Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Sabulis: "Esmu pateicīgs par iespēju braukt tik augstā līmenī"

Sabulis: "Esmu pateicīgs par iespēju braukt tik augstā līmenī"
Kārlis Sabulis
Foto: facebook.com/karlis.sabulis

Motosportists Kārlis Sabulis aizvadījis savas trešās MX2 pasaules čempionāta sacensības karjerā. Čehijas posma pirmajā braucienā "Kemea Yamaha Racing Team" rūpnīcas komandas pārstāvim izdevās atkārtot savu līdz šim augstāko rezultātu, bet otrajā braucienā Sabulis pēc kritiena parādīja īsta cīnītāja sparu.

Sabulim iespēja pārstāvēt "Yamaha" rūpnīcu radās pēc tam, kad savainojumā iedzīvojās komandas pastāvīgais braucējs Brents van Doninks no Beļģijas. Aizvadītajos trīs posmos Sabulis parādīja cienījamu sniegumu, visos sešos finālbraucienos gūstot punktus.

Loketas trasē pagājušajā svētdienā pirmo braucienu Sabulis noslēdza 12. vietā (kopumā šo pozīciju sportists sasniedza trijos no sešiem braucieniem šajā sezonā, kas ir viņa labākie rezultāti), bet otrajā braucienā cīņu par augstu vietu patraucēja kritiens. Neskatoties uz to, jau sesto sacīksti pēc kārtas līdz punktiem tomēr izdevās aizcīnīties.

"Pirmajā braucienā jau kopš starta atrados labā pozīcijā un kopumā sacensības tika aizvadītas patiešām labi," portālam "Sportacentrs.com" atzina sportists. "Otrajā braucienā atrados aiz viena no konkurentiem, nobraucienā no kalna viņš piedzīvoja kritienu, man izdevās viņu apbraukt, bet tad kāds ietriecās mana motocikla aizmugurē. Braucienu atsāku pats pēdējais, bet no 33. pozīcijas spēju aizcīnīties līdz 20. vietai. Notikušais bija diezgan slikta lieta, bet sacensībās tā dažreiz gadās."

Šobrīd Kārlis Sabulis sev doto iespēju ir izmantojis, turklāt veiksmīgi, jo pierādījis sevi kā ātru, progresējošu un cīņasspara pilnu sportistu. Ielūkojoties statistikā, varam secināt, ka Sabulis bijis viens no tikai septiņiem sportistiem MX2 pasaules čempionātā, kurš pēdējos trīs posmos visos braucienos nopelnījis punktus. Pārējie ir Džeremijs Sīvers, Dilans Ferandiss, Samuele Bernardini, Braiens Bogerss, Tomass Kovingtons un Tonijs Mevss.

"Esmu tiešām pateicīgs par iespēju braukt tik augstā līmenī," atzīst Kārlis Sabulis. "Tagad es saprotu, kādam jābūt, lai MX2 pasaules čempionātā skaitītos labs braucējs. Esmu pateicīgs "Yamaha" rūpnīcai un visiem "Kemea" komandā par izdevību piedalīties šajā projektā."

Šobrīd Kārlis Sabulis vēl nezina, kas notiks tālāk un, vai viņam būs iespēja šogad startēt vēl kādā pasaules čempionāta posmā, noskaidroja "Sportacentrs.com".


, 2016-07-28 15:03, pirms 8 gadiem
Eiropas posmu Lomelas smiltiis tak brauks...?Letinniem smilssu trasees veicas,turam iiksskkus!
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").