Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

''Covid-19'' dēļ pārcelts Baltijas rallijkrosa čempionāta posms Igaunijā

''Covid-19'' dēļ pārcelts Baltijas rallijkrosa čempionāta posms Igaunijā
Foto: www.rallifotod.eu

Līdz ar Igaunijas iekļaušanu Covid-19 skarto valstu “dzeltenajā sarakstā”, pārcelts sestdien paredzētais NEZ Baltijas rallijkrosa čempionāta posms Kehalā. Sacīkste pārcelta uz 3. oktobri, Elvas trasi, ziņo autocross.lv.

Lai gan vairāki Latvijas sportisti kaujinieciski gatavojās Kehalas posmam, pastāvēja bažas, ka piektdien Latvijas valdība varētu ievietot Igauniju to valstu sarakstā, pēc kuras apmeklējuma ceļotājiem jāievēro divu nedēļu pašizolācija. Diemžēl pēcpusdienā šī ziņa arī tika izplatīta, un tā paredz, ka visi, kuri ierodas Latvijā pēc pusnakts, nonāk pašizolācijā.

Jaunās Krosa komisijas padomes pārstāvis Jānis Bergs dienas gaitā informēja Latvijas sportistus par šādu iespējamo situāciju, un jau aptaujā noskaidrojās, vismaz divi no braucējiem atsauktu dalību no cīņas jauno noteikumu situācijā. Līdz ar to, sazinoties visu Baltijas valstu autosporta funkcionāriem, tika nolemts, ka nebūtu godīgi aizvadīt NEZ Baltijas kausa posmu, ja atsevišķi braucēji nevar apmeklēt sacensības vēlāko ierobežojumu dēļ.

Jāatzīmē, ka uz šo posmu bija plānojuši doties vairāki latviešu braucēji, tai skaitā arī Jānis Baumanis.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv


Foto: Facebook.com/MartinsSesksRallying
2

Sesks: "Kļūdas un izaicinājumi vienmēr piedāvā iespēju mācīties"

Eiropas Rallija čempionāta (ERC) otrais posms Kanāriju salās bija šīs sezonas pirmais “Latvijas Mobilais Telefons” atbalstītā pilota Mārtiņa Seska asfalta rallijs ar jauno “Sports Racing Technologies” apkalpoto “Toyota Yaris GR Rally2” automašīnu un “MRF Tyres” riepām. Atšķirībā no pērnā gada, kad ekipāža Kanāriju salu rallijā pirmoreiz uz asfalta startēja ar “Škoda Fabia RS Rally2” automašīnu, prata visai ātri adaptēties un finišēt līderu desmitniekā, starts šajā nedēļas nogalē  bija mazāk veiksmīgs.
Mārtiņš Sesks / Renārs Francis
7

Kanāriju salu ERČ rallijā Sesks/Francis izcīna 23.vietu

Ar franču sportista Joana Bonato uzvaru svētdien noslēdzās Eiropas rallija čempionāta (ERČ) otrais posms, kas notika Kanāriju salās. Mārtiņš Sesks un Renārs Francis finišēja 23.vietā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally
1

Seska ekipāžai neveiksmīga Kanāriju salu rallija pirmā pilnā diena

LETA. Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis piektdien aizvadīja neveiksmīgu Eiropas rallija čempionāta (ERC) Kanāriju salu rallija pirmo pilno dienu.