Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Baltijas čempionu titulus izcīna arī Latvijas motokrosa jaunā paaudze

Baltijas čempionu titulus izcīna arī Latvijas motokrosa jaunā paaudze
Kārlis-Alberts Reišulis
Foto: motokross.lv

Latvijas jaunā motokrosa paaudze ne vienu reizi vien izcēlusies gan uz vietējo, gan kaimiņvalstu, gan attālāko zemju sportistu fona. Arī šajā nedēļas nogalē, aizvadot trešo un noslēdzošo Baltijas čempionāta posmu, Kristiāns Freimanis un Kārlis-Alberts Reišulis pierādīja, ka Baltijas spēcīgākā motokrosa jaunatne nāk tieši no Latvijas, savās klasēs izcīnot Baltijas čempiona titulus.

Sacensību seriāla pirmais posms norisinājās Igaunijā un jau tad mazākās – 50cm3- klasītes pārstāvis Kārlis – Alberts Reišulis pierādīja, ka ir spēcīgākais konkurents, pārliecinoši ierindojoties pirmajā vietā. Turpat aiz jaunā talanta lielisku sniegumu uzrādīja arī citi mūsu jaunie motosportisti, iekarojot topa trijnieku. Taču Kārļa uzvaru sērija nākamajā posmā turpinājās, Latvijā, pašmāju trasē pārliecinoši uzvarot abos braucienos un savu pārsvaru palielinot vēl vairāk. Tagad viss bija atkarīgs no trešā un noslēdzošā posma, kas aizritējušajā nedēļas nogalē tika aizvadīts Lietuvā.

Pirms šīm cīņām Kārlis no sava lielākā konkurenta Jāņa Kubuliņa bija atrāvies par 9 punktiem, tādēļ viss vēl varēja mainīties. Taču arī šajā posmā sportists bija neapturams un savu punktu pārsvaru sacīkšu seriāla noslēgumā divkāršoja. Kārlis abos braucienos finišēja pārliecinošā pirmajā vietā un dienas izskaņā godam tika kronēts par 2014.gada Baltijas čempionu MX50 klasē. Līdz ar to Kārlis- Aberts Reišulis savas neilgās karjeras laikā pamanījies kļūt par divkārtējo Baltijas čempionu. Otro vietu noturēja meistarīgais Jānis Kubuliņš, bet trešo vietu izcīnīja Roberts Lūsis, Latvijas trijotnei iekarojot goda pjedestālu. Sveicam!

Līdzīga situācija arī nedaudz lielākajā MX65 klasē, kurā startēja mūsu talantīgais Kristiāns Freimanis. Šis sportists šosezon sevi jau vairakkārt pierādījis kā spēcīgu Latvijas jaunās paaudzes pārstāvi, ieņemot 5.vietu Eiropas čempionātā un iekļūstot desmitniekā arī Pasaules čempionāta sacīkstēs.

Lai gan lielāko konkurenci Kristiānam sagādāja igauņu sportists Jorgen-Mathias Talviku, kurš pirmajā posmā savās mājās, Igaunijā izcīnīja pārliecinošu uzvaru, mūsu Kristiānu atbīdot uz 2.vietu, atspēlēties mūsu jaunais talants pamanījās pašmāju trasē Latvijā, pēc kuras tika ieņemta stabila pirmā vieta. Igauņu konkurentam pēc pirmā posma izstājoties no cīņām, Kristiāna ceļš uz uzvaru bija vaļā un nu atlika tikai turpināt iesākto.

Pirms noslēdzošā posma Freimaņa punktu pārsvars bija 25 punkti, kas garantēja visai stabilas līdera pozīcijas. Taču Lietuvas posmā sportists turpināja rādīt izcilu sniegumu, vairs nepiekāpjoties nevienam konkurentam un abos braucienos stabili noturot pirmo pozīciju. Līdz ar to, sacīkšu noslēgumā uzrādot savu labāko sniegumu, Kristiāns Freimanis sev nodrošināja pārliecinošu 2014.gada Baltijas čempiona titulu MX65 klasē. Otro vietu šajā klasē izcīnīja Igaunijas pārstāvis Martin Michelis, bet trešo mūsu jaunais braucējs Patriks Ūzuls. Sveicam!

Izmantotie resursi:
Motokrosa komisija


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").