Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Jonass dodas palielināt pārsvaru pasaules čempionātā

Jonass dodas palielināt pārsvaru pasaules čempionātā
Pauls Jonass
Foto: mxgp.com

Ar motokrosa sacīkstēm Nīderlandē šonedēļ tiks aizvadīts pasaules čempionāta otrais posms. MX2 klasē pēc pirmajām sacensībām, kas notika pirms divām nedēļām, vadībā ir latvietis Pauls Jonass, bet līdzjutējiem ir pamatotas cerības, ka veiksmīgi iesākto sportistam izdosies turpināt arī Eiropas "Grand Prix" izcīņā Valkensvārdes trasē.

Uzvarot abos finālbraucienos Argentīnā, šobrīd Jonasam izdevies iekrāt 50 punktus pasaules čempionāta kopvērtējumā, līdz ar to pērn iegūtā titula aizstāvēšana sākta uz augstākā viļņa.

Vairāk nekā izdevās Argentīnā šonedēļ noteikti centīsies parādīt Hanters Lorenss un Horhe Prado, kuri pirms sezonas tika uzskatīti par, iespējams, lielākajiem Jonasa konkurentiem 2018. gadā. Lorenss pirmajā posmā ar sniegumu nebija apmierināts, sevišķi palikšanu sestajā vietā otrajā braucienā. Jonasa komandas biedrs Prado kvalifikācijas sacīkstēs bija otrais, kad piedzīvoja kritienu un par sevi lika manīt elkoņa vecā trauma, liedzot parādīt cienījamu sniegumu finālbraucienos, kur turklāt tika piedzīvots vēl viens kritiens. Lorenss pēc posma Argentīnā ir trešais, bet Prado ieņem tikai 11. pozīciju.

Līdz ar to pašlaik Jonasa tuvākais sekotājs kopvērtējumā ir Tomass Kjers Olsens, kurš Argentīnā ieguva otro vietu. Dānis pirms nedēļas uzvarēja "Dutch Masters" sacensībās, kas arī notika smilšu trasē, tāpat kā šonedēļ plānotais pasaules čempionāta posms. Olsens noteikti ir spēris soli attīstībā, tomēr vēl viens solis jāsper, ja sportists grib regulāri finišēt pirmais. Redzēsim, cik ātrs pret Jonasu viņš spēs būt Valkesvārdes trasē.

Respektablais motokrosa portāls "gatedrop.com" vienā no publikācijām slavē Jonasu kā izteiktu šī brīža favorītu MX2 klasē un prognozē, ka latvietis uzvarēs abos braucienos Eiropas "Grand Prix" izcīņā. Tas ir pamatoti, jo smilšu trasēs "Red Bull KTM Factory Racing" komandas pārstāvis jūtas pārliecinoši un jau pirms gada viņš šajā trasē savāca visus iespējamos punktus.

PČ posmu uzvarētāji Valkensvārdes trasē

GadsMXGP uzvarētājsMX2 uzvarētājs
2017Gotjē PolēnsPauls Jonass
2016Romēns FevrsDžefrijs Herlingss
2015Gotjē PolēnsDžefrijs Herlingss
2014Antonio KairoliDžefrijs Herlingss
2013Antonio KairoliDžefrijs Herlingss
2012Antonio KairoliDžefrijs Herlingss
2011Antonio KairoliDžefrijs Herlingss
2010Antonio KairoliDžefrijs Herlingss
2009Džonatans BarragansRui Gonsalvešs
2008Kens de DaikersTaila Retrejs

MXGP klasē prognozējama abu "KTM" rūpnīcas braucēju cīņa par uzvaru. Antonio Kairoli atradās tuvu uzvarai Argentīnā, jo bija finišējis visiem priekšā pirmajā braucienā, tomēr Džefrijs Herlingss otrā brauciena pēdējā aplī viņu apdzina, uzvarot gan sacīkstēs, gan posmā. Pagātnē Herlingsa panākumi Valkensvārdē ir tik lieli, ka viņš uzskatāms par šīs nedēļas favorītu, turklāt jāatceras, ka Eiropas "Grand Prix" notiks sportista dzimtenē. Tiesa gan, Kairoli tas varētu būt vēl lielāks stimuls pārspēt konkurentu - iepriekš itālis šeit MXGP kategorijā piecas reizes kļuvis par posma uzvarētāju, līdz ar to arī viņam Valkensvārdes trase ir veiksmīga.

Lai gan Argentīnā šie abi sportisti bija nepārspējami, nedrīkst aizmirst par tādiem spēcīgiem vīriem kā Klemens Desāls un Gotjē Polēns, kurš šeit uzvarējis divreiz pēdējo trīs gadu laikā, spēcīgi solās būt arī 2016. gada šī posma uzvarētājs Romēns Fevrs, kā arī Džeremijs van Horebīks un klases debitants Džeremijs Sīvers. Patīkami, ka pēc traumas dēļ izlaista pirmā posma beidzot startēs bijušais pasaules čempions Tims Gajsers.

Sacensības norisināsies Nīderlandes pilsētas Valkesvārdes trasē ar nosaukumu "Eurocircuit", kur motokross tiek rīkots jau vairākas desmitgades un, kas tiek uzskatīta par vienu no šī sporta veida dārgumiem. Kvalifikācijas sacensības MX2 klasē sāksies šodien plkst. 17:15 pēc Latvijas laika, savukārt MXGP cīņa par starta vietām sāksies plkst. 18:00. Finālbraucieni notiks svētdien. MX2 klases sacensību sākums plkst. 14:00 un 17:00, bet MXGP starts tiks gaidāms plkst. 15:00 un 18:00.

PČ kopvērtējums pirms 2. posma

MX2:

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Pauls JonassLATKTM50
2.Tomass Kjers OlsensDENHusqvarna42
3.Hanters LorenssAUSHonda37
4.Bens VatsonsGBRYamaha36
5.Džeds BītonsAUSKawasaki27
6.Vsevolods BriļjakovsRUSYamaha24
7.Henrijs JakobiGERHusqvarna21
8.Darians SanajeijsUSAKawasaki20
9.Jago GīrtssBELYamaha20
10.Kelvins VlānderensRSAHonda19
11.Horhe PradoESPKTM19
12.Olano LarranagaESPHusqvarna19
13.Konrāds MjūzsGBRKTM17
14.Bass VēsensNEDHonda15
15.Tomass KovingtonsUSAHusqvarna14
16.Mikele ServelinsITAHonda13
17.Alvins EstlundsSWEYamaha10
18.Stefens RubinīFRAKTM10
19.Samuele BernardiniITATM10
20.Deivijs PūtjessNEDKTM9
21.Adams SterijsGBRKawasaki8
22.Morgans LesiardoITAKTM1
23.Brents van DoninksBELHusqvarna1

MXGP:

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Džefrijs HerlingssNEDKTM47
2.Antonio KairoliITAKTM47
3.Klemens DesālsBELKawasaki40
4.Džeremijs van HorebīksBELYamaha34
5.Romēns FevrsFRAYamaha34
6.Gotjē PolēnsFRAHusqvarna30
7.Šons SimpsonsGBRYamaha24
8.Džulians LībersBELKawasaki22
9.Makss NaglsGERTM21
10.Glens KoldenhofsNEDKTM21
11.Tomijs SīrlsGBRKawasaki20
12.Jevgēņijs BobriševsRUSSuzuki19
13.Makss EnstijsGBRHusqvarna15
14.Džeremijs SīversSUIYamaha14
15.Alesandro LupinoITAKawasaki13
16.Armins JasikonisLTUHonda13
17.Ivo MonticelliITAYamaha6
18.Greiems ĒrvinsGBRKTM6
19.Jetro SalazarsPERHonda5
20.Hosē ButronsESPKTM4
21.Kevins StrijbossBELKTM4
22.Tanels LeoksESTHusqvarna2
23.Petars PetrovsBULHonda1

Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").