Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Jonass: "Īsti apmierināts neesmu, bet stabilitāte ir laba lieta"

Jonass: "Īsti apmierināts neesmu, bet stabilitāte ir laba lieta"
Zviedrijas MX2 posma pjedestāls
Foto: mxgp.com

Otro pasaules motokrosa čempionāta posmu pēc kārtas MX2 sezonas līderis Pauls Jonass ("Red Bull KTM Factory Racing") noslēdzis trešajā vietā. Par Zviedrijā piedzīvoto viņš stāsta, ka pieļāvis vairākas kļūdas un ar rezultātu īsti apmierināts nav, taču priecājas par stabilitāti, kas šobrīd ir ļoti svarīga.

Udevallas trasē Jonass abos finābraucienos pēc starta bija ap piekto, sesto pozīciju, tomēr abas reizes spēja aizcīnīties līdz trešajai vietai. Posmā uzvarēja viņa sīvākais konkurents Džeremijs Sīvers ("Suzuki International Europe"), tomēr šveicietis kopvērtējumā spēja atgūt vien četrus punktus, un vadībā esošais Jonass aizvien ir iespaidīgus 45 punktus priekšā.

"Otro nedēļas nogali pēc kārtas esam izcīnījuši trešo vietu un ar to neesmu īsti apmierināts," atzīst Jonass. "Tomēr mums atkal izdevās tikt uz pjedestāla, un stabilitāte vienmēr ir laba lieta. Šī nebija mana labākā sacīkšu nedēļas nogale, turklāt sestdien gāja labāk nekā svētdien. Abos finālbraucienos pieļāvu dažas kļūdas, tomēr, neskatoties uz to, izdevās iegūt divas trešās vietas, bet čempionāta kopvērtējumā zaudēju tikai dažus punktus. Jākoncentrējas pēdējām sacīkstēm. Jūtos labi. Tagad dažas dienas būs iespēja atpūsties, bet tad atkal jāķeras pie darba."

Pasaules motokrosa čempionātā šobrīd sākusies izšķirošā fāze - līdz sezonas beigām atlikuši vairs tikai trīs posmi, kas notiks ASV (3. septembrī), Nīderlandē (10. septembrī) un Francijā (17. septembrī). Sezonas vicelīderis Sīvers apzinās, ka panākt un apsteigt Jonasu būs grūti, tomēr cerības nezaudē.

"Ļoti priecājos par iegūto piekto Grand Prix uzvaru šajā sezonā," atzīst Sīvers. "Tik tiešām šajā brīdī ļoti izbaudu braukšanu sacīkstēs, ir ļoti interesanti. Svarīgi, kas notiek čempionāta kopvērtējumā, bet viegli nebūs, jo atlikuši vairs tikai trīs posmi. Jebkurā gadījumā ir jāskatās, kas notiks tālāk."

Zviedrijas posma rezultāti MX2 klasē

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Džeremijs SīversSUISuzuki44
2.Horhe PradoESPKTM41
3.Pauls JonassLATKTM40
4.Konrāds MjūzsGBRHusqvarna31
5.Tomass KovingtonsUSAHusqvarna30
6.Tomass Kjers OlsensDENHusqvarna30
7.Benuā PaturelsFRAYamaha28
8.Darians SanaijejsUSAKawasaki27
9.Hanters LorenssAUSSuzuki24
10.Braiens BogerssNEDKTM23

PČ kopvērtējums MX2 klasē pēc 16. posma

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Pauls JonassLATKTM669
2.Džeremijs SīversSUISuzuki624
3.Benuā PaturelsFRAYamaha504
4.Tomass Kjers OlsensDENHusqvarna497
5.Džulians LībersBELKTM436
6.Tomass KovingtonsUSAHusqvarna417
7.Horhe PradoESPKTM392
8.Braiens BogerssNEDKTM331
9.Hanters LorenssAUSSuzuki284
10.Brents van DoninksBELYamaha273

, 2017-08-22 14:47, pirms 7 gadiem
USA GP var pajaukt nedaudz kārtis, kur vairāki USA braucēji piedalīsies.. kā saprotu būs cietā trase ar iespējamajām dziļajām cietajām špūrēm kā Zviedrijā un Vācijā, kas Paulam īsti izskatās, ka nepatīk, bet Seeweram patīk (kurš ir šveicietis nevs slovēnis kā rakstīts rakstā )

Assen - totālā smilts - Paulam jābūt labiem braucieniem, ja nenotiks ČP kā Lommelā

Francija - cietā trase - galvenais stabili iegūt punktus..bet jācer, ka varbūt jau pirms tam būs 51pts pārsvars...
, 2017-08-22 16:47, pirms 7 gadiem
Ja paņem 16 gada datus, tad Seewer nekur augstu nav bijis ne USA,ne FRA,ne NED ... bet nu jauna sezona,utt. ...
p.s.
tas mums der,ka USA piedalīsies USA braucēji
, 2017-08-22 17:36, pirms 7 gadiem
ar to ka piedalīsies USA braucēji ir strīdīgi vai tas ir labi vai nē.. ja Seewers piem. spēj ar viņiem cīnīties un apdzen, bet Pauls nē, tas veido lielāku punktu starpību..
bet jācer, ka Pauls būs labāk gatavs šim posmam un vienkārši būs priekšā Seeweram
, 2017-08-23 07:38, pirms 7 gadiem
matemātiski varbūt nē, bet praktiski Paulam pietiek finišēt katrā braucienā vismaz TOP6 un Sīvers īsti neko nevarēs padarīt. Domāju, ka tāds arī ir mērķis Nr.1. Un ja vēl pa vidu ir Assen, kas ir vairāk Paula, nekā Seever trase, tad izskatās cerīgi. Prado Assen būs labs, bet tur tā arī neesmu sapratis, vai komandā ir uzstādījums, ka Prado jādod Paulam punkti vai nav. Dažreiz cīnās uz nažiem, dažreiz diezgan uzskatāmi Prado atdod pozīciju...
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").