Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Latviešu rallists Ralfs Sirmacis aizvadījis WRC testus

Latviešu rallists Ralfs Sirmacis aizvadījis WRC testus
Ralfs Sirmacis
Foto: Aigars Tīdmanis (go4speed.lv)

Latvijas rallija uzlecošā zvaigzne Ralfs Sirmacis Lielbritānijā auzvadījis testus ar "M-Sport" komandas sagatavotu "Ford Fiesta RS WRC" automobili.

19 gadus vecais Sirmacis uz Lielbritāniju devās jau otro gadu pēc kārtas, taču ar šādu auto iepazinās pirmo reizi. "Fiesta Champions Day" ietvaros kopā pulcējās piloti no dažādām valstīm, kas startē ar "Ford Fiesta" automašīnām. Sirmacis Latvijas čempionātā brauc ar šādu R2 klases auto un šogad ar to izcīnīja titulu.

Lai gan sākotnēji tika solīti testi ar "Ford Fiesta R5" automašīnu, ierodoties Lielbritānijā kļuva zināms, ka braukšana notiks ar "Ford Fiesta RS WRC" automašīnām. Sirmaci apmācīja britu pilots Elfins Evanss, kurš nākošgad "M-Sport" sastāvā aizvadīs pilnu WRC sezonu, bet pēc tam pie stūres sēdās pats Sirmacis, testējot šo auto 20 minūšu garumā.

Atšķirībā no pagājušā gada, kad notika atklātas sacensības dažādās disciplīnās gan trasē, gan ārpus tās, šoreiz nekādi rezultāti netika skaitīti un arī "M-Sport" vadītājs Malkolms Vilsons un pasākumu nebija ieradies. Līdz ar to, šo testu dienu Sirmacis var uzskatīt vien kā papildus pieredzi.

"Foršas sajūtas," portālam "go4speed.lv" stāsta Sirmacis. "Runājot par mašīnas jaudu, tad biju gaidījis kaut ko nedaudz jaudīgāku, bet nu nav jau arī tā, ka neiet. Vadāmība un bremzēšana - tas gan ir kaut kas prātam neaptverams. Liekas, ka tik mazā gabalā nevarēs apstāties, bet beigās tā mašīna apstāja vēl ātrāk. Arī pie vadāmības bija ļoti jāpierod, jo tā bija ļoti jūtīga. Tikko nedaudz pa daudz pagriez stūri, tā mašīna uzreiz slīd. Ņemot vērā, ka sanāk uzspēlēt ralliju, tad mašīna vadījās līdzīgi kā datorspēlēs. Arī pārslēgšanās bija interesanta. Ja R2 mašīnai ātrumi jāpārslēdz ar nelielu spēku, tad šeit ļoti viegli – uzsit nedaudz un jau ir robā."

Jāpiemin, ka Sirmacis arī pamanījās izlidot no trases, jo vienā no līkumiem sportists nebija pareizi novērtējis riepu nodiluma pakāpi un izrādījās, ka ar pilnu gāzi to nebija iespējams izbraukt. Elfins Evanss latvieša braukšanas stilu esot raksturojies kā agresīvu.

"Esmu realizējis vienu no saviem sapņiem - izbraucis ar WRC mašīnu," atzīst Sirmacis. "Nākamais mērķis – kādu dienu izbraukt ar tādu mašīnu rallijā."

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed


, 2013-12-20 11:55, pirms 10 gadiem
Malaci mums vajag WRC vainu WRC 2 kādu pilotu vēlu tev veiksmi un izdošanos
, 2013-12-20 17:03, pirms 10 gadiem
MightyBruins953 rakstīja: Malaci mums vajag WRC vainu WRC 2 kādu pilotu vēlu tev veiksmi un izdošanos
tik vieniigaa probleema lai tiktu kaadaa WRC komandaa , vajag arii zoliidu summinju dabuut
, 2013-12-20 21:29, pirms 10 gadiem
mtx03 rakstīja: tik vieniigaa probleema lai tiktu kaadaa WRC komandaa , vajag arii zoliidu summinju dabuut
Nejauc F1 ar WRC
Foto: Rallycross.lv

19.maijā Biržos startēs Latvijas – Lietuvas rallijkrosa čempionāta 2.posms

Jau trešo gadu pēc kārtas Jēkabpils novada Biržos uz gaidītāko pasākumu autotrasē “Baroni” pulcēsies rallijkrosa braucēji un autosporta entuziasti no visas Baltijas, kur 19. maijā norisināsies Latvijas - Lietuvas Rallijkrosa čempionāta 2. posms.
Foto: Red Bull Content Pool

Izmaiņas Latvijas rallija čempionāta 2024. gada sezonas kalendārā

Latvijas Rallija čempionāta (LRČ) 2024. gada sezonas kalendārā notikušas izmaiņas – ņemot vērā, ka atcelta Igaunijā plānoto sacensību ''Võru Rally'' norise, LAF Rallija Komisija veica izmaiņas LRČ kalendārā – saglabājot apmaiņas posmu Igaunijā, LRČ sezonas trešo posmu paredzot vienlaicīgi ar ''Delfi Rally Estonia''.
Sebastjēns Ožjē. Foto: Vladislav Maschl
2

Ožjē sesto reizi uzvar Portugāles rallijā

LETA. Francijas autosportists Sebastjēns Ožjē svētdien Portugālē sesto reizi karjerā uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) Portugāles rallijā, sasniedzot rekordu Portugālē izcīnītajās uzvarās.