijas autokrosa čempions 2000 Super klasē (2009., 2011.)
Andrejs Lajevskis: Latvijas autokrosa čempions 2000 klasē (1998.)
Renārs Ēķis: Latvijas kartinga čempions, LAF Folkreisa Vasaras kausa un LAF Folkreisa Ranga uzvarētājs (2011.), vairākkārtējs LAF Folkreisa Junioru kausa ieguvējs.
Kristaps Grunte: NEZ Rallijkrosa čempionāta bronzas medaļnieks NEZ Open klasē (2015.)

Kopējais dalībnieku sastāvs:
Autokross: Pieteikumi Kross 2015
Folkreiss: Pieteikumi - folkreiss

Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs


Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Elfins Evans. Foto: Honza Fronek

Evans: "Ņemot vērā jauno punktu sistēmu, par to nav nekāda atalgojuma"

Pēc aizvadītā Horvātijas WRC rallija Elfins Evans atzina, ka, ņemot vērā jauno punktu sistēmu, viņš, izcīnot otro vietu, ieguva "nulles atalgojumu".
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.