Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Komandas no Latvijas aizvadījušas Somijas rallija čempionāta posmu

Komandas no Latvijas aizvadījušas Somijas rallija čempionāta posmu
"SM-Itaralli" uzvarētājs Juha Salo
Foto: saloracing.com

Latvijas pārstāvji pagājušās nedēļas nogalē piedalījās Somijas rallija čempionāta trešajā posmā "SM-Itaralli", kas norisinājās Joensū pilsētas apkaimē.

Šis tiek uzskatīts par vienu no spēcīgākajiem nacionālajiem rallija čempionātiem pasaulē. Lai gan parasti Latvijas pārstāvji šajās sacensībās redzami reti, šoreiz uz starta stājās gan krievu pilots Vasīlijs Grjazins, kurš pārstāv Ģirta Krūzmaņa vadīto "Sports Racing Technologies" komandu, gan divas mašīnas no Anda Neikšāna komandas "Dynamic Sport", turklāt vienā no šīm ekipāžām stūrmaņa pienākumus pildīja pats Neikšāns, kurš pilota karjeru ir beidis.

Vasīlijam Grjazinam izdevās izcīnīt desmito vietu, taču rezultāts varēja būt labāks, iespējams, pat pjedestāls, ja ne divas kļūdas jau rallija otrajā ātrumposmā, kad tika zaudēta aptuveni pusotra minūte. Grjazins startēja ar jaudīgo "Ford Fiesta S2000" automašīnu.

Ne tik labi rezultāti "Dynamic Sport" komandai. Ukrainis Tarass Kravčenko ("Mitsubishi Lancer Evo IX") ierindojās 32. vietā absolūtajā ieskaitē un ieņēma 21. vietu spēcīgākajā klasē SM1, kamēr krievs Jevgēņijs Fišers ("Mitsubishi Lancer Evo X"), kura stūrmanis šajā sacīkstē bija jau pieminētais Neikšāns, ieguva 25. vietu SM1 klasē, taču kopējā vērtējumā finišēja pēdējā 65. pozīcijā.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Somijas zvaigzne Juha Salo ("Mitsubishi Lancer Evo X"), kurš par 13 sekundēm apsteidza citu mājinieku Joni Nikko ("Mitsubishi Lancer Evo IX"). Trešais finišēja Ari Vihanainens ("Mitsubishi Lancer WRC"), kurš no uzvarētāja atpalika 18 sekundes. Jāpiemin, ka uz starta izgāja arī Latvijas rallija līdzjutējiem labi pazīstamais Jāri Ketomā ("Subaru Impreza STi R4"), taču sportists finišu nesasniedza motora problēmu dēļ.

Izmantotie resursi:
Ralli SM
eWRC-results.com - archive and online results...
Juha Salo | Official Website


, 2013-03-11 10:20, pirms 11 gadiem
Izskatās, ka latvieši savās komandās ar savām zināšanām un par krievu naudu šos vizina. Iegūtās vietas nekā savādāk, kā par vizināšanos nenosauksi.
, 2013-03-11 15:11, pirms 11 gadiem
Kaut kā tas viss nepareizā virzienā aizgājis.
, 2013-03-12 00:29, pirms 11 gadiem
Ronaldi rakstīja: Kaut kā tas viss nepareizā virzienā aizgājis.
Jā, tagad būs pilns ar krievu Kisieliem, kas ''nesīs'' Latvijas vārdu pasaulē. Man nebūtu žēl, ja kāds talantīgs krievs brauc pa Eiropas vai Pasaules spici ar Latvijas vārdu, bet šitā, kā tagad - tā ir ņirgāšanās par Latvijas ralliju.
Foto: Rallycross.lv

19.maijā Biržos startēs Latvijas – Lietuvas rallijkrosa čempionāta 2.posms

Jau trešo gadu pēc kārtas Jēkabpils novada Biržos uz gaidītāko pasākumu autotrasē “Baroni” pulcēsies rallijkrosa braucēji un autosporta entuziasti no visas Baltijas, kur 19. maijā norisināsies Latvijas - Lietuvas Rallijkrosa čempionāta 2. posms.
Foto: Red Bull Content Pool

Izmaiņas Latvijas rallija čempionāta 2024. gada sezonas kalendārā

Latvijas Rallija čempionāta (LRČ) 2024. gada sezonas kalendārā notikušas izmaiņas – ņemot vērā, ka atcelta Igaunijā plānoto sacensību ''Võru Rally'' norise, LAF Rallija Komisija veica izmaiņas LRČ kalendārā – saglabājot apmaiņas posmu Igaunijā, LRČ sezonas trešo posmu paredzot vienlaicīgi ar ''Delfi Rally Estonia''.
Sebastjēns Ožjē. Foto: Vladislav Maschl
2

Ožjē sesto reizi uzvar Portugāles rallijā

LETA. Francijas autosportists Sebastjēns Ožjē svētdien Portugālē sesto reizi karjerā uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) Portugāles rallijā, sasniedzot rekordu Portugālē izcīnītajās uzvarās.