Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Hyundai" komanda prezentē uzlabotu WRC auto

"Hyundai" komanda prezentē uzlabotu WRC auto
"Hyundai i20 WRC" prezentēts Ženēvā
Foto: Hyundai

Dienvidkorejas autoražotāji "Hyundai" šodien Ženēvas motoru šovā prezentēja uzlabotu savas jaunās WRC mašīnas versiju.

Kā zināms, komanda plāno atgriezties pasaules rallija čempionātā jau 2014. gadā un šobrīd aktīvi strādā pie "Hyundai i20 WRC" sacīkšu automobiļa izstrādes. Iepriekš par to bija ļoti skopas ziņas, taču tagad iepazīšanās testus veikuši arī lielāko preses izdevumu pārstāvji.

Sākotnēji mašīna tika izrādīja Parīzes autošovā pērnā gada septembrī, taču no tolaik pieejamās informācija bija ļoti maz skaidrības par komandas plāniem. Aizkulisēs pat tika runāts, ka izrādītā rallija mašīna nemaz nav īsta un tas ir tikai veikls "Hyundai" triks popularitātes celšanai. Tomēr tagad ir skaidrs, ka korejiešu plāni ir nopietni.

Lielākās izmaiņas "Hyundai i20 WRC" skārušas tās ārieni. Mašīnai ir acīm redzami jauns aizmugurējais antispārns un savādāks priekšējais "spoileris", bet aerodinamika kopumā tiekot veidota, lai pēc iespējas labāk darbotos auto dzesēšanas sistēma. Tāpat mašīna, protams, tiek uzlabota "iekšēji", taču šīs pārmaiņas nav ar acīm apskatāmas.

Šobrīd "Hyundai" turpina attīstīt savu jauno bāzes mītni, kas izveidota Vācijas pilsētā Alcenau. Zināms, ka komandu WRC čempionātā vadīs Mišels Nandāns, kurš iepriekš strādājis tādās komandas kā "Peugeot" un "Suzuki".

Pagaidām vēl pat baumu līmenī nav parādījusies daudz maz ticama informācija, kas būs vienības piloti. Zināms tikai, ka plašu testu programmu "Hyundai" plāno sākt šī gada otrajā pusē.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-03-05 20:37, pirms 11 gadiem
Japaņi kaut kā vispār pēdējā laikā izvairās no autosporta.
Foto: FIA WRC

WRC sezona turpinās ar sprinta ralliju Sardīnijā

Šajā nedēļas nogalē, no 30. maija līdz 2. jūnijam, Itālijas Sardīnijas salā norisināsies FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas sestais posms WRC Rally Italia Sardegna. Vidusjūrā esošajā Sardīnijas salā uz starta izbrauks kopumā 87 ekipāžas.
Foto: wrc.com

Pašreizējie "Rally1" noteikumi tiks saglabāti vēl nākamās divas WRC sezonas

Par spīti plāniem mainīt pasaules rallija čempionāta vadošās klases tehniskos noteikumus jau sākot ar nākamo sezonu, pieņemts lēmums no tā tomēr atteikties. Jūnijā FIA Pasaules motoru sporta padomes sēdē tiks apstiprināta esošo noteikumu termiņa pagarināšana līdz 2026. gada beigām.
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Minirallijā šosezon debitēs komanda "Walnut.lv Racing Team"

Šogad ERST Finance Latvijas kausa izcīņas minirallijā debitantu pulku papildinās arī  "Walnut.lv Racing Team", ekipāža, kam "Gulbis" 8. jūnijā būs pirmās sacensības.