Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Lēbs: ''Rīgā vēlos uzvarēt, bet nekad nevar zināt, kas notiks pirmajā līkumā''

Lēbs: ''Rīgā vēlos uzvarēt, bet nekad nevar zināt, kas notiks pirmajā līkumā''
Sebastjans Lēbs un Peters Solbergs
Foto: NesteLatviaRX / MVFoto

Šodien CSDD Rīgas Motormuzeja telpās norisinājās preses konference pirms 16. un 17. septembrī gaidāmā FIA pasaules rallijkrosa čempionāta desmitā posma Neste World RX of Latvia, kā arī tika izlozēts braucēju sadalījums pirmajai kvalifikācijai.

“Organizatori ir paveikuši lielisku darbu. Trase izskatās ļoti labi, turklāt visa atmosfēra, gatavojoties posmam, ir pozitīva, pateicoties lieliskai infrastruktūrai. Pagājušajā gada rezultātus esmu aizmirsis, jo tie nebija diez ko iepriecinoši. Jau pērn abi ar Johanu sezonas griezumā uzrādījām ļoti labus rezultātus. Tiesa gan, arī konkurenti turpina turēt latiņu augstu, un neļauj mums ne mirkli atpūsties. Mūsu sapnis vienmēr bija triumfs komandu ieskaitē. Strādājam ļoti smagi, lai to sasniegtu. Ar lielisku komandas biedru un pareizu plānošanu mums ir izdevies spert soli tālāk kā citiem. Cīņas ir ļoti saspringtas, tomēr koncentrējamies uz izvairīšanos no problēmām un pieturēšanos pie savas stratēģijas. Projekts pa īstam iekustējās vien janvārī, tomēr man ir patiess prieks saglabāt savu pagājušā gada mašīnu kā atskaites punktu. Šogad neesam ātrāki, tomēr auto izturībā gan esam pielikuši. Pirms tam startēju rallijā, kur bija tāds braucējs, kas spēja uzvarēt pat desmit posmus gada laikā, kas tikai pierāda, ka nevaram ne mirkli nenovērtēt Lēba spējas. Tolaik nebiju apmierināts, tomēr pieturamies pie savas shēmas jau vairākus gadus un tas dod rezultātus. Turklāt, kā jau minēju, Johans ir ļoti ātrs braucējs,” atzīst divkārtējais pasaules rallijkrosa čempions Peters Solbergs.

“Pērn šeit uzvarēju, pateicoties lietusgāzei. Trase bija ļoti piemērota mūsu mašīnām. Ceru, ka tas atkārtosies arī šogad. Protams, tās nedaudz atšķiras no pagājušā gada. Esam pieslīpējuši daudz dažādas nianses, tomēr arī konkurenti nav sēdējuši bezdarbībā. Vēlos uzvarēt, bet nekad nevar zināt, kas notiks, dodoties pirmajā līkumā. Francijā bijām ātri, cerams spēsim turpināt iesākto. Trase ir tehniski sarežģīta. Saķere ir ļoti laba, kas ir pateicīgi mums, jo slidenā trasē mašīna neuzvedās tik droši. Ceru, ka viss izvērtīsies labi un spēsim atkārtot pagājušā gada sasniegumu,” piebilst deviņkārtējais pasaules čempions rallijā Sebastians Lēbs, kurš tieši CSDD Biķernieku trasē pērn guva savu pirmo uzvaru rallijkrosā.

Sestdiena, 16. septembris*
8:00 Trase atvērta skatītājiem
9:00 Treniņbraucieni
12:00 1. kvalifikācija // EuroRX Super1600, EuroRX Supercar, WorldRX
14:00 Monster Energy Torņa Dumpis
14:30 2. kvalifikācija // EuroRX Super1600, EuroRX Supercar, WorldRX
16:20 3. kvalifikācija // EuroRX Super1600
18:00 Autogrāfu sesija
20:00 CSDD Biķernieku trase slēgta skatītājiem

Svētdiena, 17. septembris*
08:00 Trase atvērta skatītājiem
08:30 Svētdienas braucienu sākums
Treniņbraucieni
3. kvalifikācija // EuroRX Supercar, WorldRX
4. kvalifikācija // EuroRX Super1600, EuroRX Supercar, WorldRX
12:45 Autogrāfu sesija
13:10 Monster Energy Torņa Dumpis
13:30 Finālbraucieni
Pusfināli // EuroRX Super1600, EuroRX Supercar
Fināls // EuroRX Super1600
15:00 Finālbraucieni
Pusfināli // EuroRX Supercar, WorldRX
Fināls // EuroRX Supercar, WorldRX
15:50 Apbalvošana
17:30 CSDD Biķernieku trase slēgta skatītājiem
(*)pēc Latvijas laika; norādītie laiki ir provizoriski un var mainīties.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts


, 2017-09-16 23:27, pirms 7 gadiem
Lēbs sācis nodarboties ar armvrestlingu? Kas par bildi?
, 2018-01-16 15:02, pirms 6 gadiem
Lēbam jau sen bija jāpamet rallijs un jāiet uz armvrestlingu O_O
Māris Līcis. Foto: Sascha Meyer

Līcis uzsācis Eiropas autokrosa čempionāta sezonu "SuperBuggy" klasē

Vācijā, Zēlovas trasē startējis Eiropas autokrosa čempionāts, kura nākamie posmi notiks Baltijas trasēs Mūsā un Vilkičos. Pirms pašmāju posmiem uz cīņu devās arī Latvijas braucējs Māris Līcis, SuperBuggy klases sacīksti noslēdzot ar startu finālā.
Foto: Dace Jsnova, 4rati.lv

Iespēju aizvadīt sezonu minirallijā iegūst Gothardsona/Runča ekipāža

Sporta kompleksā "333" gāja patiešām karsti – gan tāpēc, ka daba bija palutinājusi ar gandrīz jau vasarīgi siltu dienu, gan tāpēc, ka šeit norisinājās projekta "No Budget Racing" fināla sacensības. Pēc divām atlases kārtām finālam izvirzītās desmit jaunās ekipāžas visas dienas garumā mērojās spēkiem dažādos ar autosportu saistītos pārbaudījumos, lai noskaidrotu, kuri saņems galveno balvu – BMW automašīnu (nu jau zināmu kā "Zelta raķete") un pilnībā apmaksātu dalību šī gada "Latvijas kausa izcīņas minirallijā" sezonā.
Kalvja Blūma ekipāža. Foto: Alfonsas Rakauskas

Latviešu ekipāžām panākumi Visaginas rallijā

Aizvadītās nedēļas nogalē, 4. maijā, norisinājās Lietuvas rallijsprinta čempionāta otrais posms "Rally Visaginas", kurā piedalījās un godalgotas vietas guva arī latviešu braucēju pārstāvētas ekipāžas.