Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Augusta beigās varētu tikt uzstādīts jauns Biķernieku trases rekords

Augusta pēdējā svētdienā Biķernieku trasē solās būt ļoti ātra. Latvijas motošosejas čempionāta posms un tā organizators, klubs "Motoaplis", pulcēs pēc ātruma izslāpušos Baltijas motošosejniekus, kuriem būs iespēja novērtēt trases posmu ar atjaunoto segumu un izmaiņas dalībnieku parkā.

Kā zināms, trases rekonstrukcija šosezon nacionālajam čempionātam ļāva ieplānot tikai vienu etapu pašmāju trasē, turklāt "Elkoņa" jaunais asfalts bija jāpiebrauc, ko jau veiksmīgi izdarījuši citu motoru sporta veidu pārstāvji.

Aizvadītie mototreniņi liek domāt, ka trase kļuvusi ātrāka, iespējams, ka augusta beigās Andrejs Grīnbergs uzlabos sev piederošo motoapļa rekordu. Tiesa, rekorda uzlabošanai vajadzīgi arī spēcīgi konkurenti, par kuru trūkumu nevarēs sūdzēties – sacīkste ir iekļauta arī Igaunijas atklātā čempionāta ieskaitē un arī lietuviešiem ir pāris braucēju ar uzvarām Biķerniekos.

Šogad pirmo reizi Baltijas valstu čempionāts notiek izmainītā formātā – komandu cīņa, ar ieskaites posmiem tikai Pērnavas "auto24ring" trasē, kas lielā mērā ir saistīts ar daļējo BKSB rekonstrukciju un oficiālu sacensību neesamību Lietuvā.

Pirmssacīkšu sestdienā, 29. augustā, trasē visu dienu notiks brīvie treniņi, kurā dalību varēs ņemt ikviens motobraucējs. Savukārt svētdien, 30. augustā, ierasto pamatklašu – "Superbike", "Superstock 600", kā arī B1000 un B600 starti. Tradicionāli būs arī iesācēju, C klases brauciens, kuru, iespējams, papildinās somu braucēji ar "Honda CBR 500R" monoklasi.

Informāciju sagatavoja:
Tāls Meļķis,
LaMSF


Marks Markess. Foto: Motorsport.com

"Ducati" rūpnīcas komanda Bastianīni vietu atvēlējusi Martinam

Kļuvis zināms, ka "Ducati" rūpnīcas komanda pieņēmusi lēmumu brīvo vietu uz nākamo "MotoGP" sezonu atdot nevis Markam Markesam, bet gan Horhem Martinam, kurš šobrīd "Pramac" vienības sastāvā atrodas čempionāta kopvērtējuma līderpozīcijā.
Edvards Bidzāns. Foto: Rodeo MX

Baltijas čempionātā motokrosā MX1 klasē uzvar Bidzāns

Svētdien, 2. jūnijā, Lietuvas "Mickūnai MX" trasē notika Baltijas čempionāta pirmais posms un Lietuvas čempionāta otrais posms motokrosā. Latviju Lietuvā pārstāvēja 39 motosportisti.
Foto: WSC

Lielbārži: "Vispriecīgākie esam par atgriešanos pasaules čempionāta vadībā"

Iepriekšējā nedēļas nogalē, 1. un 2. jūnijā Čehijā, Kramolinā norisinājās Pasaules čempionāta ceturtais posms blakusvāģu motokrosā, kurā piedalījās un trešo vietu izcīnīja Daniels Lielbārdis un Bruno Lielbārdis.