Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Pirms MX2 Argentīnas posma Jonasam pjedestāls Beļģijā, Justam - savainojums

Pirms MX2 Argentīnas posma Jonasam pjedestāls Beļģijā, Justam - savainojums
Starts Beļģijas čempionāta posmā Murbekē
Foto: Paul Weyten (crossxl.nl)

Kamēr Pauls Jonass pirms gaidāmā pasaules motokrosa čempionāta posma Argentīnā izcīnījis pjedestālu sacensībās Beļģijā, otrs Latvijas pārstāvis Roberts Justs treniņa laikā guvis kājas savainojumu.

Motokrosa komandas "HSF Logistics" braucējs Roberts Justs aizvadītajā nedēļā treniņa laikā piedzīvojis visai smagu kritienu, kā rezultātā traumējis labās kājas potīti un pēdu, ko turklāt bija savainojis jau 2014. gada Nāciju kausa izcīņā.

Tomēr kājas stāvoklis ar katru dienu kļūst arvien labāks, tādēļ kopā ar komandu otrdien tika pieņemts lēmums doties uz Argentīnu, lai startētu MX2 pasaules čempionāta trešajā posmā, kas notiks nedēļas nogalē. Šobrīd gan vēl nav pilnīgas skaidrības par Justa gatavību stāties uz starta, tomēr ir cerības, ka līdz sestdienai, kad notiks treniņi un kvalifikācija, viņa kāja būs pietiekami sadzījusi un neradīs diskomfortu.

Savukārt "Red Bull KTM Factory Racing" komandas braucējs Pauls Jonass aizvadītās nedēļas nogalē startēja Beļģijas motokrosa čempionāta pirmajā posmā. Murbekes trasē Jonass pārstāvēja MX1 klasi, lai gan pasaules čempionātā, tāpat kā Justs, brauc MX2 ieskaitē. Tas gan Jonasam neliedza atkal būt starp līderiem.

Pirmajā finālbraucienā Jonass guva piekto vietu, pēdējā aplī apdzenot divkārtējo pasaules čempionu Stīvu Ramonu, savukārt otrajā un trešajā sacīkstē latvietim trešās vietas, kas ļāva ieņemt trešo pozīciju arī posma summā. Jāpiemin, ka konkurence bija gana spēcīga - uzvarēja Džeremijs van Horebēks, kurš ir viens no MXGP čempionāta līderiem, bet otro vietu ieguva Kevins Strijboss.

MXGP un MX2 klašu pasaules čempionāta Argentīnas posms notiks svētdien, 29. martā.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro - Krāsains...
Home - MYLAPS Sports Timing


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").