Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Ugālē notiks Latvijas čempionāta posms velo un moto triālā

14.jūnijā Karters trasē Ventspils novada Ugālē notiks “Ghetto Trial festival”, kas būs kā Latvijas čempionāta posms gan velo, gan moto triālā.

Organizatori – Karters, Latvijas motosporta federācija, Ghetto family. Norises vieta – Karters trase, kas ir jauna vieta triāla aktivitātēm, kura iekārtota par ES un Ventspils novada domes līdzekļiem un atklāta 2013.gadā.

Zīmīgi, ka tieši šogad aprit 30 gadi kopš Ugālē bija pirmās triāla sacensības.

Sacensībās brauks Baltijas labākie mototriālisti. Piemēram, Andris Grīnfelds (Agarska TK) – Latvijas čempionāta līderis mototriālā, Ansis Dermaks (Karters) – Latvijas čempionāta līderis velotriālā, Arvis Dermaks (Karters) – divkārtējs Pasaules čempions velotriālā, Keitija Meiere (Panter MK, Igaunija) – Baltijas spēcīgākā mototriāliste.

Kopumā braucēji tiks sadalīti dažādās meistarības grupās un veiks savai prasmei atbilstošu trasi. Meistarīgākie ir E Elite (velo) un A grupa (moto), līdz Iesācējiem (velo) un D Hobby (moto).

Pasākuma norises vietā darbosies bufete, bērniem bezmaksas LGK piepūšamās atrakcijas, par muzikālo noformējumu rūpēsies oficiālais Ghetto kustības DJ – GetDizzy. Tāpat skatītājiem iespēja izbraukt vieglu velo veiklības brauciena trasi (nepieciešams savs velosipēds).

Triālisti dosies trasē, sākot no 11:00. Dienas skatāmākā braukšana ap 17:00, kad paralēlā šķēršļu trasē par 100,- EUR balvu un Karters ceļojošo specbalvu savā starpā sacentīsies velo un moto braucējs. Balva ir kā maza kopija pie karters trases ieejas uzstādītajam vides objektam – stilizētajam velotriāla velosipēdam, ko tāpat ir veidojis metālmākslinieks Uģis Traumanis.

Ieeja bez maksas.

Izmantotie resursi:
Aktuāli - LaMSF


Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Polijā notiks Ziemeļvalstu zonas Eiropas čempionāts motokrosā

4. un 5. maijā Polijas pilsētā Oborņikos notiks Eiropas čempionāta pirmais posms MX65 un MX85 klasei un Eiropas čempionāta trešais posms MX Dāmu klasei. No Latvijas uz šīm sacensībām ceļā devušies 20 šo trīs klašu dalībnieki, tai skaitā MX Dāmu klases mEiropas čempionāts MX65cc, MX85cc klasei ir sadalīts četrās Eiropas zonās – Dienvidaustrumu, Dienvidrietumu, Ziemeļaustrumu un Centrālajā. Latvija iekļauta Ziemeļaustrumu zonā, kurā ir Latvija, Lietuva, Igaunija, Ukraina, Polija, Somija, Zviedrija un Norvēģija. No šīm četrām zonām katrā klasē TOP 8 dosies uz finālu, kas 21. jūlijā norisināsies Čehijā.otosportiste, pagājušā gada Latvijas čempione Patrīcija Bērziņa.
Foto: WSC

Brāļu Lielbāržu ekipāža uzvar Igaunijā

Trešdien, 1. maijā, Igaunijas pilsētā Pelvā aizvadīts motokrosa seriāla "MX Liiga" otrais posms, blakusvāģu kategorijā uzvaru izcīnot Daniela un Bruno Lielbāržu ekipāžai. Startēja arī citi latviešu sportisti, Uldim Freibergam gūstot otro vietu "MX Pro" klasē.
Pauls Jonass. Foto: Standing Construct Honda

Šonedēļ Portugālē MXGP un EMX sacīkstes ar latviešu sportistu piedalīšanos

Šajā nedēļas nogalē, 4. un 5. maijā Portugālē, “Agueda” mototrasē norisināsies Pasaules čempionāta piektais un Eiropas čempionāta trešais posms morokrosā. Šajā posmā piedalīsies pieci latviešu motokrosisti – Pauls Jonass, Edvards Bidzāns, Kārlis Alberts Reišulis, Markuss Ozoliņš un Jēkabs Kubuliņš.