Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Motokrosiste Monta Dišlere-Kirilko Francijā gatavojas karjeras grūtākajam startam

Motokrosiste Monta Dišlere-Kirilko Francijā gatavojas karjeras grūtākajam startam
Monta Dišlere-Kirilko
Foto: x99.lv

Jau šajā nedēļas nogalē Francijā norisināsies vienas no aizraujošākajām un fiziski smagākajām motosacīkstēm – "Le Touquet Quaduro 2016". Uz šīm sacensībām dosies arī "x99/Slīterāni" komandas sportiste Monta Dišlere-Kirilko, kurai šis ir ilgi gaidīts sapnis. Neskaitāmi treniņi vasaras sezonā, stundu ilgi braucieni sniegotās trasēs un lieti sviedri sporta zālē, lai sacenstos par ātrākās un izturīgākās kvadru braucējas titulu. Monta atklāja, kā tad īsti viņa gatavojās šīm smagajām sacensībām.

Monta Dišlere-Kirilko:

"It kā vairs neesmu maza meitene, taču vēl aizvien ticu, ka sapņi piepildās. Un tā tiešām ir, jo mans pēdējo gadu lielākais sapnis piepildīsies jau šajā nedeļas nogalē, kad došos ar ģimeni uz Franciju, lai startētu "Le Touquet Quaduro" 3 stundu pludmales sacensībās kopā ar vairāk kā 350 citiem kvadru braucējiem.

Es zinu, ka šīs būs grūtākās trīs stundas manā motobraucējas karjerā, jo neesmu pieradusi braukt tik ilgu laiku. Lai sagatavotos sacensībām, jau kopš novembra vidus sāku vēl aktīvāk trenēties - gan spēka treniņi zālē, gan izturības treniņi skrienot, braucot ar riteni, slēpojot, airējot. Treniņi bija sakārtoti tā, lai nedēļas laikā vismaz sešas dienas būtu dažādi treniņi, sākot no 1-3 stundām. Sākoties jaunam gadam, sāku treniņus arī ar kvadru. Iesākumā lēnām, pa dažiem aplīšiem, cīnoties vēl ar sniegu un aukstumu, līdz beigās jau spēju nobraukt vairāk nekā pusstundu bez apstājas, nemaz īpaši ievērojami nesamazinot braukšanas ātrumu.

Vissmagākās treniņu dienas bija pēdējā nedēļas nogalē pirms braukšanas prom, kad sestdien nobraucu divreiz pa 50 minūtēm pa poligona trasi, bet jau svētdien minos ar riteni divas stundas. Mans organisms nav pieradis pie tik ilgiem izturības treniņiem, taču es sapratu, ka bez tā nevar, un, neskatoties uz to, ka es fiziski varbūt tam nebiju pilnībā gatava, mans gribasspēks ņēma virsroku un neļāvu sev nevienā brīdī padoties. Vēl viens smags treniņš pirms braukšanas prom, un tad jau atpūta un visu savu spēku sakoncentrēšana uz sestdienas gaidāmajām sacensībām.

Es zinu, ka viena es neesmu nekas. Tādēļ ļoti novērtēju to, ko citi cilvēki ir gatavi darīt manā labā. Visupirms jau paldies manam tētim, kurš izpilda visas manas vēlmes, gatavs visus savus darbus pakārtot, lai pielāgotos maniem treniņiem, sagatavotu tehniku un aizvestu mani uz Franciju. Paldies Kasparam Stupelim par to, ka nežēloja laiku un padomu, kā man labāk un veiksmīgāk gatavoties sacensībām. Ja agrāk man kāds teica, ka jātrenējas ir tā vai šitā, es parasti paklausīju, taču darīju tā, kā šķita pašai pareizāk. Šoreiz pilnībā paļāvos uz Kaspara ieteikumiem, jo ticu, ka tikai tas, kurš jau ir sasniedzis virsotnes, spēj palīdzēt citiem būt kaut vismaz soli tuvāk tam.

Sestdien startēšu ar 230 starta numuru un cīnīšos šoreiz ne tikai ar čaliem, bet arī ar Eiropas izturīgākajām meitenēm vienā konkurencē."

Diemžēl TV kanālos kvadriciklu sacensības nevarēs vērot, bet "Motors TV" sestdien (22:15) un svētdien (00:50) rādīs atskatus ar spilgtākajiem dienas momentiem.

Svētdien plkst. 12:30 "Motors TV" pārraidīs "Le Touquet Enduropale" tiešraidē.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").