Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Karro atgriežas trasē, jau 1. maijā startēs Valmierā

Karro atgriežas trasē, jau 1. maijā startēs Valmierā
Matīss Karro
Foto: Jānis Pastars

Pēc gada sākumā gūtās smagās traumas treniņus atsācis motokrosa kluba “MX Moduls” pilots Matīss Karro. Viņš jau 1.maijā Valmierā startēs Superkausa sacensību 1.posmā.

Gada sākumā Matīss bija devies uz treniņnometni Francijā, kur ar savu Anglijā pārstāvēto komandu “Route 77 Energy MVR-D Honda” veica pirmssezonas sagatavošanās darbus, testējot jauno sezonas tehniku. Diemžēl kādā no treniņiem Matīss piedzīvoja salīdzinoši vienkāršu kritienu. Sākotnēji šķita, ka tas ir tikai sasitums, taču nedaudz vēlāk ceļgalā parādījās sāpes. Veicot ārsta apmeklējumu, Matīss saņēma sliktas ziņas, jo ārsti apstiprināja, ka Matīsam ir plīsušas ceļgala saites. Sākotnēji tika paziņots, ka būs jāveic operācija, pēc kuras rehabilitācijas process ilgs vismaz deviņus mēnešus.

Par šo situāciju uzreiz tika informēta motokrosa komandas MX Moduls vadība. Tika pieņemts lēmums atgriezties Latvijā un nekavējoties veikt operāciju. Pateicoties MX Moduls komandas īpašniekam Mārim Martinsonam, kurš finansiāli palīdzēja, lai šī operācija varētu notikt pēc iespējas ātrāk un pie labākajiem dakteriem, Matīsam tika veikta operācija.

Lai arī pēc operācijas pagājuši tikai trīs mēneši, Matīss jau otro nedēļu atrodas Anglijā, kur ir pievienojies savai angļu komandai MVR-D, lai turpinātu gada sākumā iesākto treniņprocesu un, protams, gatavotos savām pirmajām sacensībām, kuras, pārstāvot MX Moduls komandu, notiks Latvijā.

Matīss Karro: "Šobrīd esmu laimīgākais cilvēks pasaulē, jo atkal varu darīt to, kas man padodas vislabāk, jo varu atkal braukt ar motociklu un domāt par sacensībām. Esmu atguvies pēc gūtās traumas, par ko personīgi gribu pateikt lielu paldies Mārim Martinsonam, kurš palīdzēja man finansiāli, lai varētu pēc iespējas ātrāk veikt operāciju un atgriezties sacensībās. Pēdējā reizē, kad apmeklēju savu ārstu, saņēmu priecīgu ziņu, jo viņš atļāva man pamazām sākt treniņus uz motocikla. Jāsaka, ka uzreiz pēc operācijas aktīvi strādāju pie fizioterapeita, kā arī sāku nodarboties ar citiem treniņiem. Šobrīd jau esmu Anglijā, kur aktīvi trenējos un testēju jauno šīs sezonas sacensību tehniku."

"Ar nepacietību gaidu pirmās sacensības, kuras MX Moduls komandas sastāvā aizvadīšu jau šajā nedēļas nogalē 1. maijā Valmierā, Kūļu mototrasē. Liels prieks, ka tieši Superkauss pirmais posms būs manas šīs sezonas pirmās sacensības, jo tās notiek Latvijā, manu fanu, draugu un atbalstītāju priekšā. Gribu patiekties Superkauss Valmieras posma organizatoriem, kuri vienmēr parūpējas, lai sportistiem būtu perfekta trase, un arī līdzjutēji netiek atstāti novārtā. Zinu, ka tieši šīs sacensības būs sarūpējušas daudz jaunumu skatītājiem."

Matīss šajā sezonā plāno piedalīties Anglijas čempionātā, kur centīsies aizstāvēt pērn iegūto čempiontitulu. Tāpat Matīss iespēju robežās mēģinās startēt pasaules čempionātā, pārstāvot Anglijas komandu “Route 77 Energy MVR-D Honda”. Sacensībās Latvijā Matīss pārstāvēs MX Moduls komandu, kur sportists cer piedalīties visos šīs sezonas Superkausa posmos, kā arī atsevišķos Latvijas čempionāta posmos.

“Diemžēl nepietiekamā finansējuma dēļ šogad nevaru piedalīties visos Pasaules čempionāta posmos, kā tas bija iepriekšējos gados, bet iespēju robežās mēģināšu startēt dažos posmos. Labā ziņa ir tā, ka šajā sezonā ar savu sniegumu sacensībās varēšu iepriecināt visus savus fanus šeit Latvijā un Anglijā," nobeidz Karro.

"Tiekamies Valmierā, jo Jūsu atbalsts trases malā man palīdzēs!"


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").