Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Sordo izcīna pirmo uzvaru kopš atgriešanās "Citroen" komandā

Sordo izcīna pirmo uzvaru kopš atgriešanās "Citroen" komandā
Fafe rallijsprinta trešās 3. vietas ieguvējs Prokops
Foto: SCANPIX SWEDEN

Sestdien Portugālē norisinājās Fafe rallijsprints, kurā piedalījās gandrīz visa WRC elite, bet par uzvarētāju kļuva Danijs Sordo.

Fafe rallijsprints tradicionāli ir iesildīšanaš pirms pasaules rallija čempionāta posma, kas turpat Portugālē norisināsies nākošnedēļ. Šo sacensību ietvaros trīs reizes bija jāveic 6.34 km garais "Fafe" ātrumposms.

Zīmīgi, ka šīs sacensības klātienē noskatījušies vairāk kā 100 tūkstoši līdzjutēju.

Spāņu pilots Danijs Sordo trīs ātrumposmu summā bija ātrākais, tuvāko sekotāju Madsu Ostbergu no "M-Sport Ford" vienības apsteidzot par vienu sekundi, kamēr trešo vietu izcīnīja Martins Prokops ar privātās "Jipocar Czech National Team" komandas "Ford" automašīnu. Jāpiemin, ka Sordo šī bija pirmā uzvara kopš atgriešanās "Citroen" komandā.

Tikmēr Andreasam Mikelsenam, kurš ieguva ceturto vietu, šī bija debija sacīkstēs pie "Volkswagen Polo R WRC" automašīnas stūres. Viņš Portugāles rallijā sāks savu desmit posmu WRC programmu. Savukārt augsto piekto vietu izcīnīja Roberts Kubica, kuram šī bija debija grants rallijā. Polis nākošnedēļ plāno aizvadīt savu pirmo sacīksti WRC2 čempionātā, bet Fafe rallijsprintā Kubica bija ātrākais no tiem, kas nestartēja ar WRC tehniku.

Sākotnēji sacensībās bija plānojuši piedalīties arī "Volkswagen" braucēji Sebastians Ožjē un Jāri-Mati Latvala, tomēr viņi dalību atsauca. Ožjē esot saaukstējies, kamēr Latvalas atsaukšanas iemesls esot tāds, ka viņš šajās sacensībās esot startējis jau pērn. Aizkulisēs gan baumo, ka tas saistīts ar soma sliktajiem rezultātiem pirmajos WRC posmos.

Sacensībās startēja arī Miko Hirvonens no "Citroen", kā arī "M-Sport Ford" vienības piloti Jevgēņijs Novikovs un Tjerī Noivils, taču šie trīs braucēji izstājās.

Fafe rallijsprinta rezultāti (6. aprīlis)

VietaPilotsMašīnaLaiks
1.Dani SordoCitroen DS3 WRC3:39.3
2.Mads OstbergFord Fiesta RS WRC+1.0
3.Martin ProkopFord Fiesta RS WRC+10.4
4.Andreas MikkelsenVolkswagen Polo R WRC+17.0
5.Robert KubicaCitroen DS3 RRC+17.9
6.Pedro MeirelesSkoda Fabia S2000+19.7
7.Ricardo MouraMitsubishi Lancer EVO IX+20.4
8.Adruzilo LopesSubaru Impreza WRX STi+24.2
9.Miguel CamposMitsubishi Lancer EVO IX+24.6
10.Ivo NogueiraSubaru Impreza WRX STi+27.1
11.Miguel BarbosaMitsubishi Lancer EVO IX+28.2
12.Nasser Al-AttiyahFord Fiesta RS WRC+28.3
13.Carlos OliveiraSubaru Impreza WRX STi+37.4
14.Vitor PascoalMitsubishi Lancer EVO+39.6
15.Lorenzo BertelliSubaru Impreza WRX STi+40.2
16.Joao BarrosRenault Clio S1600+40.7
............
-Mikko HirvonenCitroen DS3 WRcIzstājās
-Evgeny NovikovFord Fiesta RS WRCIzstājās
-Thierry NeuvilleFord Fiesta RS WRCIzstājās

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
eWRC-results.com - archive and online results...


, 2013-04-07 08:36, pirms 11 gadiem
Tāds jocīgs formāts tomēr tas rallijsprints. kopumā dabū pabraukt četras minūtes..
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Minirallijam "Gulbis" pieteikušās jau vairāk par 80 ekipāžām

Vēl tikai līdz piektdienai, 31.maijam, turpināsies pieteikšanās dalībai minirallijā "Gulbis".  8. jūnijā tiks dots starts šīs sezonas pirmajam ERST Finance minirallija seriāla sacensībām, un šobrīd Gulbenes puses ātrumposmos plāno doties jau vairāk nekā 80 ekipāžas.
Foto: Dace Janova, 4rati.lv
1

"No Budget Racing" gatavojas pirmajam startam minirallijā

Minirallija dienas ietvaros, sākumā apgūstot teorētiskās zināšanas, kas nepieciešamas, lai piedalītos sacensībās, "No Budget Racing" projekta uzvarētāju ekipāžai Ričardam Gothardsonam un Ralfam Runcim bija iespēja arī vairākas reizes nobraukt grants seguma treniņu ātrumposmu Ropažu pusē.
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Sezona startēs ar miniralliju "Gulbis"

Nu jau tradicionāli minirallija sezona tiek atklāta ar sacensībām "Gulbis", un arī šogad tas 8. jūnijā norisināsies Gulbenes apkārtnes ceļos.