Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Mārtiņš Sesks pēc rallija ''Kurzeme'' kļūst par Latvijas rallija čempionāta līderi

Mārtiņš Sesks pēc rallija ''Kurzeme'' kļūst par Latvijas rallija čempionāta līderi
Sesks/Vilsons
Foto: Zane Lielkāje

Nedēļas nogalē Liepājā risinājās Latvijas autorallija čempionāta otrais posms “Kurzeme 2016”. “LMT Autosporta Akadēmijas” pilots Mārtiņš Sesks ar stūrmani Reini Vilsonu izcīnīja otro vietu šajā rallijā - LRC3 vērtējumā. Kā arī bija ātrākais - no visiem Latvijas čempionāta ieskaitē startējušajiem priekšpiedziņas auto – kļūstot par jauno Latvijas čempionāta līderi LRC3 klasē un junioru vērtējumā.

M. Sesks savās mājās, Liepājā, bija apņēmības pilns cīnīties par uzvaru, un jau ar pirmajiem ātrumposmiem spēja uzrādīt līdera cienīgu ātrumu. Pēc pirmās dienas M. Sesks/R. Vilsons ierindojās trešajā vietā LRC3 klasē, līderim zaudējot tikai 1,65 sekundes. Tomēr jau pirmajā dienā Mārtiņa Ford Fiesta R2 automašīnai parādījās elektronikas defekts, krietni samazinot ekipāžas tempu pāris ātrumposmos. Diemžēl defekts progresēja, un otrajā dienā automobilim vēl vairāk sāka zust jauda. Rezultātā finišu “LMT Autosporta Akadēmijas” ekipāža sasniedza otrie, klases līderim zaudējot 40 sekundes.

“Māju rallijā parādījām labu tempu, bet diemžēl pievīla tehnika,” tā savus piedzīvojumus stāsta Mārtiņš Sesks, kurš Latvijas čempionāta vērtējumā bija LRC3 klases uzvarētājs (rallija uzvarētājs LRC3 klasē igaunis Olivers Ojapervs nestartē Latvijas čempionātā). Tādējādi liepājnieks kļuvis arī par Latvijas čempionāta līderi gan LRC3 klasē, gan junioru vērtējumā. “Treniņos ieguldītais darbs sāk atmaksāties, un esmu kāpinājis tempu, salīdzinot ar pagājušo sezonu. Tagad komandai ir divas nedēļas laika, lai novērstu elektronikas defektus līdz nākamajam Latvijas čempionāta posmam, kas norisināsies Talsos. Tur atkal centīšos parādīt labu ātrumu un noturēties Latvijas čempionāta līderpozīcijā!”

21. un 22. maijā uz starta redzēsim visus šī gada “LMT Autosporta Akadēmijas” sportistus. Talsos risināsies Latvijas rallija čempionāta trešais posms (startēs M. Sesks/R. Vilsons), Zviedrijas pilsētā Hēljesā savu debiju CrossKart Xtreme rallijkrosa sacīkstēs piedzīvos Latvijas ātrākā autosportiste Beate Klipa. Savukārt 333 trasē, Ropažos, startēs “LMT Autosporta Akadēmijas” skolu kartinga kauss, kur cīņā par Latvijas ātrākās skolas nosaukumu dosies 11 Latvijas mācību iestādes, kuras no “LMT Autosporta Akadēmijas” saņēmušas TK Senior klases kartingus.

Rallija “Kurzeme” rezultāti LRC3 klasē
1.O.Ojaperv/J.Talve (EE, Ford Fiesta R2)1.08:43,80
2.M.Sesks/R.Vilsons (LV, LMT Autosporta Akadēmija, Ford Fiesta R2) +40,90s
3.J.Pipiras/V.Pauliukonis (LT, Škoda Fabia R2) +2:20,19
4.D.Belokoņs/T.Freibergs (LV, Vorobjovs Racing, Ford Fiesta R2T) +2:33,38
5.D.Rostilov/A.Ignatov (RU, 2WD Racing Services, Peugeot 208 R2) +3:10,30
6.G.Kruuda/K.Jarveoja (EE, Ford Fiesta R2) +23:26,83

Informāciju sagatavoja:
Anda Treija
LMT Autosporta Akadēmija
Sabiedriskās attiecības


Elfins Evans. Foto: Honza Fronek

Evans: "Ņemot vērā jauno punktu sistēmu, par to nav nekāda atalgojuma"

Pēc aizvadītā Horvātijas WRC rallija Elfins Evans atzina, ka, ņemot vērā jauno punktu sistēmu, viņš, izcīnot otro vietu, ieguva "nulles atalgojumu".
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.