Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Einārs Vinters un viņa dēls Mārtiņš izcīna uzvaras sacensībās Lietuvā

Einārs Vinters un viņa dēls Mārtiņš izcīna uzvaras sacensībās Lietuvā
Einārs Vinters
Foto: Ģirts Kehris

Pagājušās nedēļas nogalē Kauņā norisinājās Cross Country Baltijas čempionāta 4.posms un Lietuvas čempionāta 3.posms. Cross Country sacensības notika paralēli Bike Show Millennium 2014 pasākumam.

Uz Cross Country sacensībām bija ieradušies dalībnieki kuplā skaitā no Baltijas valstīm - 121 sportists. Solo motociklu klases pārstāvēja – 94 sportisti, kvadru klases - 27 sportisti.

Atsauksmes par sacensībām un trasi no sportistu puses ir ļoti labas un pozitīvas. Pārsvarā liela daļa sportistu ir apmierināti ar sacensībām. Daudzi sportisti atzina, ka trase esot bijusi sagatavota ļoti labā līmenī. Arī laika apstākļi bijuši labvēlīgi Cross Country sacensībām. Šīs bija vislabāk organizētās Cross Country sacensības Kauņā šajā trasē. Arī iesācējiem, kas brauc pirmo sezonu, sacensības un trase patikusi.

C klases 1. vietas ieguvējs Gustavs Kundziņš: „Teikšu godīgi, šīs sacensības man ļoti patika, jo izdevās iecerētais starts, kaut arī bija šaubas. Par trasi varu teikt, ka bija salīdzinoši viegla. Manuprāt, nebija neizbraucamas vietas, tomēr pats pieļāvu pāris kritienus. Trase bija mitra, kas bija labi, jo līdz ar to nebija putekļu. Cīņa trasē bija sīva, nepadevos nevienā brīdī, jo visa brauciena laikā astē sēdēja konkurents. Iebraucot pitstop zonā, viņš mani apdzina, bet saņēmos un panācu. Ceru, ka būs vēl šādas sacensības, jo garlaicīgi nebija!”

Enduro klases braucējs Mārtiņš Vinters, kurš savā klasē ieguva 1.vietu,pastāstīja, ka ar motosportu sāka nodarboties pavisam nejauši.„Biju līdzi uz treniņu Eināram un Jānim, līdzi bija atbraukusi arī Jāņa draudzene Signija, kura arī mācījās braukt ar motociklu. Man bija 16 gadi. Atpūtas pauzē, viņa man jautāja: ,,Kāpēc Tu nebrauc ar motociklu? '' Es atbildēju: „Man nav ne motocikla, ne ekipējuma.” Sarunā iesaistījās Einārs: ,,Man taču garāžā stāv vecais motocikls, vari braukt ar to!” Tā nu viss aizsākās, 2011.gadā sāku startēt C klasē. Ir bijušas pāris nopietnu traumu, kopš pagājušā gada esmu regulārāk sācis trenēties. Arī fiziskos – skrienu un minos ar riteni, līdz ar to arī ātrums trasē ievērojami uzlabojas, turpinu to pašu darīt arī šogad. Sacensības Kauņā bija labākās pagaidām no visām Baltijas Cross Country sacensībām, man ļoti patika krosa trasīte, lēcienos varēja forši atpūsties un pļaviņā pēc tam izlikt spēkus, tāpēc arī nobraucu salīdzinoši labi, arī apstākļi braukšanai bija ideāli, lai gan no sākuma lija lietutiņš, tas ātri pārstāja un varēja braukt cik ātri vien tehnika un ,,iekša'' ļauj. Trase bija interesanta, nebija tikai pļava, kā tas bija pirms diviem gadiem. Krosa trasītē bija daudzi lēcienu, neraksturīgi Cross Country, kur dažus elementus izpildīt nevarēja arī pieredzējuši braucēji. Neizbraucamu vietu trasē nebija, tikai dažiem, spēka izsīkumu dēļ, kalna uzbrauktuve sagādāja problēmas un viņi izdomāja pasēdēt un atpūsties uz kalna uzbrauktuves slīpi pāri trasei. Gribējās, lai būtu vairāk vietas, kur apdzīt citus braucējus tieši mežiņā, jo nācās pazaudēt gandrīz katrā aplī pāris sekundes, braucot kādam ne tik labam braucējam no aizmugures. Kopumā man ļoti patika un es domāju, ka pēc rezultātiem to arī var redzēt.”

E2 klases braucējs Uģis Klimons: „Šoreiz neizdevās starts. Biju otrajā rindā un nevarēju iedarbināt mocīti, tādēļ startā aizbraucu pēdējais. Satrakojos, tramplīnā aizlecu par tālu. Sasitu mocīti, nolūza plastmasas, salocījās arī stūre, bet turpināju cīnīties līdz galam un izcīnīju savā klasē un kopvērtējumā 2.vietu, ar ko arī esmu apmierināts. Kopumā trase man patika, bija izpļauta un sagatavota daudz labāk kā citus gadus. Lielākā daļa trases segums bija pļava, bija arī jābrauc pa motokrosa trasīti un bija neierasti daudz tramplīnu.” Pārsvarā sportisti bija apmierināti ar trasi.

Starp solo klasēm, absolūtajā vērtējumā 1.vietu izcīnīja pieredzējušais lietuviešu sportists, E2 klases braucējs Arūnas Gelažninkas („W`D`Looren”). 2.vieta E2 klases sportistam Uģim Klimonam („Moto A-Z”) un trešajā vietā E1 klases sportists Edgars Siliņš („MotosrpotsRT”).

Kvadru klasēs absolūtajā vērtējumā 1.vietu izcīnīja igauņu sportists Siim Vaide („Red moto Honda RT”). 2.vietā kvadri opens klases latviešu braucējs Jānis Arbidāns („Motosports RT”) un 3.vietā lietuviešu braucējs Arūnas Sipavičius.

Klubu komandas ieskaites rezultāti – 1.vietā ar 71 punktu „Mortosports RT” 1.komanda, kurā startēja Edgars Siliņš, Kristaps Bajārs, Lauris Ermanis, Sandris Kļaviņš un Jānis Arbdāns. Ar 69 punktiem 2.vietu ieguva „Moto A-Z” I komanda - Jānis Baunis, Jānis Rasmanis, Miks Rasmanis un Uģis Klimons. Un 3.vieta komandai „W`D`Looren” 65.punkti, Arūnas Gelažninkas, Arūnas Sipavičius, Julius Stočkus, Danielius Žoštautas, Andrius Mitkevičius. Kopā bija pieteikušās 10 komandas.

Galvenais tiesnesis Jānis Baunis: „Šī ir 10.sezona, kopš sadarbojamies ar enduro sportu Lietuvā. Patīkami atzīt, ka uz sacensībām nebija jāierodas, kā vienmēr, dienu iepriekš, lai piedalītos trases izveidē un sacensību organizēšanā. Gribas teikt lielu paldies jaunajai organizatoru komandai, kura ir izveidota uz moto kluba „W`D`Looren” bāzes. Organizatoru komanda šogad ir uzstādījusi sev cēlus mērķus - noorganizēt arī Baltijas čempionāta posmu klasiskajā enduro, kurš norisināsies 12.-13.jūlijā Kauņas piepilsētā, Lapēs. Gribas ticēt, ka šai entuziastu grupiņai šo mērķi izdosies pieklājīgi īstenot. Vēlreiz paldies moto kluba „W`D`Looren” komandai par drošsirdību un izdošanos!”

Baltijas čempionāta klašu uzvarētāji:

85cm3 klase

1. Marek Kunnapas
2. Miks Rasmanis

E1 klase

1. Edgars Siliņš
2. Arūnas Armonas
3. Julius Šimkus

E2 klase

1. Arūnas Gelažninkas
2. Uģis Klimons
3. Kristaps Bajārs

E3 klase

1. Einārs Vinters
2. Lauris Ermanis
3. Dovydas Venclovas

Senioru klase

1. Jānis Rasmanis
2. Danielius Žoštautas
3. Toivo Nikopensius

Hobiju klase

1. Andrius Mitkevičius
2. Ģirts Dubavs
3. Mindaugas Kaškonas

Enduro klase

1. Mārtiņš Vinters
2. Sandris Kļaviņš
3. Jānis Baunis

Veterānu klase

1. Ivars Telle
2. Ričardas Dounelavičius
3. Madis Pool

C klase

1. Gustavs Kundziņš
2. Mindaugas Mickūnas
3. Nikolaj Audrusov

Dāmu klase

1. Gabriele Savčenkaite
2. Kristina Arlauskaite

Kvadri Open klase

1. Siim Vaide
2. Jānis Arbidāns
3. Arūnas Sipavičius

Kvadri ATV līdz 750cm

1. Kalev Koivsaar
2. Lennart Kiivit
3. Uldis Putniņš

Kvadri ATV virs 750cm

1. Raitis Penkevics
2. Kaspars Gribusts
3. Edvinas Žukauskas

Nākamās sacensības sestdien, 21.jūnijā Rugājos, kur notiks šī gada Piedzīvojumu enduro Latvijas atklātā čempionāta un Latvijas Kausa pirmā posma sacensība. Plašāka informācija par pieteikšanos sacensībām šeit.

Informāciju sagatavoja:
LaMSF praktikante
Luīze Mīkstā


Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Polijā notiks Ziemeļvalstu zonas Eiropas čempionāts motokrosā

4. un 5. maijā Polijas pilsētā Oborņikos notiks Eiropas čempionāta pirmais posms MX65 un MX85 klasei un Eiropas čempionāta trešais posms MX Dāmu klasei. No Latvijas uz šīm sacensībām ceļā devušies 20 šo trīs klašu dalībnieki, tai skaitā MX Dāmu klases mEiropas čempionāts MX65cc, MX85cc klasei ir sadalīts četrās Eiropas zonās – Dienvidaustrumu, Dienvidrietumu, Ziemeļaustrumu un Centrālajā. Latvija iekļauta Ziemeļaustrumu zonā, kurā ir Latvija, Lietuva, Igaunija, Ukraina, Polija, Somija, Zviedrija un Norvēģija. No šīm četrām zonām katrā klasē TOP 8 dosies uz finālu, kas 21. jūlijā norisināsies Čehijā.otosportiste, pagājušā gada Latvijas čempione Patrīcija Bērziņa.
Foto: WSC

Brāļu Lielbāržu ekipāža uzvar Igaunijā

Trešdien, 1. maijā, Igaunijas pilsētā Pelvā aizvadīts motokrosa seriāla "MX Liiga" otrais posms, blakusvāģu kategorijā uzvaru izcīnot Daniela un Bruno Lielbāržu ekipāžai. Startēja arī citi latviešu sportisti, Uldim Freibergam gūstot otro vietu "MX Pro" klasē.
Pauls Jonass. Foto: Standing Construct Honda

Šonedēļ Portugālē MXGP un EMX sacīkstes ar latviešu sportistu piedalīšanos

Šajā nedēļas nogalē, 4. un 5. maijā Portugālē, “Agueda” mototrasē norisināsies Pasaules čempionāta piektais un Eiropas čempionāta trešais posms morokrosā. Šajā posmā piedalīsies pieci latviešu motokrosisti – Pauls Jonass, Edvards Bidzāns, Kārlis Alberts Reišulis, Markuss Ozoliņš un Jēkabs Kubuliņš.