Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Motokrosa un spīdveja braucējs Dāvis Kurmis pēc piecu mēnešu pauzes atgriežas trasē

Motokrosa un spīdveja braucējs Dāvis Kurmis pēc piecu mēnešu pauzes atgriežas trasē
Dāvis Kurmis
Foto: X99/Slīterāni

Aizvadītā sezona pavisam neveiksmīga izvērtās Dāvim Kurmim. Vasaras vidū pasliktinājās ceļgala krustenisko saišu stāvoklis, kā rezultātā bija nepieciešams veikt operāciju, sapni par Latvijas Kausa A16+ un “Superkauss” Jauniešu klases čempiona tituliem, noliekot malā uz vēl vienu sezonu. Pēc gara atveseļošanās procesa Dāvis ir atgriezies dzelzs rumakam mugurā un gatavojas 2016. gada motokrosa un spīdveja sezonai.

Pēdējās divas sezonas Dāvim nav bijušas no tām veiksmīgākajām. 2014. gadā līdz “Superkauss” seriāla Jauniešu klases čempiona titulam pietrūka vien daži metri. Toreiz tā bija neuzmanības kļūda, kas lika samierināties ar 3. vietu kopvērtējumā. Bet oktobrī, piedaloties spīdveja treniņā, tika piedzīvots smags kritiens, traumējot muguras skriemeli. Pusotru mēnesi Dāvis pavadīja gultas režīmā, nekustoties, kam sekoja ilgs un smags atveseļošanās process. Toreiz nebija divu domu – braukt vai nebraukt pēc atveseļošanās. 2015. gada martā Dāvis atgriezās trasē un tā vien šķita, ka šis būs viņa gads.

Ilgāku laiku Dāvim ir bijušas problēmas ar ceļiem, bet kā jau jauns un adrenalīnu mīlošs puisis, Dāvis pacieta diskomfortu un turpināja braukt. Viss pasliktinājās 2015. gada sezonā - ar katrām sacensībām diskomforts un sāpes kļuva lielākas, līdz tika pieņemts lēmums sezonu beigt. “Pagājušā gada augustā ārsts man konstatēja ceļa krustenisko saišu plīsumu un bija nepieciešams veikt operāciju. Septembra beigās man veica operāciju, kura noritēja veiksmīgi. 2 nedēļas pārvietojos ar kruķiem un tad sākās atveseļošanās process pie fizioterapeita. Kad fizioterapijas kurss bija beidzies, lēnām atsāku trenēties fiziski un pakāpeniski palielināt slodzi. Ārsts teica, ka atsākt braukt varēšu tikai pēc 5 - 6 mēnešiem, par ko īpaši priecīgs nebiju.”

Aizvadītajā nedēļas nogalē pēc 5 mēnešu pauzes Dāvis atgriezās trasē un atkal sajuta adrenalīna garšu. Lai arī līdz sezonai nav atlicis daudz laika, Dāvis tic, ka šogad spēs pacīnīties par tituliem gan Latvijas Kausā, gan “Superkauss” seriālā, tomēr par prioritāti nostādot spīdveju. “Pašlaik jūtos labi un mans celis ir pilnībā vesels un gatavs darbam. Jau esmu aizvadījīs divas dienas uz moča, un arī braucot sajūtas ir kolosālas. Protams, ātrums vēl nav tas kas agrāk, bet ir jātrenējas. Tagad centīšos aktīvi trenēties gan uz moča, gan fiziski, lai līdz sezonas sākumam būtu pilnībā gatavs cīnīties par uzvarām. Marta beigās ir plānota komandas nometne, kas palīdzēs sagatavoties pirmajām Latvijas Kausa sacensībām “Laumā”, kā arī visai sezonai. Martā man ir plānota arī spīdveja nometne Polijā, kur testēsim tehniku, izmēģināsim jaunus trekus, lai sezonas laikā spētu rādīt labākus rezultātus. Sezonas prioritāte tāpat kā pērn būs dalība spīdveja sacensībās, bet ir plānots arī startēt arī Latvijas motokrosa sacensībās.”

Gan Dāvis, gan komanda vēlas teikt lielu paldies visiem, kas bija kopā ar Dāvi un palīdzēja viņam šajā ilgajā un grūtajā atveseļošanās procesā!

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").