Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Kaspars Reišulis: "Latvijas komanda noteikti izcēlās uz pārējo fona"

Kaspars Reišulis: "Latvijas komanda noteikti izcēlās uz pārējo fona"
Foto: LaMSF

Aizvadītās nedēļas nogalē Latvijas jaunie motokrosa talanti Beļģijā aizvadīja prestižās "Coupe de l'Avenir" sacensības, kurās kopīgiem spēkiem tika izcīnīta septītā vieta. Startēja arī brāļi Kārlis un Jānis Reišuļi. Kārlim šīs bija jau trešās sacensības Latvijas komandā, kamēr Jānim tik liela mēroga sacensībās pieredzes vēl nebija. Jauno sportistu tēvs Kaspars Reišulis atzīst, ka šī bija ļoti vērtīga pieredze.

Kaspars Reišulis:

"Veiksmīgi esam atgriezušies no "Coupe de l'Avenir" sacensībām Beļģijā, kur Kārlis un Jānis startēja Latvijas komandas sastāvā. Pirmkārt, lielu paldies vēlos teikt komandas vadītājam Fīlipam Kempelim par uzticēšanos brāļiem, kā ari par lieliski paveikto darbu komandas menedžēšanā. Varu teikt,ka sportisti sajutās īpaši, jo viņiem vajadzēja domāt tikai par braukšanu, pārējais bija noorganizēts augstākajā līmenī. Latvijas komanda noteikti izcēlās uz pārējo fona, labākā noformētā nometne, visiem vienādas uzlīmes motocikliem, vienādi brīvā laika krekli, jakas, cepures.Visas šis nianses vieno komandu. Jancis tā bija iejuties komandā, ka pat pēc brīvajiem treniņiem prasīja, kura komandai ir vieta. Paldies arī Andai Treijai, kura ar savu komandu darīja visu, lai puiši būtu pamanāmi.

Par brāļiem - Jānim šis bija liels piedzīvojums, pirmo reizi startēt tik liela mēroga sacensībās. Sākums bija grūts, jo trase tiešām bija sarežģīta. Ar katru braucienu brauca arvien pārliecinošāk. No pirmā brauciena līdz labākajam aplī nometa 11 sekundes. Šeit liels paldies jāsaka trenerim Robertam Justam, kurš daudz ar Jāni strādāja. Pieredzes ziņā šīs sacensības ir neatsveramas. Pirmajā braucienā Jānis izcīnīja 10. vietu, otrajā braucienā startā noslāpa motocikls un braucienu uzsāka tikai tad, kad konkurenti jau bija prom 15 sekundes. Jancis parādīja, ka ir cīnītājs un finišēja 19. vietā. Kopvērtējumā 14. vieta. Uzskatu, ka Jānis nostartēja godam, jo cīnīties ar trīs gadus vecākiem puišiem nav viegli.

Kārlim šis jau bija trešais starts Latvijas komandā, bet pirmais ar 85cc klases motociklu. Ātrums trasē bija labs, bet nesanāca starti, līdz ar to par augstām vietām grūti cīnīties, jo šeit visi puiši brauc ļoti ātri. Braucienos 21., 21., un 20. vieta, kopā 21. pozīcija. Zinām pie kā mums jāstrādā,lai cīnītos par uzvaru. Paldies visiem cilvēkiem,kuri atbalstīja un ticēja puišiem."


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").