Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Sāra, Eizāna un Neiju pārstāvētais "Motokruīzs" triumfē arī Gulbenes motokrosā

Sāra, Eizāna un Neiju pārstāvētais "Motokruīzs" triumfē arī Gulbenes motokrosā
Foto: Jānis Pastars, mxphoto.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 28. un 29. maijā Gulbenes „Staru” mototrasē norisinājās Latvijas čempionāta un Latvijas Junioru čempionāta sacensības motokrosā kvadricikliem un blakusvāģiem, kā arī Latvijas kausa sacensības. Sestdienas Latvijas čempionāta cīņās tika noskaidrots, ka par šī brīža vadošais kvadraciklu klubs joprojām ir „Motokruīzs”.

Sestdien kvadraciklu sportisti cīnījās ne vien par vietu uz goda pjedestāla, bet arī par vērtīgajiem punktiem komandu ieskaitē. Dienas izskaņā tika noskaidrots, ka šajā posmā pirmo vietu izcīnījis motoklubs „Motokruīzs”, kuram punktus deva Q Pro klases uzvarētājs Kevins Sārs, Q50 pārstāvis Kārlis Neija, Q Junioru pārstāvis Lauris Eizāns un Q Veterānu braucējs Agris Neija. Komanda lepojas ar sportistu sniegumu un faktu, ka tajā startē gan spēcīgi latviešu, gan kaimiņvalstu sportisti. Komandas vadība paldies saka pilnīgi visiem šīs komandas pārstāvjiem. Atgādinām, ka šis klubs uzvaru svinēja arī pirmajā posmā Liepājā.

Otro vietu posma kopvērtējumā klubu čempionātā izcīnīja „X99/ Slīterāni”. Šai komandai Q50 klasē punktus izcīnīja Kārlis Straubergs un Artūrs Šneiders, Q Pro klasē punktus deva Kristaps Veinbergs, bet Q Veterānu klasē – Jānis Kirilko.

Savukārt trešo vietu posmā izcīnīja „MX Ādaži”. Komandai Q50 klasē punktus deva Markuss Augustovskis, bet Q Pro klasē Raivis Sootee un Jānis Saldavs.

Pēc aizvadītajiem diviem posmiem Latvijas kvadraciklu klubu čempionāta kopvērtējumā ar izcīnītiem 254 punktiem līderpozīciju tur „Motokruīzs”. Otrajā vietā ar 199 punktiem ierindojas „MX Ādaži”, bet trešajā vietā atrodas „X99/ Slīterāni” komanda, kuru kontā 198 punkti.

Rezultāti: Klubu ieskaite - LaMSF

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Ābelniece,
Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) preses sekretāre


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").