Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Kādus pārsteigumus sagādāts autokrosa sezonas atklāšana Smiltenē?

Kādus pārsteigumus sagādāts autokrosa sezonas atklāšana Smiltenē?
Foto: autocross.lv

LAF mājas lapā autokrosa sadaļās publicēts 26. aprīlī gaidāmā Latvijas, Lietuvas un Baltijas autokrosa čempionāta pirmā posma Smiltenē nolikums, kā arī pieteikuma veidlapas. Tas nozīmē, ka oficiāli startējusi arī sportistu pieteikšanās.

LAF Krosa komisija informē, ka sportisti, kuri jau sakārtojuši licences – un tādu nav maz – var ķerties pie pieteikumu sūtīšanas, kā arī drīzumā būs informācija par vietu reģistrēšanas Tepera trases dalībnieku parkā.

Smiltenē cīņā dosies Latvijas (1600, 2000 Super, Open, VAZ Klasika, B600, Mini Buggy) un Baltijas (1600, 2000 Super, Open, VAZ Klasika, Buggy 1600) čempionāta klašu dalībnieki, kā arī D12 klases Smiltenes kausa izcīņas braucēji. Smiltenes posms tiks vērtēts arī Lietuvas čempionāta ieskaitē.

Sāk veidoties arī pirmās aprises pa klasēm. Dzirdētas patīkamas baumas, ka Open klasei šogad varētu pievienoties jauna Mitsubishi Evo mašīna, jauns Subaru, atsevišķos posmos (ja ne Latvijas čempionātā, tad Krosa komisijas kausā) arī Toyota Celica. Tomēr, kamēr neredzēsim, neticēsim (lasi – cerībā, ka vīri pieteiksies jau uz pirmajiem posmiem).

Šobrīd vairāki sportisti sakārtojuši licenču jautājumu, tomēr ne par visiem ir precīzi zināms, kurās klasēs sportisti brauks. Vēl pirms braucēju aptaujāšanas daži minējumi, ar piebildi, ka tiek pieminēti tikai šobrīd licencētie vai licences pieteikušie braucēji, kas ne tuvu nav galīgais klašu sastāvs.

1600 klasē varētu startēt Andis Kļava, Mareks Dainis, Sandis Džeriņš, Raimonds Mūrnieks. 2000 Super klasē pašlaik licencēti Juris Spīķis, Ainārs Kenigsbergs, Rihards Dainis, Ilmārs Jurāns, Lauris Roberts un Māris Lapšāns, nojaušams, ka uz lielo klasi varētu pāriet arī Oskars Troika. Open klasē cīņām gatavojas Kristaps Ašmanis, Jānis Kozlovskis un Ojārs Troika. Pašlaik intrigu tur Raivis Grigorovičs, kura starts ziemā ar pilnpiedziņas Audi rada aizdomas, ka Raivis varētu mēģināt Open klases cīņas. Tāpat arī Ritvara Zobena plānotā klase nav precīzi skaidra, taču zināms, ka netiks turpināts pērn mēģinātais B600 pasākums. Toties uz B600 klasi pāriet jau licencētais Gints Astrauskis, šo klasi jau gatavs pārstāvēt arī Keivo Koivs. VAZ Klasika klasē šobrīd cīņām gatavojas Edijs Zimza, Andris Ozoliņš, Arnis Odiņš, Jānis Linde.

D12 klasē šobrīd sakārtotas piecas licences – Jānis Polis, Aldis Grantiņš, Raivis Lokmanis, Bruno Leimanis un Māris Drigulis. Starp citu, tā kā smagajām mašīnām šajā Smiltenes posmā nav Baltijas ieskaite, sacensības šai klasei notiks Smiltenes kausa statusā. Vienīgi braucējiem jānodrošina sešu dalībnieku minimums, lai klasē cīņas notiktu.

Ja par citiem LAF Krosa komisijā licencētiem braucējiem, tad jāmin, protams, starptautisko cīņu varoņi – Reinis Nitišs un Jānis Baumanis rallijkrosā, Ervins un Justs Grenči un, kas interesanti, arī Jānis Boks autokrosā. Igors Gabecs, tradicionāli, izņēmis licenci rallijkrosam, to izmantojot startos Vācijas čempionātā. Šajos sarakstos netiek apskatīti folkreisā licencētie braucēji.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv


Foto: Rallycross.lv

19.maijā Biržos startēs Latvijas – Lietuvas rallijkrosa čempionāta 2.posms

Jau trešo gadu pēc kārtas Jēkabpils novada Biržos uz gaidītāko pasākumu autotrasē “Baroni” pulcēsies rallijkrosa braucēji un autosporta entuziasti no visas Baltijas, kur 19. maijā norisināsies Latvijas - Lietuvas Rallijkrosa čempionāta 2. posms.
Foto: Red Bull Content Pool

Izmaiņas Latvijas rallija čempionāta 2024. gada sezonas kalendārā

Latvijas Rallija čempionāta (LRČ) 2024. gada sezonas kalendārā notikušas izmaiņas – ņemot vērā, ka atcelta Igaunijā plānoto sacensību ''Võru Rally'' norise, LAF Rallija Komisija veica izmaiņas LRČ kalendārā – saglabājot apmaiņas posmu Igaunijā, LRČ sezonas trešo posmu paredzot vienlaicīgi ar ''Delfi Rally Estonia''.
Sebastjēns Ožjē. Foto: Vladislav Maschl
2

Ožjē sesto reizi uzvar Portugāles rallijā

LETA. Francijas autosportists Sebastjēns Ožjē svētdien Portugālē sesto reizi karjerā uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) Portugāles rallijā, sasniedzot rekordu Portugālē izcīnītajās uzvarās.