Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Dāvis Ivanovs izcīna "Vaidavas kausu", Karro paliek trešais

Dāvis Ivanovs izcīna "Vaidavas kausu", Karro paliek trešais
Dāvis Ivanovs
Foto: Jānis Pastars

Apē 42. Vaidavas kausa izcīņā motokrosā uzvaru MX1 klasē izcīnīja «MX Moduls» sportists Dāvis Ivanovs, bet viņa komandas biedrs Kārlis Sabulis uzvarēja MX2 klasē. Matīss Karro MX1 klases kopvērtējumē ieguva 3.vietu.

Arvīda Levana vārdā nosauktajā Apes mototrasē notika vecākās un tradīcijām bagātākās motokrosa sacensības. Dāvis Ivanovs apvienotajos MX1 un MX2 klases braucienos izcēla startu un finišēja pirmais. Matīss Karro pirmajā braucienā izcīnīja 2.vietu, bet otrajā braucienā 3.vietu, tādējādi kopvērtējumā ierindojoties 3.vietā.

Dāvis Ivanovs: “Jūtos lieliski! Viss izdevās, kā plānots. Apes mototrase ir viena no sarežģītākajām Latvijā, bet man ļoti patīk tur braukt. Priecājos, ka esmu vecāko motokrosa sacensību uzvarētājs, Vaidavas kausa ieguvējs.»

Matīss Karro: “Prieks bija atkal startēt Vaidavas kausā, jo pēdējo reizi šeit braucu 2008. gadā. Ar braucieniem esmu apmierināts, jo neesmu vēl pietiekoši atguvies pēc traumas. Pirmajā braucienā man bija slikts starts. Nogulēju momentu, aizbraucu kā piektais, bet aizcīnījos līdz 2.vietai. Otrajā braucienā starts bija labāks, ilgu laiku braucu aiz Ivanova, taču saguru, pieļāvu kļūdu, un mani apdzina igaunis Krestinovs.”

Motokrosa kluba “MX Moduls” sportists Kārlis Sabulis bija izteikts līderis MX2 klasē. “Man ļoti patīk Apes mototrase. Tā bija arī ļoti labi sagatavota. Labais rezultāts kvalifikācijā lika man noticēt, ka arī braucienos varu cīnīties par augstām vietām. Man izdevās labi starti, cīnījos ar MX1 klases braucējiem un pārliecinoši uzvarēju savā MX2 klasē,” stāsta Kārlis Sabulis.

Nākamās sacensības, kurās startēs “MX Moduls” komandas motosportisti Dāvis Ivanovs un Kārlis Sabulis, būs Pasaules un Eiropas čempionāta posmi, kuri 24. maijā notiks Lielbritānijā. Latvijā nākamās sacensības tiks aizvadītas 14. jūnijā Dobelē, kur notiks Latvijas motokrosa čempionāts.

Informāciju sagatavoja:
Sanita Pelēķe


, 2015-05-18 10:29, pirms 9 gadiem
A,kur pārējo klašu rezultāti?
, 2015-05-18 11:39, pirms 9 gadiem
Kā vienmēr skopa informācija par motokrosa rezultātiem..
, 2015-05-18 12:11, pirms 9 gadiem
SandijsBSU rakstīja: A,kur pārējo klašu rezultāti?
Par vienīgo ievērības cienīgā gonku viss ir uzrakstīts.Ja Tev interesē Zelta mopēds ,tad Ufo šogad nebrauca.Solīja nākamgad.
, 2015-05-18 13:20, pirms 9 gadiem
Pasākums labs!
Rezultāti my laps.com
Federācijai vajag steidzami domāt,kā attīstīt motokrosu ilgtermiņā,jo tās rindas ir tādas pašķidras.
, 2015-05-18 15:52, pirms 9 gadiem
Atgriezies RUPEIKS M./ ANTONS M. ar 2 vietu 1 brauciena ,otraja izstajies
, 2015-05-18 15:59, pirms 9 gadiem
MX2
1 101 Karlis SABULIS
2 399 Andis VALTS
3 770 Jan JAKOBSON

MX1

1 600 Davis IVANOVS
2 37 Gert KRESTINOV
3 91 Matiss KARRO

b/v

1 28 GORDEJEV G. / MIIL M.
2 911 SUGASEP U. / LINTERS A.
3 999 VARIAKOJIS L./ KISUNAS R.

Mini MX


1 6 Martin LEPIK
2 134 Juss MAIDLA
3 155 Targo TINTSO
Jānis Reišulis. Foto: Reišulis MX

Jānis Reišulis savainojuma dēļ nestartēs arī gaidāmajā Eiropas čempionāta posmā

LETA. Latvijas motosportists Jānis Mārtiņš Reišulis savainojuma dēļ nestartēs arī šajā nedēļas nogalē gaidāmajā Eiropas čempionāta 250 kubikcentimetru klasē (EMX 250) posmā, informē Latvijas Motosporta federācija (LAMSF).
Andrea Bonakorsi. Foto: Yamaha Motor Europe

Bonakorsi debitēs MXGP klasē "Yamaha" komandā, Van de Mūsdijks zaudē līgumu ar "Honda"

Pirms šonedēļ gaidāmā pasaules motokrosa čempionāta piektā posma Portugālē "Yamaha" rūpnīcas komanda sastāvā uzņēmusi Andrea Bonakorsi, bet "Honda" vienība lauzusi līgumu ar Roanu van de Mūsdijku.
Foto: ADAX MX Masters

"ADAC MX Masters" otrajā posmā no latviešiem pjedestālam vistuvāk Laicāns

Nedēļas nogalē aizvadīts Vācijas atklātā motokrosa čempionāta "ADAC MX Masters" otrais posms Drēcas trasē, kur startēja arī latviešu braucēji. Vistuvāk pjedestālam bija Raivo Laicāns.