Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

15 gadus vecs brits Latvijā aizvadīs pirmo rallija sezonu karjerā

15 gadus vecs brits Latvijā aizvadīs pirmo rallija sezonu karjerā
Džoša Kornvela līdzšinējais auto
Foto: facebook.com/joshcornwellrallying

Tikai 15 gadus vecais britu autosportists Džošs Kornvels nākošgad Latvijā gatavojas aizvadīt savu debijas sezonu rallijā.

Džošs Kornvels ir pieteicies janvārī gaidāmajam rallijam "Alūksne". Viņa rīcībā būs "Baltic Motorsport Promotions" ("Okartes Autosporta Akadēmija") sagatavots "Ford Fiesta R2" automobilis un sportists startēs rallijsprinta ieskaitē. Viņa stūrmanis būs Džo Kratendens.

Šogad Kornvels plāno piedalīties gan Latvijas rallija, gan rallijsprinta čempionātos.

"Džošs mērķē tikt virsotnē, taču reizē viņš ir arī ļoti reālistisks un stāv ar kājām uz zemes," stāsta sportista stūrmanis Kratendens. "Startējot Latvijām labums ir tāds, ka šeit drīkst braukt 15 gadus vecs pilots, līdz ar to, kad Džošs sasniegs 17 gadu vecumu, ceram jau sacensties pasaules līmenī."

Tā kā Lielbritānijā tik agrā vecumā piedalīties īstās rallija sacīkstēs nav atļauts, viņš nebūs pirmais brits, kas šādā veidā sācis karjeru. Pirms dažiem gadiem Latvijā notiekošajos rallijos brauca arī velsieši Ožjans Praiss un Toms Keivs. Šogad Praiss ar "Citroen DS3 R3T" jau kļuva par Lielbritānijas vicečempionu, bet Keivs, kurš arī startēja ar tādu pašu auto, palika trešais.

Alūksnes rallijs startēs 18. janvārī, bet nedēļu pirms tam ekipāža aizvadīs testus Džona Hoglenda rallija skolā Norvēģijā, lai gūtu pieredzi braukšanā pa sniegu un ledu.

Ar rallija mašīnām braukt Džošs Kornvels sāka pagājušā gada jūnijā.

Izmantotie resursi:
facebook.com


, 2013-12-21 01:39, pirms 10 gadiem
Lai jau puikam izdodas atīstīties un braukt WRC
Foto: Rallycross.lv

19.maijā Biržos startēs Latvijas – Lietuvas rallijkrosa čempionāta 2.posms

Jau trešo gadu pēc kārtas Jēkabpils novada Biržos uz gaidītāko pasākumu autotrasē “Baroni” pulcēsies rallijkrosa braucēji un autosporta entuziasti no visas Baltijas, kur 19. maijā norisināsies Latvijas - Lietuvas Rallijkrosa čempionāta 2. posms.
Foto: Red Bull Content Pool

Izmaiņas Latvijas rallija čempionāta 2024. gada sezonas kalendārā

Latvijas Rallija čempionāta (LRČ) 2024. gada sezonas kalendārā notikušas izmaiņas – ņemot vērā, ka atcelta Igaunijā plānoto sacensību ''Võru Rally'' norise, LAF Rallija Komisija veica izmaiņas LRČ kalendārā – saglabājot apmaiņas posmu Igaunijā, LRČ sezonas trešo posmu paredzot vienlaicīgi ar ''Delfi Rally Estonia''.
Sebastjēns Ožjē. Foto: Vladislav Maschl
2

Ožjē sesto reizi uzvar Portugāles rallijā

LETA. Francijas autosportists Sebastjēns Ožjē svētdien Portugālē sesto reizi karjerā uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) Portugāles rallijā, sasniedzot rekordu Portugālē izcīnītajās uzvarās.