Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

MXGP braucēji pirmās sacīkstes aizvadīs jau janvārī

MXGP braucēji pirmās sacīkstes aizvadīs jau janvārī
Makss Nagls
Foto: vitalmx.com

Lai gan pasaules motokrosa čempionāts startēs tikai februārī, jau janvārī īpašās sacensībās Spānijā tiksies daļa no spēcīgākajiem MXGP un MX2 klašu braucējiem, cīnoties arī par vērtīgām naudas balvām.

Pirmās lielā mēroga starptautiskās motokrosa sacensības 2017. gadā notiks "RedSand MX Park" trasē Spānijā, risinoties no 16. līdz 22. janvārim.

Iepriekš līdzīga mēroga sacensības pirms pasaules čempionāta starta rīkotas arī Valensē un Mantovā, tomēr pēdējos gados to popularitāte krietni kritusies, galvenokārt nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ, kas janvārī valda Francijā un Itālijā. Tiek solīts, ka turpretī Spānijā laiks būs gluži atbilstošs motokrosa norisei.

"RedSand" motokrosam jau pieteikušies pirmie dalībnieki. MX1 klasē no vadošajiem pasaules čempionāta braucējiem uz starta izies Makss Nagls, Makss Enstijs, Gotjē Polins, Džeiks Nikolss un Džordī Tiksjē, bet MX2 klases cīņām jau gatavjas Džeremijs Sīvers, Tomass Kovingtons un citi. Pieteikšanās turpinās.

Lai stimulētu sportistus sacensties, sacensību rīkotāji parūpējušies arī par vērā ņemamām naudas balvām. MX1 un MX2 klašu uzvarētāji tiks pie 12 000 eiro un kausa, kamēr nākamo četru vietu ieguvēji gūs 10 000, 8 000, 5 000 un 3 000 eiro.

Sacensības notiks arī EMX125, EMX250, WMX, 85cc, Honda 150 Cup, kā arī 50cc un 65cc klasēs. Arī šajās ieskaitēs ātrākie tiks pie naudas balvām.

Izmantotie resursi:
MXGP, Motocross and Supercross News | MX Vice


, 2016-11-29 18:56, pirms 7 gadiem
Es arī piesakos!
Brāļi Lielbārži. Foto: Igor Tseskidov

Brāļi Lielbārži, Neija un citi latviešu braucēji izcīna uzvaras Igaunijas čempionātā

Latviešu sportistiem nedēļas nogalē izdevās tikt pie uzvarām un godalgotām vietām Igaunijas motokrosa čempionāta pirmajā posmā Karksi-Nuijas trasē. Pirmajā dienā uz starta stājās solo motokrosa klašu braucēji, bet otrajā - blakusvāģi un kvadricikli.
Jānis Reišulis. Foto: Reišulis MX
2

Motosportists Jānis Reišulis šosezon neatgriezīsies sacensībās

LETA. Latvijas motosportists Jānis Mārtiņš Reišulis šosezon neatgriezīsies sacensībās, pirmdien paziņoja 16 gadus vecā sportista pārstāvji.
Foto: Keita Klikuča
1

Uzvaru Latvijas kausā MX50+ klasē ar skaistu braukšanu izcīna Leons Kozlovskis

18. maijā Lubānas mototrasē tika aizvadīts Latvijas kausa otrais posms motokrosā. Pavisam kopā bērnu un pieaugušo klasēs Lubānā uz starta stājās un silto laiku trasē izbaudīja 192 dalībnieki.