Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Sabulis Čehijas MXGP posmā startēs MX2 klasē

Sabulis Čehijas MXGP posmā startēs MX2 klasē
Kārlis Sabulis
Foto: Jānis Pastars, mxphoto.lv

Čehijā, Loketas trasē 22. un 23. jūlijā notiks pasaules motokrosa čempionāta 13. posms, kur MX2 klasē startēs komandu "MX Moduls" un "ASTES4-TESAR" sportists Kārlis Sabulis. Čehijā notiks arī Eiropas čempionāta fināls EMX65 un EMX85 klasēm – šeit uz starta stāsies otrs "MX Moduls" braucējs Edvards Bidzāns.

"Kārlis Sabulis šajā sezonā startē Eiropas motokrosa čempionāta EMX250 klasē, taču jau gada sākumā tika nolemts, ka divus posmus viņš brauks arī pasaules čempionātā MX2 klasē. Kopā ar "ASTES4-TESAR" komandas vadību vienojāmies, ka viens no startiem būs Čehijā. Otrs, visdrīzāk, būs Beļģijas posms, bet par to mēs vēl apspriedīsimies," stāsta "MX Moduls" menedžeris Valdis Seratinskis.

Kārlis Sabulis: "Pirmo reizi Čehijas trasē Loketā braucu pagājušajā gadā, kopvērtējumā izcīnīju 17. vietu. Trase cieta seguma, ar smalkiem akmentiņiem. Lai arī toreiz braucu pirmo reizi, ātri pieradu. Būs interesanti startēt MX2 klasē. Brauks arī daži mani konkurenti no EMX250 klases. Pats jūtos labi, esmu atguvies pēc traumas."

Otrs "MX Moduls" sportists Edvards Bidzāns šosezon startēja Eiropas NW zonas posmos, kur kopvērtējumā izcīnīja trešo vietu. Kopā Eiropā tika rīkoti trīs Eiropas zonu posmi. No katra desmit kopvērtējuma ātrākie sportisti tiksies Eiropas čempionāta finālā, kas šogad notiks Čehijā. Pērnā gada EMX65 klases Eiropas čempions Bidzāns šogad startēs EMX85 klasē.

Informāciju sagatavoja:
Sanita Pelēķe


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").