Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Sirmacis piedalīsies Polijas rallija čempionāta pirmajā posmā

Sirmacis piedalīsies Polijas rallija čempionāta pirmajā posmā
Ralfs Sirmacis rallijā "Sarma 2013"
Foto: Viktors Lazda/f64

Jaunais latviešu rallija pilots Ralfs Sirmacis kopā ar stūrmani Māri Kulšu piedalīsies Polijas čempionāta pirmajā posmā "Rajd Šwidnicki", kas norisināsies šonedēļ.

Ralfa Sirmača mērķis ir 2014. gadā piedalīties Eiropas rallija čempionātā, tāpēc Polijas čempionāta posmu viņš izmantos, lai gūtu pieredzi asfalta sacensībās. Viņa treneris ir trīspadsmitkārtējais Latvijas rallija čempions Ivars Caune, kurš dosies Sirmacim līdzi arī uz Poliju. Interesanti, ka Sirmacis būs vienīgais ārvalstu pilots, kurš startēs šajā rallijā.

"Rajd Šwidnicki" norisināsies no 12. līdz 14. aprīlim un šajā laikā 14 ātrumposmos būs jāveic aptuveni 170 km. Sacensībās piedalīsies 96 ekipāžas, turklāt gandrīz puse no tām startēs ar divu riteņu piedziņas mašīnām, tāpat kā Sirmacis, kura rīcībā būs "Ford Fiesta R2".

"Rajd Šwidnicki" ietvaros norisināsies arī "Castrol Edge Fiesta Trophy" kausa izcīņas pirmais posms, kurā cīnīsies ekipāžas, kas brauc ar R1 vai R2 klases "Ford Fiesta" sacīkšu mašīnām. Sirmacis būs viens no tiem, kas startēs šajā kausa izcīņas ieskaitē un cīnīsies par iespaidīgām balvām, turklāt viņa mērķis šogad ir piedalīties visos "Castrol Edge Fiesta Trophy" posmos, ja to ļaus finanses.

Pastāv iespēja, ka sacensības norisināsies visai ziemīgos apstākļos, jo sniegs nav nokusis arī Polijā. Iespējams, sportistiem šo asfalta ralliju nāksies aizvadīt ar ziemas riepām.

Ieskats rallijā:

Izmantotie resursi:
41. Rajd Świdnicki KRAUSE || 1 Runda RSMP || 1 ...


, 2013-04-09 14:09, pirms 11 gadiem
Nākamgad ERČ!!! Tad jau uz nākamo sezonu jāgādā jauns aparāts. Priecē, ka Latviju ārvalstīs pārstāvēs arī kāds latvietis, nevis visi tie Latviju pārstāvošie ''tūristi'' no Krievzemes. Veiksmi Ralfam!
Foto: Rallycross.lv

19.maijā Biržos startēs Latvijas – Lietuvas rallijkrosa čempionāta 2.posms

Jau trešo gadu pēc kārtas Jēkabpils novada Biržos uz gaidītāko pasākumu autotrasē “Baroni” pulcēsies rallijkrosa braucēji un autosporta entuziasti no visas Baltijas, kur 19. maijā norisināsies Latvijas - Lietuvas Rallijkrosa čempionāta 2. posms.
Foto: Red Bull Content Pool

Izmaiņas Latvijas rallija čempionāta 2024. gada sezonas kalendārā

Latvijas Rallija čempionāta (LRČ) 2024. gada sezonas kalendārā notikušas izmaiņas – ņemot vērā, ka atcelta Igaunijā plānoto sacensību ''Võru Rally'' norise, LAF Rallija Komisija veica izmaiņas LRČ kalendārā – saglabājot apmaiņas posmu Igaunijā, LRČ sezonas trešo posmu paredzot vienlaicīgi ar ''Delfi Rally Estonia''.
Sebastjēns Ožjē. Foto: Vladislav Maschl
2

Ožjē sesto reizi uzvar Portugāles rallijā

LETA. Francijas autosportists Sebastjēns Ožjē svētdien Portugālē sesto reizi karjerā uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) Portugāles rallijā, sasniedzot rekordu Portugālē izcīnītajās uzvarās.