Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Egle: "Sarmas rallija laikā skatītāji vietām ignorēja drošības noteikumus"

Egle: "Sarmas rallija laikā skatītāji vietām ignorēja drošības noteikumus"
Aivis Egle/Mārtiņš Jerums
Foto: Gatis Smudzis

Pirms dažām dienām noslēdzās pēdējais LRČ ziemas sezonas posms, rallijs ''Sarma 2011”, kur ''R-evolution Racing Team'' ekipāža Aivis Egle/Mārtiņš Jerums izcīnīja 5. vietu N4 grupā un ieguva 6 punktus. Pirms nākamā posma rallija ''BTA Talsi 2011” ekipāža ar 14 punktiem LRČ kopvērtējumā atrodas 3.vietā.

''Rallijs mūsu ekipāžai izvērtās neveiksmīgs,” iesāk Aivis Egle. ''Līdz sestajam ātrumposmam mūsu uzņemtais braukšanas temps bija atbilstošs mūsu tehnikas iespējām, bet vienā no līkumiem pienākošais ātrums bija pārāk liels un līkumā auto ieslīdēja sniega valnī. Ar skatītāju palīdzību tikām atpakaļ uz trases.” Pēc šīs neveiksmes Egles/Jeruma ekipāža, ātrumposmā zaudējot līderim aptuveni trīs minūtes, ierindojās vairs tikai 15 vietā absolūtajā kopvērtējumā.

''Pēc šādas neveiksmes bija grūti turpināt braukt uz riska robežas, jo tik lielu pārsvaru vairs atlikušajos ātrumposmos nebija iespējams sadeldēt. Izvēlējāmies piesardzīgāku tempu un veiksmīgi finišējām šajā rallijā,” tā Aivis Egle.

Ekipāža tomēr atzīst, ka šogad rallijā ''Sarma 2011” bija arī nepatīkami pārsteigumi. Aivis Egle: ''Patika, ka laiks bija atbilstošs īstam ziemas rallijam un arī tas, ka trase bija ļoti interesanta un pietiekoši sarežģīta. Nepatīkami pārsteigumi mūsu ekipāžai bija vairāki, jo jau pirmās dienas otrā ātrumposma startā sapratām, ka pēc dalībnieku saraksta un pēc rāvējslēdzēja principa pirms mums trasē dosies igauņu ekipāža A.Ahu/K.Ahu ("BMW M3"), kuru jau panācām dažus kilometrus pirms finiša. Zaudējām svarīgas sekundes. Otrkārt, rallija laikā dažās vietās skatītāji uzskatāmi atradās riskanti tuvu braukšanas trasei un braukšanas trajektorijām, ignorējot drošības noteikumus.”

Rallijs ''Sarma 2011” laikā ''Prospeed R-evolution'' inženieri strādāja pie dažādiem ''Mitsubishi Lancer Evo X'' regulējumiem un ieguva vērtīgu informāciju par tehnikas iespējām sacensību laikā. ''R-evolution Racing Team'' ekipāža Egle/Jerums neizslēdz iespēju, ka piedalīsies kādā rallijā Igaunijā pirms Latvijas Rallija Čempionāta kalendāra nākamā posma ''BTA Rally Talsi 2011”, kas norisināsies maija vidū.

Izmantotie resursi:
R-Evolution


, 2011-02-16 13:26, pirms 13 gadiem
Braukšanas apstākļi visiem vienādi
, 2011-02-16 14:46, pirms 13 gadiem
Nu baac, aizbrauc kaut vienreiz uz WRC un apskaties kaa tur skatiitaaji staav! naakoshreiz nebuus briinums, ka atpakalj uz trases naaksies iztikt bez skatiitaaju klaatbuutnes...

P.S. neoficiaala infa - viena latvieshu ekipaazha esot paarmetusi skatiitaajiem, ka vinji nevis skrien, bet naak paari trasei lai vinjus izstumtu... dzhiem ir zvaigznju slimiiba un necienja pret skatiitaajiem kuri vispaar naak paliigaa...
, 2011-02-16 14:51, pirms 13 gadiem
Apstieities kau vai naakoshaa raksta P.Solbergs ar stūrmani izpalīdz Lēbam sasniegt...
otro video... paleeninaajumaa var redzeet kur ir skatiitaaji avaarijas laikaa....
sarmaa taadaa zinjaa veel bij tikai odzinjas
, 2011-02-16 15:10, pirms 13 gadiem
paskatās kā kādreiz rallijā skatītāji uzvedās...

YouTube
- RALLY CRASH 90'
, 2011-02-16 17:06, pirms 13 gadiem
Savā sulā vāroties var saiet sviestā.
, 2011-02-16 23:28, pirms 13 gadiem
Ko jūs tur d... par kkādu wrc? Nu un, ka tur organizatori nedomā par sekām? Kas notiks, kad kāds mazliet kļūdīsies un notrieks kādu pārgalvīgo skatītāju? Rallisti arī ir cilvēki un mēdz pieļaut kļūdas. Tad dziedāsiet citu dziesmu: "kur drošība?", "ar kuru galu domā organizatori?" utt.
, 2011-02-16 23:47, pirms 13 gadiem
Pilnam komplektam ieteiktu noskatīties šo video Video ziņas: © BalticTravelnews

Lieliski var redzēt, kas notiek, kad pilots pieļauj kļūdu un mašīna ielido skatītājos. Cilvēki lidoja kā lelles un tikai laimīgas sagadīšanās dēļ visi 8 izdzīvoja (2 nokļuva reanimācijā un pārējie "tika cauri" ar dažādiem kaulu lūzumiem) !!!
, 2011-02-20 16:44, pirms 13 gadiem
Labi, ka vadošās ekipāžas runā par drošību. TAUTA ir jāizglīto .
Labāk lieku reizi parunāt par to nekā tikai tad, kad jau nelaime ir notikusi un dzīvības zaudētas.
Elfins Evans. Foto: Honza Fronek

Evans: "Ņemot vērā jauno punktu sistēmu, par to nav nekāda atalgojuma"

Pēc aizvadītā Horvātijas WRC rallija Elfins Evans atzina, ka, ņemot vērā jauno punktu sistēmu, viņš, izcīnot otro vietu, ieguva "nulles atalgojumu".
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.