Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Honda" komandai pirmajā posmā MXGP klasē nebūs neviena braucēja

"Honda" komandai pirmajā posmā MXGP klasē nebūs neviena braucēja
Tims Gajsers un Braiens Bogerss
Foto: Team HRC

2016. gada MXGP pasaules čempions Tims Gajsers traumas dēļ būs spiests izlaist gaidāmās sezonas pirmo posmu, tāpat marta sākumā Argentīnā uz starta nestāsies otrs "Honda" rūpnīcas komandas "Team HRC" braucējs Braiens Bogerss.

Sloveņu motosportists Tims Gajsers pagājušās nedēļas nogalē Itālijas starptautiskā motokrosa čempionāta noslēdzošajā posmā Mantovā piedzīvoja smagu kritienu. Lai gan no ļoti smagām traumām izdevās izvairīties, braucējs tomēr salauza žokli, ko jau tās pašas dienas vakarā Mantovā operēja. Nākamajā dienā viņš tika aiztransportēts uz dzimto Slovēniju, kur tika veikta vēl viena operācija.

Gajseram noteikts trīs nedēļu atpūtas periods, līdz ar to 4. martā pasaules čempionāta pirmajā posmā Argentīnā viņš startēt nevarēs, bet visticamāk atgriezīsies uz 18. martā plānoto Eiropas Grand Prix izcīņu Valkensvārdes trasē.

"Ņemot vērā visas lietas, varētu teikt, ka man ir paveicies," stāsta Gajsers. "Pirms tramplīna mana labā kāja noslīdēja no kāpšļa, līdz ar to nejauši par daudz uzdevu gāzi, kā rezultātā arī uzlēcu par tālu. Faktiski piezemējos uz nākamā tramplīna, kā rezultātā ar seju pamatīgi atsitos pret stūri. Gribu uz to paskatīties no pozitīvās puses, jo varēja būt daudz sliktāk."

Holandietis Braiens Bogerss, kurš šogad debitēs MXGP klasē, tikmēr turpina atlabt no pēdas savainojuma, kas tika gūts pirmajos treniņbraucienos kopā ar komandu vēl decembrī. Arī viņš nevarēs iziet uz starta pirmajā posmā.

Rezultātā "Honda" rūpnīcas komandu Argentīnas posmā pārstāvēs tikai holandiešu sportists Kalvins Vlānderens, kurš startēs MX2 klasē.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").