Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Lehtla attaisno cerības un palīdz ''Rodeo'' komandai uzvarēt motokrosā Viļakā

Lehtla attaisno cerības un palīdz ''Rodeo'' komandai uzvarēt motokrosā Viļakā
''Rodeo MX RT'' komanda pēc uzvaras Viļakā
Foto: Jānis Pastars

Vakar, ar sacensībām Viļakā, noslēdzās otrais Latvijas čempionāta posms motokrosā. Komandu vērtējumā sīvā konkurencē uzvaru izcīnīja ''Rodeo MX Racing Team'' sportisti.

Latvijas klubu čempionāta ieskaitē šogad ir mainīta kārtība, un katrā posmā ieskaiti dod četri kluba sportisti, kuri komandas menedžerim jānosauc jau sacensību rītā. Obligāti viena ieskaite jādod 85cm3 klases braucējam, vienam MX1 vai MX2 klases braucējam, bet atlikušās divas ieskaites var dot 85cm3, 125cm3, MX1, MX2, kvadru vai blakusvāģu klašu sportisti. Īpašs jauninājums šajā sezonā ir ''džokera'' opcija, kas ļauj komandas vadītājam nosaukt vienu sportistu, kura punkti komandu ieskaitē tiek dubultoti.

"Rodeo MX Racing Team'' vadītajs Arvis Sanders, nosaucot komandas ieskaites sastāvu Viļakas posmam, nekļūdījās - Lauri Lehtla (MX1 klase, ''džokers''), Erki Kahro (MX2 klase), Toms Babris (85cm3), Ralfs Reinfelds (Kvadri). Kā pirmie uz starta Latvijas čempionāta ieskaitē jau sestdien izgāja kvadru klases sportisti. Ralfs Reinfelds pirmajā braucienā finišēja piektajā vietā, bet otrajā izcīnīja trešo vietu. Šāds rezultāts kopvertējumā deva ceturto vietu posmā.

Raugoties no komandu ieskaites vērtējuma visi svarīgākie notikumi risinājās vakar, kad uz starta stājās sportisti 85cm3, MX1 un MX2 klasēs. Lielisku sniegumu nodemonstrēja Toms Babris, kurš abos braucienos izcīnīja 3.vietas, bet kopvertējumā tas ļāva nostāties uz pjedestāla otrā pakāpiena, piekāpjoties vien sacensību uzvarētājam Raineram Žukam (''Motosports RT'').

Smagi diena iesākās MX2 klases braucējam Erki Kahro, kurš sacīkšu pirmo braucienu bija spiests uzsākt no pašām beigām, un finišā augstāk par sesto vietu pakāpties nesanāca. Otrais brauciens igaunim jau daudz pārliecinošāks, un finišā trešā vieta, aiz posma uzvarētāja Paula Jonasa(''KSM'') un otrās vietas ieguvēja Roberta Justa(''Motosports RT''). Kopvērtējumā Kahro 4.vieta, bet uzreiz aiz viņa ierindojās vēl viens ''Rodeo'' komandas braucējs Kristers Drevinskis.

Dramatiskas cīņas norisinājas MX1 klasē, kurā 'Rodeo'' klubu pārstāvēja Lauri Lehtla un Dāvis Līvs. Lehtla pilnībā attaisnoja menedžera uzticību un posmā izcīnīja uzvaru - otrā vieta pirmajā braucienā un uzvara otrajā bija pietiekama, lai aiz sevis atstātu klases kopvērtējuma līderi Dāvi Ivanovu (''MX Moduls'') un Augustu Justu (''Motosports RT''), bet Līvs kopvērtējumā izcīnīja piekto vietu.

Dienas beigās, sasummējot divu dienu rezultātus, ''Rodeo MX Racing Team'' izcīnīja uzvaru otrā posma Latvijas klubu čempionāta ieskaitē. ''Rodeo'' spēja savākt 257 punktu, kas ļāva par 13 punktiem apsteigt pirmā posma uzvarētājus no ''Motosports RT'', bet trešajā vietā ''KSM'' (''Kristera Serģa motoklubs'') sportisti.

Klubu ieskaites kopvērtējumā, pēc aizvadītiem diviem posmiem, līderpozīcijas saglabā ''Motosports RT'', kuri par 17 punktiem apsteidz otrajā vietā esošos ''Rodeo MX RT'' sportistus. Nākamais Latvijas čempionāta posms norisnāsies augusta pēdējās dienās Cēsīs.


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").