Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Mārcis Pēterkops

Stouners dzimšanas dienu atzīmē ar uzvaru kvalifikācijā

Stouners dzimšanas dienu atzīmē ar uzvaru kvalifikācijā
Kvalifikācijas uzvarētājs Keisijs Stouners no "Ducati"
Foto: AFP/Scanpix

Moto GP Austrālijas posma kvalifikācijā ātrāko apļa laiku uzrādīja mājinieks, ”Ducati” pilots Keisijs Stouners. Otrais palika jaunais čempions Horhe Lorenso no ”Yamaha”, bet pirmo trijnieku noslēdza amerikānis, ”Yamaha Tech 3” braucējs Bens Spīss. Jāpiebilst, ka arī šodien motobraucējiem nācās saskarties ar ļoti nelabvēlīgiem laika apstākļiem, tādēļ nav jābrīnās par to, ka astoto un devīto pozīciju ieguva, attiecīgi Valentīno Rosi un Andrea Dovicioso.

Pirms kvalifikācijas tika aizvadīta sestdienas treniņu sesija, un tajā krietni pārāks par visiem izrādījās tautiešu atbalstītais Stouners. Tikko 25 gadu vecumu sasniegušais eksčempions tuvākos sekotājus Kolinu Edvardsu un amerikāni Spīsu apsteidza par vairāk kā septiņām sekundes desmitdaļām, un jau tad apliecināja, ka, neskatoties uz stipro vēju un zemo gaisa temperatūru, mājas trasē jūtas kā zivs ūdenī un ka var būt ievērojami ātrāks par saviem konkurentiem. Jaunizceptais čempions Lorenso rīta braucienos palika ceturtais, bet titulētais Rosi finišēja četras vietas zemāk.

Filipa salā cīņa par pirmo starta vietu iesākās diezgan kūtri – pirmie lidojošie apļi tika veikti teju desmit minūtes pēc laika atskaites sākuma. Jau no pirmajiem brīžiem ap pirmo pozīciju figurēja Stounera vārds. Ap 20. minūti līdera statusu viņam atņēma nākamās sezonas ”Yamaha” pilots Spīss. Tiesa, pagāja tikai astoņas minūtes, un Stouners atkal gozējās rezultātu augšgalā. Pēc aizvadītās pusstundas, Stouneram un Spīsam aiz muguras atradās abi šobrīdējie ”Yamaha” pārstāvji Lorenso un Rosi, savukārt ”Honda” braucēji bija spiesti atrasties starp lejasgala pilotiem: Dovicioso tobrīd bija devītais, traumas sadziedējušais Pedrosa – četrpadsmitais.

Tuvāko 20 minūšu laikā eksčempions Stouners atradās drošā kvalifikācijas vadībā. Pēc vairākiem nesekmīgiem mēģinājumiem, 13 minūtes pirms finiša līnijas, austrālieti pārspēja šosezon fantastiski braucošais Lorenso. Kamēr Stouners gatavoja atbildes gājienu, šogad kārtējo avāriju piedzīvoja ”Suzuki” vecmeistars Loriss Kapirosi. Par laimi, itālis traumas neguva un pats saviem spēkiem atstāja negadījuma vietu.

Pāris minūtes vēlāk vietējiem faniem gaviles sagādāja Stouners – ”Ducati” pilots Lorenso rezultātu pārspēja par teju pussekundi. Sevi mēģināja pieteikt cits ”Ducati” moča īpašnieks Hektors Barbera, taču viņa apņēmība beidzās ar izlidošanu pirmajā līkumā. Spānim nekādas traumas neradās. ”Ducati” braucēju avārijas ar to nebeidzās – piecas minūtes vēlāk no trases izslīdēja kvalifikācijas līdera komandas biedrs Haidens. Katrā ziņā, Stouners bija gatavs veikt vēl vairākus lidojošos apļus, taču viņa plānus izjauca lietus sākšanās. Neskatoties uz to, austrālietim tika drošs pole position.

Austrālijas kvalifikācijas rezultāti

VietaPilotsKomandaLaiks
1.Keisijs StounersDucati Marlboro Team1:30.107
2.Horhe LorensoYamaha Factory+00.668
3.Bens SpīssYamaha Tech 3+01.279
4.Marko SimončelliHonda Gresini+01.295
5.Kolins EdvardssYamaha Tech 3+01.308
6.Nikijs HaidensDucati Marlboro Team+01.423
7.Rendijs De PunjēHonda LCR+01.447
8.Valentīno RosiYamaha Factory+01.520
9.Andrea DoviciosoHonda HRC+01.911
10.Marko MelandriHonda Gresini+02.260
11.Aleikss EspargaroDucati Pramac+02.435
12.Mika KallioDucati Pramac+02.709
13.Hiroši AojamaHonda Interwetten+03.083
14.Alvaro BautistaSuzuki MotoGP+03.117
15.Dani PedrosaHonda HRC+03.277
16.Hektors BarberaDucati Aspar+03.283
17.Loriss KapirosiSuzuki MotoGP+04.162

Rītdienas sacīkstēm starts tiks dots plkst. 8 pēc Latvijas laika.


, 2010-10-16 08:28, pirms 14 gadiem
Pārliecinoši!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").